yalanlama | " /> yalanlama | "/>

En Sıcak Konular

Genelkurmay'dan Star'a yalanlama

13 Kasım 2007 10:24 tsi
Genelkurmay'dan Star'a yalanlama Star gazetesi bugün Dağlıca Piyade Tabur Komutanı Yarbay Onur Dirik ile bir üsteğmenin de tutuklanmasına karar verdiğini yazmıştı. Haber Genelkurmay tarafından yalanlandı.

Star gazetesi bugün manşetinden Dağlıca'da görevli Van Askeri Mahkemesi, PKK'nın Dağlıca saldırısı sırasında kaçırılan 8 erle ilgili tutuklama kararından sonra Dağlıca Piyade Tabur Komutanı Yarbay Onur Dirik ile bir üsteğmenin de tutuklanmasına karar verdiğini yazdı.

Haberde " Yüksekova 21. Sınır Jandarma Tugay Komutanı Tuğgeneral Süleyman Yüksel'in bizzat yürüttüğü soruşturma kapsamında, Yarbay Dirik ile yardımcılarının da ifadesine başvuruldu. İki komutan çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Van Askeri Cezaevi'ne gönderildi." dedinldi.

YARBAY'A ÜÇ AYRI SUÇLAMA

SEKİZ asker 'emre itaatsizlikte ısrar ve izinsiz sınır dışına çıkmak suçlarından cezaevine gönderilirken, Dağlıca Piyade Taburu Komutanı Yarbay Onur Dirik'in ise yönetim zaafiyeti nedeniyle tutuklandığı öğrenildi. Mahkemenin, Yarbay Dirik hakkında 'yönetim zaafı gösterdiği', 'askeri disiplini tesis edemediği' ve 'muhtemel saldırılara karşı gerekli önlemleri almadığı' gerekçeleriyle tutuklama kararı verdiği belirtildi.

ÜSTEĞMEN HİÇ ÇATIŞMAMIŞ

Aktif haberde yayınlanan habere göre, Tutuklu üsteğmenin çatışma esnasında olay yerinde olduğu ancak çatışma sonuna kadar bir kayayı siper ederek çatşan erlere yardım etmediği iddia edildi. Askerliğini asteğmen olarak yapan ve teskere bırakarak TSK bünyesinde kalmayı tercih eden tutuklu üsteğmenin, çatışma boyunca teröristlere hiç ateş etmediği, çatışma bittikten ve PKK'lı teröristlerin bölgeden ayrılmasından sonra ortaya çıktığı öne sürüldü.

GENELKURMAY'DAN YALANLAMA

Genelkurmay Başkanlığı, ''Dağlıca Tabur Komutanı ile bir Üsteğmenin tutuklandıklarını'' belirten haberin ''tamamen gerçek dışı olduğunu'' bildirdi. Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yer alan açıklamada şunlar kaydedildi: ''13 Kasım 2007 tarihli bazı basın ve yayın organlarında, Dağlıca Tabur Komutanı ile bir üsteğmenin tutuklandıklarını belirten bir haber yer almıştır. Söz konusu haber tamamen gerçek dışıdır.''

 



Bu haber 349 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,730 µs