tarihi fotoğraf | " /> tarihi fotoğraf | "/>

En Sıcak Konular

Kare kare Türkiye'de tarihi fotoğraf

13 Kasım 2007 16:47 tsi
Kare kare Türkiye'de  tarihi fotoğraf
İsrail ve Filistin liderleri, ABD'den önce Türkiye'de biraraya geldiler. Liderler tarihi fotoğraf verdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve Filistin Ulusal Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Türkiye'nin öncülüğünde 2005'te başlatılan ve Filistin ile İsrail arasında güven artırıcı bir mekanizma olmayı amaçlayan Ankara Forumu'nda buluştu.

Çankaya Köşkü'nde düzenlenen Ankara Forumu'nun 7. toplantısı çerçevesinde Cumhurbaşkanı Gül'ün açılış konuşmasını yapmasının ardından, Peres ve Abbas da katılımcılara hitap ederek, forumun barış süreci için önemine dikkat çektiler.


 

 

 

Liderlerin konuşmalarının ardından TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu forumun nihai bildirisini okudu.

TOBB, Filistin Ticaret, Sanayi ve Tarım Odaları Federasyonu ile İsrail İmalatçılar Birliği'ni de bir araya getiren Ankara Forumu çerçevesinde daha sonra Gül, Peres ve Abbas, Batı Şeria'daki organize sanayi projelerini başlatacak olan çerçeve mutabakat anlaşmasına imza attılar.

 

 

 

İmza töreninin ardından üç lider el sıkışarak basına görüntü verdiler.

Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen Ankara Forumu'nun 7. toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, 2005 yılında Türkiye'nin öncülüğünde Türkiye-İsrail ve Filistin iş adamlarının katılımıyla hayata geçirilen Ankara Forumu'nun 7. toplantısının gerçekleştirildiğini hatırlattı.

 

 

 

 

Türkiye, Filistin ve İsrail odalar ve borsalar birliklerinin bir araya gelerek başlattığı bu girişimin bugün çok önemli bir noktaya geldiğini belirten Gül, bunu İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'la da değerlendirdiklerini kaydetti.

''Her iki tarafın da bu konudaki siyasi kararlılığı ve desteği tamdır'' diyen Gül, bunu Peres ve Abbas'ın da görüşmeler sırasında bir kez daha ifade ettiklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, ''Bir bölgede refah oluşabilmesi için önce istikrarın olması gerekir. İstikrarın olması için de barışın olması gerekir. Dolayısıyla barış istikrarı, istikrar da barışı getirecektir'' dedi.

 

 

 

Ankara Forumu'nun bu düşünceden hareketle başlatıldığını anlatan Gül, bu çerçevede atılacak ilk adımın Filistin'de Barış İçin Sanayi Bölgelerinin kurulması olarak kararlaştırıldığını anımsattı. Gazze ve Ramallah'ta araziler belirlendiğini kaydeden Gül, Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın görüşmeleri sırasında, bu arazilerin Filistin yönetimi tarafından kurulan şirkete verildiğini ve her türlü hukuki meselenin tamamlandığını ifade ettiğini söyledi.

 

 

 

Gül, bu bölgedeki sanayi faaliyetlerinin Filistin'lilere büyük istihdam yaratacağını, iş hayatına canlılık getireceğini, dünyanın her tarafından müteşebbislerin burada üretim yapabileceğini ve burada üretilenlerin de ABD, AB ve Körfez ülkeleri pazarlarına rahatlıkla girebileceğini dile getirdi. İsrail tarafının da hava ve deniz ulaşımı ve güvenlik konularıyla ilgili her türlü desteği vereceğini söylediğini aktaran Gül, bu konuların bugün bir kez daha teyit edildiğini belirtti.

aktif haber



Bu haber 414 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,047 µs