En Sıcak Konular

Tuğba Ekinci'ye 4 ay hapis

13 Kasım 2007 21:32 tsi
Manken Zeynep Yılmaz'ın aracına zarar verdiği gerekçesiyle yargılanan şarkıcı Tuğba Ekinci, 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ekinci'nin hapis cezası para cezasına çevrilirken, Yılmaz'ın avukatı Cesim Parlak, 15 bin YTL civarında maddi ve manevi tazminat davası da açacaklarını söyledi.

Şarkıcı Tuğba Ekinci, manken Zeynep Yılmaz ile olan tartışmasının ardından gece yarısı Yılmaz'ın evinin önündeki aracını sopayla zarar verdiği suçlamasıyla yargılandığı davada, 4 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Ümraniye 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Zeynep Yılmaz ve Tuğba Ekinci gelmezken, Yılmaz'ın avukatı Cesim Parlak ve Ekinci'nin avukatı Hülya Şen katıldı.

Tuğba Ekinci'nin mala zarar vermek suçundan eylemine uyan TCK'nın 151/1 maddesi gereğince suçun işleniş şekli, sanığın kişiliği göz önüne alınarak takdiren 4 ay hapis ceza ile cezalandırılmasına, sanığa verilen kısa süreli hürriyeti bağlayıcı cezanın 5237 Sayılı yasanın ilgili maddeleri gereğince suçun sanığın kişiliği, sosyal ve ekonomik durumu göz önüne alınarak günlüğü 20 YTL'den hesaplanıp 2 bin 400 YTL nakti para cezasına çevrilmesine karar verildi.

Zeynep Yılmaz'ın avukatı Cesim Parlak, adliye çıkışı basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Bugünkü duruşmada karar verildi. Tuğba Ekinci, Zeynep Yılmaz'ın aracına saldırdığı için mala zarar vermek suçundan 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yasalarda normalde 1 yıla kadar verilen cezalar günlüğü 20 ila 100 YTL arasında hesaplanarak para cezasına çevriliyor. Bu para cezasının alt sınır olan 20 YTL'den hesaplanarak 2 bin 400 YTL para cezasına çevrildi" dedi



Bu haber 736 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,885 µs