En Sıcak Konular

PKK hastane ve baraj kurmuş

13 Kasım 2007 11:33 tsi
Terör örgütü PKK, Kuzey Irak'ta resmen şirket kurmuş. Bakın nelere hakim..?

Türkiye'ye yönelik faaliyetlerini Irak’ın kuzeyinden örgütleyen ve lojistik destek sağlayan terör örgütü PKK’nın mini bir hidroeletrik santral, hastane gibi tesisler kurduğu, 300 kadar köyü de denetiminde bulundurduğu belirlendi. 

PKK, Irak’ın kuzeyinde Türk sınırına paralel 300 kilometrelik hattın neredeyse tek hakimi.

Mesud Barzani’nin lideri olduğu Irak’ın kuzeyindeki bölgesel yönetime rağmen örgüt, varlığını bu bölgedeki dağlık alanda ve köylerde rahatlıkla sürdürüyor. Terör örgütünün kontrolünde Türkiye sınırına paralel uzanan alanda 300’den fazla köy bulunuyor. Bu köyleri lojistik üs olarak kullanan PKK’nın denetimindeki alan Zaho’nun kuzeyinden İran sınırına kadar uzanıyor. 300 kilometreyi aşkın sınır hattı boyunca devam eden PKK bölgesinin derinliği kimi yerde 5 kilometre içeriye sarkarken, Kandil gibi bölgelerde 80 kilometre civarında bir derinliğe sahip.

TERÖRİSTLER DAĞLARA DAĞILDI

PKK’nın kontrol ettiği köyler üzerinden örgüt militanlarının irtibatı sağlanıyor. Örgüt, son yıllarda Türkiye’de en fazla dile getirilen Kandil Dağı çevresindeki 20 köyde adeta otonom yönetim ilan etmiş durumda.

Bu köylerde Iraklılar ile birlikte yaşayan PKK’lılar bu bölgeleri örgüt disipliniyle yürütüyor ve buralara ‘Medya Savunma Alanları’ adını veriyor. Bunların yanı sıra, PKK, Hakurk, Kanicenge, Ava Güze, Lejve, Hınerek, Surede gibi kamplarda bulunan yaklaşık 4 bin kadar terörist, sınır hattındaki dağlık alana dağıtıldı.

Üç yüz km’lik hat PKK kontrolünde

PKK’nın terör örgütü olarak görülmediği ve sempatiyle bakıldığı Irak’ın kuzeyinde örgüte yakın kaynaklara göre; PKK kontrol ettiği 300 kilometreyi aşkın uzunluktaki bölgede bir baraja, mobil santral ve hastaneye sahip. PKK, özellikle Kandil çevresindeki 20’yi aşkın köyde tam hüküm sürüyor.

Teröristlerin bir çoğu dağlardaki mağaralarda barınırken üst düzey sorumlular bu köylerde kalıyor. Irak Sınır Polisi, sınırın sıfır noktasından 10 kilometre içeride bulunuyor. Peşmergelerin kontrol altına aldığı bu alan ile Türkiye sınırı arasındaki dağlık bölgede PKK hakimiyeti bulunuyor. Peşmerge bu noktanın ötesine geçmek isteyenlere buradan sonrasının PKK kontrolünde olduğunu söyleyerek uyarıda bulunuyor.

Peşmergeler, PKK militanlarının bu bölgelerde yol kontrolleri yaptığını, köylere indiğini ve gelip geçen araçları durdurduğunu anlatıyor.

Star



Bu haber 615 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,526 µs