En Sıcak Konular

Derin PKK, TBMM'de DTP varlığından rahatsız!

12 Kasım 2007 21:11 tsi
Derin PKK, TBMM'de DTP varlığından rahatsız! USAK Başkanı Doç. Dr. Laçiner, PKK’nın içinde “derin PKK” diye nitelenen bir başka grup olduğunu ifade ederek, bu grubun DTP’nin Ankara’daki varlığından rahatsız olduğunu ve son zamanlarda artan terör eylemleriyle DTP’y

Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) Başkanı Doç. Dr. Sedat Laçiner, PKK’nın içinde “derin PKK” diye nitelenen bir başka grup olduğunu ifade ederek, bu grubun DTP’nin Ankara’daki varlığından rahatsız olduğunu ve son zamanlarda artan terör eylemleriyle DTP’yi Meclis'ten çıkarmayı hedeflediklerini iddia etti.

Haber10'da yer alan habere göre, Laçiner USAK'ın internet sitesinde yayınlanan “Hangi PKK, Hangi DTP” başlıklı makalesinde, son zamanlarda artan terör eylemlerinin arkasında PKK içinde “derin PKK” diye anılan ve örgüt içinde daha "aşırı tepki" isteyenlerin bulunduğunu savundu. Son terör saldırılarının birincil hedefinin DTP olduğunu vurgulayan Laçiner, “Birinci hedef ne Türk ordusudur, ne Türkiye Cumhuriyeti'dir. Şu son saldırıların birinci hedefi DTP’dir. Bu saldırıları gerçekleştiren derin PKK. PKK'nın içerisinde bir başka PKK daha var, bir başka terör örgütü daha var ve o terör örgütü DTP'nin Ankara'daki şu şekildeki varlığından rahatsız” dedi.

-"DTP'NİN ILIMLI AÇIKLAMALARI İHANETİN ÖN İŞARETLERİ"-

Özellikle bazı DTP milletvekillerinin ılımlı açıklamalarının, bazı söylemlerini değiştirmeye başlamalarının PKK tarafından "ihanetin ön işaretleri" olarak algılandığına dikkat çeken Laçiner, şu ifadelere yer verdi:

“DTP’nin PKK’dan farklı bir çizgiye yönelme potansiyeli çok net bir şekilde görülmektedir. İşte bu süreç bölgedeki nispi siyasi istikrar ve ekonomik iyileşmeler ile birlikte PKK’nın şahin kanadınca tehlike olarak görüldü ve süreci durdurmak ve DEP’liler davaları hatırlatılmak üzere eylemler başladı. Dolayısıyla son dönemdeki terör eylemlerinin bir kısmı doğrudan DTP’yi kaydığı çizgisine döndürmek üzere işlenmektedir.”

-"TÜRKİYE HATAYA ZORLANIYOR" -

DTP’nin kapatılmasının PKK’yı tekrar "Kürt halkının temsilcisi" durumuna getireceği yorumunu yapan Laçiner, şunları kaydetti:

“PKK’nın bu noktadan sonraki amacı DTP’yi Meclisten savaşarak çıkarmaktır. Bu çıkarma işlemi ne kadar dramatik olur ise, Türkiye ne kadar çok hataya zorlanır ise şov o kadar etkili olacaktır. DTP’nin Meclis’ten adeta ‘yaka-paça’ kovulması PKK’yı tekrar tek temsilci konumuna getirebilir. Bu da terörün temel hedefidir. Bu süreç içerisinde ılımlı DTP’liler değil de şahin kanat medyada ön plana çıkarılır ise DTP'nin süreçten çıkarılması hızlanacaktır.”

-"TERÖRÜN HEDEFLEDİĞİ KİTLE YASAL ZEMİNLERE ÇEKİLMELİ" -

Bundan sonraki dönemde, terörün hedeflediği kitlenin yasal zeminlere çekilmesi ve terör bölgesindeki Kürt çoğulculuğuna destek olunması gerektiğini vurgulayan Laçiner, “Siyasallaşmadan anlaşılması gereken rakip görüşlerin, aşırı dahi olsa kabul edilebilir bir seviyede yasal zemine taşınmasıdır. Terör bölgenin tek temsilcisi olmaktan çıkarılmalıdır” dedi. Son seçimlerde AKP’nin bölgedeki başarısının sorunların yasal zeminde temsili ve çözümü için büyük bir kazanım olduğunu kaydeden Laçiner, “Küçük ya da büyük, sağ ya da sol yasal çok sayıda siyasi güç ortaya çıkmalıdır. Ancak CHP’nin Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da temsil edilememesi ciddi bir sorundur ve bundan sonra başta CHP olmak üzere tüm ana partilerin bölgede temsil güçlerini arttırmaları ve adeta bölgeye çıkarma yapmaları gerekmektedir” dedi.

 



Bu haber 401 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,616 µs