tehdit etti! | " /> tehdit etti! | "/>

En Sıcak Konular

Brown İran'ı tehdit etti!

13 Kasım 2007 17:34 tsi
Brown İran'ı tehdit etti! İngiltere Başbakanı Gordon Brown, İran’a, nükleer programına devam etmesi halinde petrol ve gaz yatırımlarına dünya çapında yasak getirileceği uyarısında bulundu

Brown, İran’a karşı daha sert yaptırımlar uygulanması için AB ve Birleşmiş Milletler’e de çağrıda bulunacağını söyledi.


Cnntürk'ten alınan bilgiye göre, Londra Finans Merkezi City tarafından verilen davette konuşan Brown, “İran bizim bu konuda ne kadar ciddi olduğumuzdan şüphe etmesin” dedi.


Başbakan Brown, göreve gelişinden bu yana yaptığı en kapsamlı dış politika konuşmasını “kararlı enternasyonalizm” olarak özetledi.


Brown, Pakistan konusunda ise Devlet Başkanı Pervez Müşerref’in ordunun başkomutanlığını bırakmasını, anayasayı tekrar uygulamaya sokmasını, siyasi mahkumları serbest bırakarak, ocak ayında özgür ve adil bir seçime gidilmesini istedi.


Brown ayrıca, BM Güvenlik Konseyi’ne Afrika ülkelerinin ve Japonya, Almanya gibi büyük ekonomisi olan ülkelerin de dahil edilmesi gibi uluslararası kurumlarda reform çağrısında bulundu.


Brown, önde gelen sanayileşmiş ülkelerin oluşturduğu G8 grubunun ufuklarını genişletmeye devam etmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.


Brown'dan ABD'ye sıcak mesajlar


Göreve geldikten sonra ABD ile arasına mesafe koyan Gordon Brown dış politika konuşmasında da Washington'a sıcak mesajlar gönderdi.


Eski İngiltere Başbakanı Tony Blair'in ABD Başkanı George Bush'un sözünden çıkmadığı eleştirileri dolayısıyla Washington ile arasına mesafe koyan Brown, bu tavrını yumuşattı.


Brown, ABD'nin ülkesinin en önemli müttefiki olduğunu vurguladı ve ABD ile ilişkilerin temelini ortak değerlerin oluşturduğunu söyledi.


Brown, AB ülkelerinin de ABD ile bağlarını güçlendirmesi gerektiğini savundu. İngiltere Başbakanı, Fransa ve Almanya'nın Washington yönetimiyle yakınlaşmasından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.


Irak konusuna az değinen Brown, 11 Eylül ve İslam konusunda ise hiçbirşey söylemedi. Brown, Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref'e de olağanüstü hali kaldırması çağrısında bulundu.




Bu haber 324 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,510 µs