En Sıcak Konular

DP'de iptal hazırlıkları hız kazandı

13 Kasım 2007 22:16 tsi
DP'de iptal hazırlıkları hız kazandı

DP lideri Mehmet Ağar'ın, "Olağanüstü kongrenin iptalini isteyenler imzalı karar almalı" çıkışının ardından, GİK üyesi 20 üye imzalı iptal dilekçesi Ağar'a ulaştırıldı.

Başarısız birleşme girişiminin ardından 22 Temmuz seçimlerinde yaşanan hayal kırıkığı ile kongre sürecine giren Demokrat Parti'de Olağanüstü Kongre'nin yapılıp yapılmayacağı yönündeki belirsizlik sürüyor. Genel Başkan Mehmet Ağar'ın "Kongrenin iptali için yazılı talep" istemesinin ardından iptal isteyen GİK üyelerinin imzaları Ağar'a ulaştırıldı.

Olağanüstü kongrenin iptal edilmesi için girişimlerde bulunan Genel Başkan Yardımcısı Salim Ensarioğlu,  yaptığı açıklamada, 20 GİK üyesinin imzasını Ağar'a ilettiklerini belirterek, "Tavsiye kararını Sayın Ağar'a ilettik. Ülkenin içinde bulunduğu bu kritik günlerde yapılacak bir kongre doğru olmaz. Biz kongrenin Mayıs ayındaki olağan zamanında yapılmasını istiyoruz" dedi.

Ensarioğlu, merkez sağın toparlanması için güçlü bir DP'ye ihtiyaç duyulduğunu, bunun yapılması içinde Mehmet Ağar'sız yola devam edilmesi gerektiğini söyledi. Ensarioğlu, "Tabanın ortak görüşü budur. Sayın Ağar, olağanüstü kongre kararını iptal etmeli, Mayıs ayında yapılacak kongreden sonra da istifasının gereğini yapıp herkesin uygun gördüğü bir adaya yerini bırakmalıdır" diye konuştu.

Teşkilat işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Uyanık ise olağanüstü kongrenin yapılması durumunda bütün hazırlıkların tamamlandığını belirterek, "Otel rezervasyonlarından, delegele bilgi kartlarına kadar her şey hazır durumda. Biz de bütün partileler gibi Genel Başkanın kararını bekliyoruz" dedi.

Parti tüzüğüne göre, kongre kararının iptali için delegelerin, İl Başkanlarının ve GİK üyelerinin tamamının imzalı talebi olsa bile karar Genel Başkan Ağar'ın yetkisine bırakılıyor. Ağar'ın olağanüstü kongreyi iptal etmemesi durumunda ise hafta sonu yapılacak olan kongrede 1211 delege oy kullanacak.

AĞAR İL BAŞKANLARININ NABZINI YOKLUYOR

Olağanüstü kongrenin iptali için çalışmaların devam ettiği süreçte Genel Başkan Ağar da İl Başkanları düzeyinde nabız yokluyor. Genel Merkez binası dışında çalışmalarını sürdüren Ağar, bugün Celal Bayar Köşkü'nde bazı il başkanlarıyla buluşarak son gelişmeleri değerlendirdi.
 



Bu haber 275 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,853 µs