En Sıcak Konular

İran'dan yanıt geldi: Terörün destekleyicisi İsrail!

12 Kasım 2007 19:38 tsi
İran'dan yanıt geldi: Terörün destekleyicisi İsrail! Peres’in Gül’le birlikte düzenlediği basın toplantısında teröre destek vermekle suçladığı İran'dan sert yanıt geldi. İran Büyükelçiliği, “Teröristin örneği, onun destekleyicisi olan işgalci siyonist rejimidir” dedi.

İran’ın Ankara Büyükelçiliği, İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres’in bugün yaptığı basın toplantısında “İran İslam Cumhuriyeti aleyhinde gerçek dışı bir takım beyanatlarda bulunduğunu” bildirdi.

Büyükelçilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi: “Terörist unvanının en uygun örneği onun destekleyicisi olan işgalci siyonist rejimdir. Bu işgalci rejimin işgal altındaki Filistin topraklarındaki masum kadın ve çocuklara karşı işlediği cinayetler kamuoyundan gizlenebilecek bir olay değildir. Dünya televizyon kanallarında masum Filistin halkının katil siyonist rejimi tarafından katledildiğine ilişkin haberler her gün ekranlara yansımaktadır.”

“Son aylarda bu rejimin kuzey Irak’ta yuvalanan teröristleri desteklediğine dair haberlere Türk basınında çokça rastlandığı” ifade edilerek, terör ve saldırının bu rejimin bilinen en belirgin yöntemi olduğu kaydedildi. “Siyonist rejim bakanlar kurulunda, Filistinli yetkililerin öldürülmesine ilişkin kararın onanmasının söz konusu rejimin terörist oluşunun en bariz kanıtı olduğu” belirtilerek, “İşgalci siyonist rejime ait savaş uçaklarının 6 Eylül’de Suriye topraklarını bombalaması, henüz Türk kamuoyunda zihinlerden silinmemiştir” denildi.

NÜKLEER FAALİYETLER BARIŞÇIL AMAÇLI

İran İslam Cumhuriyetinin, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEA) üyesi olup, nükleer faaliyetlerini söz konusu ajansın kurallarına uygun olarak ve NTP çerçevesinde gerçekleştirdiğine işaret edilen açıklamada, “İran’ın nükleer faaliyetleri barışçıl amaçlıdır ve ülkenin ilerleme ve kalkınmasını hedeflemektedir” denildi.

Geçen 4 yıl boyunca İran’ın nükleer tesislerinin UAEA tarafından çok sıkı bir şekilde denetlendiğini ve bu denetlemeler sonucunda İran’ın barışçıl amaçlı nükleer faaliyetlerinde herhangi bir sapma olduğuna dair bir bulguya rastlanmadığı belirtilerek, bu durumun UAEA Genel Sekreteri tarafından defalarca dile getirildiğine dikkat çekildi.

Açıklamada, şöyle denildi: “Oysa ki, siyonist rejim nükleer silah üretim tesislerine sahiptir ve bu gerçek siyonist rejim başbakanı Ehud Olmert tarafından bu yılın başlarında Almanya’ya yaptığı ziyarette açıkça itiraf edilmiştir. Bu rejim UAEA üyesi olmamakla birlikte, kendi nükleer tesislerinin denetimine de hiçbir suretle izin vermemektedir. Gerçekte ise, UAEA’ya üye olmaması bu rejimin nükleer silahlara sahip olduğunun en büyük göstergesidir.”

İsrail Devlet Başkanı Peres, bugün Çankaya Köşkü’nde yaptığı açıklamada, bölge ülkelerindeki terörün bir kısmını İran’ın desteklediğini ve İran’ın nükleer faaliyetlerine karşı olduklarını kaydetmişti.



Bu haber 343 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,983 µs