Osmanlı’da oyun bitmiyor! | " /> Osmanlı’da oyun bitmiyor! | "/>

En Sıcak Konular

Alatlı: Osmanlı’da oyun bitmiyor!

14 Kasım 2007 11:41 tsi
Alatlı: Osmanlı’da oyun bitmiyor! Ortadoğu kazanı kaynamaya devam ediyor. Büyük bir başarıya imza atan Türkiye, Filistin ve İsrail devlet başkanlarını aynı çatı altında ilk kez bir araya getirerek, bölgede önemli bir güç olduğunu gösteriyor. iyibilgi, son dönemde ortaya çıkan bu tabloyu y

Dün tüm dünyanın gözü Türkiye’nin üzerindeydi… Ankara’da, TBMM çatısı altında, sadece süper güçlerin çektirebileceği bir fotoğraf vardı dün: İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez ve Filistin lideri Mahmud Abbas barış umuduyla ellerini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün elinin üzerine koydu.

Bu fotoğrafın tarihin sayfalarında önemli bir yer tuttuğu açık… En azından dış basına yansıyan haberlerden dünyanın da o ana odaklandığı anlaşılıyor. Peki, tüm bunları nasıl yorumlamalı? İyibilgi Türkiye’nin önde gelen düşünürlerinden Alev Alatlı’yla dün çektiğimiz o fotoğrafı konuştu.

Sözlerine “Osmanlı’da oyun bitmiyor” diyerek başlayan Alatlı, “Bu kimin aklına gelirdi?” diye soruyor. Türkiye’nin ilk defa dünya çapında önemli bir başarıya imza attığının altını çizen Alatlı, “Kim ne derse desin, bu başarıya imza atan AK Parti hükümetidir. Bu Ortadoğu için olağanüstü bir atak, Türkiye Ortadoğu’da etkin bir role soyunuyor” dedi.

Ortadoğu’da savaş var!

“ABD Irak’ta çıkmaza girdikten sonra, Annapolis’te barış görüşmeleri başlatma kararı aldı. Türkiye’de başlayan maratonun Ortadoğu’ya nihai bir barış getirmesi söz konusu olabilir mi?” diye sorduğumuz Alatlı, “Ortadoğu’da iki görüşmeyle nihai bir barış sağlamak mümkün olamaz. Diplomatik söylemleri bir kenara bırakıp açık konuşursak, bir doğruyu ortaya koymamız gerekir. Ortadoğu’da savaş var. İşgal edilmiş bir ülke var. İşgalciye karşı direnen insanlar, direnerek, savaşarak her gün ölen insanlar var. Bu savaş değilse nedir? Ortadoğu’da bir savaşın içindeyiz.”dedi.

Türkiye Kuzey cephesinde

Ortadoğu’daki bu savaşta Türkiye’nin kuzey cephesinde yer aldığını aktaran Alatlı, ABD’nin İran tehdidini de aba altından sopa göstermek olarak tanımladı.

Bilmedikleri bir coğrafya ve sosyal yapı karşısında herkesi kendi gibi bilen Batı’nın bu hatası hala sürüyor diyen Alatlı,  “İran cephesini en azından Bush açmayacak. Seçimlerin yaklaştığı bir dönemde, Irak tecrübesinde bataklığa saplanan ABD, paralı askerleriyle İran’la savaşamayacaktır.” dedi.

www.iyibilgi.com özel Kaan Kıymaç



Bu haber 1,710 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,608 µs