'Kasımpaşalı' resti | " /> 'Kasımpaşalı' resti | "/>

En Sıcak Konular

Beyaz Saray'da 'Kasımpaşalı' resti

14 Kasım 2007 08:18 tsi
Beyaz Saray'da 'Kasımpaşalı' resti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD ziyaretinde Başkan Bush'a, 'Siz Teksaslıysanız ben de Kasımpaşalıyım. Artık sabrımız kalmadı. Barzani mi, Irak mı, Türkiye mi? Karar verin' dediği öğrenildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın son ABD ziyaretinde ABD Başkanı George Bush'a esprili şekilde, "Siz Teksaslıysanız ben de Kasımpaşalıyım. Artık sabrımız kalmadı. Barzani mi, Irak mı, Türkiye mi? Artık kararınızı verin" diyerek rest çektiği ortaya çıktı.

Erdoğan başkanlığında önceki akşam yapılan AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında ABD ziyareti ve sonrasındaki gelişmeler değerlendirildi. Erdoğan üyelere, Bush'la yaptığı görüşmeyi uzun uzun anlattı. "Çok verimli geçti, bizi anladı" diyen Erdoğan, Bush'a şunları söylediğini dile getirdi:

"Sayın Bush'a görüşmenin başında 'Siz Teksaslıysanız ben de Kasımpaşalıyım' dedim. Sabrımızın ve dayanma gücümüzün kalmadığını söyledim.

Artık PKK terörünün bitirilmesi gerektiğini vurguladım. Dostlarımızdan da istediğimiz desteği alamadığımızı ifade ettim. 'Barzani mi, Irak mı, Türkiye mi? Artık kararınızı verin' dedim."

MYK üyelerini güldürdü

MYK üyeleri de bunun üzerine Erdoğan'a "Kasımpaşa'yı biliyor muymuş? Size tepkisi oldu mu?" diye sordu. Erdoğan da gülerek, "Anlamış oldu. Artık biliyor" yanıtını verirken, MYK üyeleri bu sözlere uzun süre güldü.

Erdoğan Bush'a, Türkiye'nin geldiği kritik noktayı en kararlı ve net şekilde ifade ettiğini söyledi. Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:
"Terörist eylemlerin Türkiye'nin kamu düzenini ve ulusal güvenliğini tehdit ettiğini, bu duruma karşı nefsi müdafaa noktasında bulunduğumuzu, Irak'ta etkili olan koalisyon güçlerinin başı durumundaki ABD'nin somut işbirliğini beklediğimizi vurguladım.

En önemlisi, bugün Türkiye'nin hazırlıklarını sürdürdüğü operasyon kararında ne kadar ciddi olduğunu, bu zafiyet noktasının askeri tedbirlerle giderilmesinin bizim için artık kaçınılmaz hale geldiğini anlattım."

Operasyon çok yakın

Erdoğan'ın Kuzey Irak'a operasyonun çok yakın olduğuna yönelik mesajları da MYK üyeleri tarafından, "Bu hafta içinde olabilir. Her an bekliyoruz" şeklinde yorumlandı.

Başbakan Erdoğan, Bush'a ayrıca, ABD'nin İran'a yönelik olası operasyonlarında "taraf" olmayacağı mesajını da verdi.

milliyet



Bu haber 336 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,860 µs