En Sıcak Konular

Öcalan'a en yakın hangisi?

14 Kasım 2007 10:03 tsi
Öcalan'a en yakın hangisi? DTP'li kadın vekillerin yolu bir şekilde PKK ile kesişiyor. İşte hepsinin hayat öyküsü...

İnternet haber'de yayınlanan habere göre, Erhan Çelik "PKK'ya terör örgütü diyemiyorlar! Çünkü..." demiş ve DTP'li kadın vekillerin ilginç(!)yaşam öykülerini yazmış. İşte o öyküler:

"Aysel Tuğluk: Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın en yakın arkadaşlarından Alaattin Tuğluk'un kız kardeşi. Ağabeyinin örgütle ilişkisinden dolayı çocuk yaşında birçok terörist tanıdı. Yıllar sonra Öcalan'ın avukatı olarak karşısına çıktığında "O kara kuru kız sen miydin?" sorusuyla karşılaştı. 7 yıl boyunca İmralı'da Abdullah Öcalan ile en çok görüşen isim oldu. Hakkında PKK propagandası yapmak iddiasıyla açılan dava devam ediyor.

 

 


Emine Ayna: Partinin çiçeği burnunda eş başkanı Mardinli değil ama Mardin'den milletvekili seçildi. Kürt olmasına rağmen partide Kürtçe bilmeyen tek milletvekili. Abdullah Öcalan'ın zehirlendiği iddiasını ilk o dile getirdi. Kızıldere'de Mahir Çayan'la birlikte öldürülen THKO üyesi Ömer Ayna'nın amcasının kızı.

 

 

 

Pervin Buldan: Terör örgütü PKK'nın uyuşturucu kaçakçılardan Savaş Buldan'ın karısı. DTP'li kadın vekillerin arasında tek ev hanımı olanı. Kocası 1994 yılında ölü olarak bulunduktan sonra kendisini terör örgütüne yakınlığıyla bilinen dernek ve siyasi parti faaliyetlerine verdi. Yeniden evlenmedi.

 

 

 

Sevahir Bayındır: DTP grubundaki tek sağlıkçı milletvekili. Mesleği hemşirelik. İzmir SSK Tepecik Hastanesi'nde görev yaparken, kapatılan DEHAP'ın kurucu üyesi oldu. Kato Dağı'nda yaralı olarak ele geçirilen PKK'lı terörist İhsan Tekeş'in sağlık durumunu soru önergesiyle Meclis'e taşıyıp bir ilke imza attı. Yaralı PKK'lının durumunu İçişleri Bakanı'na önergeyle soran Bayındır da partinin bekar vekilleri arasında.

 

 

Gültan Kışanak: Diyarbakır'da Türkçe öğretmenliği okurken 12 Eylül darbesiyle cezaevine girdi. Serbest kalınca Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun olup gazeteciliğe başladı. 1991'de Yeni Ülke ile başlayan gazetecilik yaşamı PKK çizgisindeki diğer gazetelerde devam etti. Milletvekili seçilmeden önce en yakın arkadaşı olan Diyarbakır Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsekmenler'in danışmanlığını yapıyordu.

 

 

Sabahat Tuncel: PKK üyesi olduğu gerekçesiyle cezaevinde yatarken milletvekili seçilerek yeniden özgürlüğüne kavuştu. Cezaevi öncesinde partide aldığı en aktif görev; kapatılan HADEP'in Esenyurt İlçe Başkanlığı. Gruptaki en fanatik Kürt milliyetçilerinden olan Tuncel, Malatya Yazıhan doğumlu ve öz be öz Türk!

 

 

 

 

Ayla Akat Ata: Meclis'in en genç dört vekilinden biri. Batman'ın ilk ve tek kadın milletvekili. Abdullah Öcalan'ın avukatlarından olan Ata, Aysel Tuğluk ile birlikte PKK propagandası yapmaktan yargılanıyor."



Bu haber 749 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,634 µs