En Sıcak Konular

Erdoğan Peres zirvesinde neler konuşuldu?

12 Kasım 2007 22:47 tsi
Erdoğan Peres zirvesinde neler konuşuldu? Cumhurbaşkanı Abullah Gül'ün davetlisi olarak Ankara'a bulunan İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kabul etti. Erdoğan, Peres'den Filistinlilere iş istedi ve ikili Ortadoğu'da barış süreci hakkında konuştu...

Peres ve Erdoğan'ın Camlı Köşk'te başbaşa başladıkları görüşmeye, daha sonra Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan da katıldı.

Samanyoluhaber'den alınan bilgiy göre Erdoğan, görüşme sonunda yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi olarak Ankara'da bulunan Peres ile bir görüşme yaptıklarını ve görüşmede özellikle Türkiye-İsrail ilişkileri, Ortadoğu barışı ve Ankara Forumu sürecini ele aldıklarını söyledi.

Ankara Forumu sürecinin Türkiye, İsrail ve Filistin olmak üzere 3 tarafı olduğunu hatırlatan Erdoğan, Filistin'deki 5 bin civarındaki işsiz insana iş sağlanmasını hedefleyen bu çalışmanın bir an önce sonuca ulaşmasını temenni ettiklerini kaydetti.

Erdoğan görüşmede ayrıca, dünyadaki olaylar ve 1915 olaylarına yönelik gelişmeleri de değerlendirdiklerini belirterek, ''Dış ilişkiler komitesinde alınan karar konusunda, bir müşterek çalışmayla kendilerine gösterdikleri gayretlerden dolayı teşekkürlerimi ifade ettim'' dedi.

Ziyaretin, Ortadoğu barışına farklı bir katkıda bulunmasını temenni ettiğini ifade eden Erdoğan, yarın TBMM'de Peres ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın konuşma yapacak olmalarının da bu ziyarete zenginlik katacağını dile getirdi.

Peres de yaptığı açıklamada, Türkiye'nin dostları açısından zengin, düşmanları açısından ise yoksul bir ülke olduğunu belirterek, bu nedenle Türkiye'nin ilişkiler bağlamında orta yolu bulma konusunda etkili bir ülke olduğunu söyledi.

Türkiye'nin çabalarının, iyi ilişkiler kurulması bağlamında önemli olduğunu anlatan Peres, ''Ortadoğu'da barışın sağlanabilmesi için hep beraber çalışmalıyız'' diye konuştu. Bölgeye barışın geleceğini, ancak bunun biraz zaman alacağını bildiklerini belirten Peres, barışın sağlanabilmesi için gelecekte de işbirliğinin sürmesinin önemine işaret etti. Peres, bu işbirliğinin bilim ve teknoloji alanlarında da geliştirilmesi gerektiğini kaydetti.

TBBM'de yarın İsrail ve Filistin devlet başkanlarının konuşma yapacak olmasının bugüne dek görülmemiş bir durum olacağını vurgulayan Peres, bunun ancak Türkiye'de gerçekleşebileceğini, çünkü Türkiye'nin tüm taraflarla iyi ilişkileri olan bir ülke olduğunu sözlerine ekledi.


Bu haber 298 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,873 µs