En Sıcak Konular

PKK'ya karşı Türkiye'yi durdurmak çifte standart

13 Kasım 2007 12:04 tsi
PKK'ya karşı Türkiye'yi durdurmak çifte standart    
Washington Times, ABD'nin masum insanları öldüren Marksist-Leninist terör örgütü PKK'ya karşı Türkiye'yi durdurmaya çalışmasının çifte standart olduğunu yazdı.

ABD'de yayınlanan Washington Times gazetesi, Washington'ın öğretmen, doktor, mühendis, asker masum insanları öldüren Marksist-Leninist terör örgütü PKK'ya karşı harekete geçmek isteyen Türkiye'yi durdurmaya çalışmasının çifte standart olduğunu yazdı.

Bruce Fein imzasıyla 'Türkiye, terörizm ve çifte standartlar' başlığıyla yayınlanan makalede, "Şu anda ABD, uluslararası teröristleri takip etmek için başka bir ülkeyi işgal etme hakkına sahip olduğunu belirtiyor. Bu çifte standarttır ve ABD Dışişleri'nin başarısızlığıdır. Türklerin yüzde 83'ü ABD'yi sevmiyor. Bu oran Almanya'da yüzde 66'dır." deniliyor.

PKK'ya Kuzey Irak'taki Kürt Yerel Hükümeti'nce yataklık edildiği belirtilen makalede, bu örgütün El Kaide'nin ABD'yi tehdit etmesinden daha fazla Türkiye için bir tehdit unsuru olduğunun altı çiziliyor. Makalede PKK teröristlerince öldürülen insanların hayatlarının 11 Eylül terör saldırısında öldürülenler kadar değerli olduğu da ifade ediliyor.

Makalede ABD'nin yaptığı birtakım hukuk dışı eylemler de anlatılıyor: El Kaide bahanesiyle Afganistan'ı işgal etti. İtalya'dan imamlık yapan Ebu Ömer kaçırılarak Mısır'a teslim edildi. Alman vatandaşı Halid El Masri'yi Makedonya'da kaçırarak Afganistan'da işkence etti. Bush, tüm dünyanın bir terörle mücadelede kendileri için bir savaş alanı olduğunu ilan etti.

Aktif haberde yayınlanan habere göre, Türkiye'nin muhtemel bir sınır ötesi operasyonunu 1916 yılında ABD'nin Meksika'da Panço Villa'ya karşı gerçekleştirdiği sınır ötesi operasyona benzeten yazar, PKK'nın binlerce masum insanın öldürülmesinden sorumlu olduğunu ifade ediyor.

Makalede, Türkiye'deki demokratik ortamdan faydalanan Kürt demokratik toplumunun son seçimlerde, 24 sandalye kazandığını ve bu grubun PKK'yı hiçbir zaman terör örgütü olarak ilan etmediğinin de altı çiziliyor.

Makalede şu ilginç noktaların da altı çiziliyor: Kürtler cumhurbaşkanları, başbakanlar çıkarabiliyor. Son 30 yılda Türkiye bölgeye 150 milyar dolardan fazla yatırım yaptı ve bu miktar diğer bölgelere yapılan yatırımdan daha fazladır. Kürt kimliği, dili ve kültürü de artık tanınmaktadır. Son yıllarda Kürtçe yayın yapan radyo ve televizyonlara izin verilmektedir. Kısacası, Kürtler eşit politik, ekonomik ve kültürel fırsatlara sahiptir.



Bu haber 266 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,699 µs