En Sıcak Konular

Bahçeli CHP'yi topa tuttu

13 Kasım 2007 12:57 tsi
CHP'nin açılımı Bahçeli'yi kızdırdı. MHP lideri çok sert eleştiriler yöneltti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli CHP'nin Irak'ın Kuzeyi ile ilgili açılımını sert bir dille eleştirerek bunun, Kürt lider Barzani'nin geleceğine yatırım projesi olduğunu söyledi.

Bahçeli, MHP Grup Toplantısında, Türkiye'nin hassas ve tehlikeli bir dönemden geçtiği bir ortamda CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Irak'ın Kuzeyine yönelik açılımlarda bulunmasını ''Barzani'ye yardım paketi'' olarak değerlendirdi.

Paketin Atatürk'ün 69. ölüm yıl dönümünün arifesinde açıklanması ve PKK sözcülerinin Bulgaristan modeli ve siyasi çözüm çağrılarıyla aynı güne rastlamasının CHP için talihsizlik sayılması gerektiğini belirten Bahçeli, ''CHP'nin dün hükümeti eleştirirken bugün keskin bir viraj aldığını'' bildirdi.

''MANTIĞI SAKAT''

Bahçeli, ''Türkiye'nin karşısındaki sorun ve tehditlerin niteliği hakkında yanlış tespit ve teşhislere dayanan bu açılımın temeli ve mantığı sakattır, içeriği çelişkilerle doludur ve zamanlaması çok yanlış olmuştur. Bu proje, PKK'yı himaye eden, Kürt kökenli Türk vatandaşlarının Türk milletinden ayrı bir millete mensup olduğunu, Türk topraklarını da kapsayacak şekilde bağımsız Kürt devletinin 10-15 yıl içinde kurulacağını ve Türkiye'nin bu fikre alışması gerektiğini söyleyecek kadar çizmeyi aşan Barzani'nin geleceğine yatırım projesidir'' dedi.

BARZANİ'YE CHP'DEN SİGORTA POLİÇESİ

CHP'nin açılımını, Türkiye'nin Güney Doğusu'nu karıştıracağı ve Diyarbakır'a müdahale edeceği tehditleriyle meydan okuyan Barzani ve peşmergelerine bağımsız devlet olma yolunda verilmiş bir sigorta poliçesi olarak değerlendiren Devlet Bahçeli, ''CHP'nin bu açılımı, PKK terörünü besleyen, himaye eden ve Türkiye'ye karşı bir tehdit aracı olarak kullananları caydırmak değil, onlan şımartmak ve cesaretlendirmek sonucunu doğuracak sakat bir yaklaşımı temsil etmektedir'' diye konuştu.

Irak'ın kuzeyine radyo ve televizyon yeği vermeye hazırdır. Sayın Başbakan, gelin bu konuda gerekli düzenlemeleri birinci öncelikli mesele olarak yapalım ve bununla sınırlı Anayasa değişikliğini süratle Meclis'ten geçirelim.'' Kürt sorunu olarak tanımlanan etnik bölücülük sorununa siyasi çözüm için çok tehlikeli bir süreç başlatıldığını kaydeden Bahçeli, son dönemde siyasi çözüm sürecinin zeminini hazırlamak için sistemli bir faaliyet yürütüldüğü söyledi.

Bahçeli, ''Sahneye konulmak istenen bu siyasi senaryo, terör saldırılarının azaldığı bir ortamda Türkiye'de PKK ve İmralı tecrit edilerek siyasi çözüm süreci için bir açılım başlatılmasını, bunun yanı sıra Barzani'nin meşru muhatap olarak kabul edilmesini öngörmektir. ABD'nin de perde arkasından teşvik ettiği anlaşılan bu senaryo'ya Başbakan Erdoğan'ın sıcak baktığını gösteren işaretler mevcuttur'' dedi.

''İHANET ERBABI BİR ŞEYİ UNUTMAMALIDIR''

Devlet bahçeli, Türkiye'nin sabırla ve ateşle imtihandan geçtiği dönemde MHP'nin, tarihi misyonu ve demokratik sorumluluğunun gereklerini yerine getirmeye kararlılıkla devam edeceğini ifade etti. Bahçeli şunları kaydetti:

''Türkiye'yi bölmeyi ve parçalamayı bir hak ve özgürlük olarak gören ihanet erbabı bir şeyi unutmamalıdır: Türkiye'yi böldürmemeyi, Türk milletinin bin yıllık kardeşliğini korumayı bir hak olarak görmenin Ötesinde, bunu Büyük Türk Milletinin tarihine ve geleceğine bir şeref ve namus borcu sayan ve bunun gereğini yapmaya yeminli olan Türk milliyetçileri, bedeli ne olursa olsun bu hain emellere geçit vermeyecektir.

Türkiye'nin ve Türk milletinin sahipsiz ve çaresiz olduğunu düşünenler varsa, bunun böyle olmadığını yaşayarak göreceklerdir.'' Devlet Bahçeli, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu halkla paylaşmak için de İzmir'de 9 Aralıkta miting düzenleyeceklerini bildirdi.

İnternet haber



Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,080 µs