PKK'nın amacı ne? | " /> PKK'nın amacı ne? | "/>

En Sıcak Konular

İlginç iddia: PKK'nın amacı ne?

12 Kasım 2007 17:01 tsi
İlginç iddia: PKK'nın amacı ne? Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) Araştırma Merkezleri Başkan Doç. Dr. Sedat Laçiner, terör örgütü PKK'nın amacının DTP'yi savaşarak Meclis'ten çıkarmak olduğunu ileri sürdü.

Son dönemlerdeki eylemlerin PKK'nın tek bir parça olmadığını açıkça gözler önüne serdiğine dikkat çeken Laçiner, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanmasının ardından örgütün ciddi bir liderlik yarışına sahne olduğunu vurguladı.

USAK'ın internet sitesinde yazdığı yorumunda Laçiner, DTP konusunda dikkat çekici ifadeler kullandı.

Bölgede PKK dışında hiçbir muhalif örgüt, dernek ya da grup çıkmaması için fiziksel ortadan kaldırma yöntemine kadar her türlü sindirme ve bastırma çalışmasının yapıldığını savunan Laçiner, bu ortamda garip bir şekilde devlet güçlerinin de PKK benzeri bir tavır içine girdiğini ileri sürdü.

Terör örgütünün ortadan kaldıramadığı Kürtçü muhaliflerin de devlet eliyle tutuklanıp veya bölgeden uzaklaşmaya zorlandığını iddia eden Laçiner, böylece bölgede siyasi görüş belirtme tekelinin tamamen terör örgütünün eline geçtiğini belirtti.

"Kutubun 2 ucu olmak terör örgütünü çok güçlendirmiş ve kendisini 'Kürtlerin temsilcisi' olarak takdim etme gücüne kavuşmuştur." diyen Laçiner, HEP'ten DEP'e uzanan partilerin PKK'ya fikri açıdan yön göstermekten ziyade onun emirlerini uygulamak zorunda kaldığını söyledi.

Kürt sorununun çözümü konusunda PKK ve DTP içerisinde farklı tonların oluşmaya başladığını dile getiren Laçiner, yorumunda "Bu oluşumlar Irak Savaşı'ndan sonraki dönemde hızla ezilmeye çalışılmışsa ve devlet bu fırsatı iyi değerlendirememişse de bazı süreçler bir kez başladıktan sonra kolay kolay durdurulamaz. DTP ve hatta belki PKK içinde de hala bu görüşlerin etkileri görülmektedir. DTP'in 22 Temmuz seçimlerinde ciddi bir oy kaybına uğramasına rağmen mecliste grup kurabilecek bir güce ulaşması, yemin ettikten sonra MHP lideri ile el sıkışacak kadar Ankara'yı benimsemeleri DEP'in bazılarında PKK çevrelerinden farklı bir çizgiye gidebileceği endişelerine neden olmuştur. Özellikle bazı DTP milletvekillerinin ılımlı açıklamaları ve Ankara havasından etkilenerek söylem ve görünümlerini değiştirmeye başlamalar bazılarınca 'ihanetin ön işaretleri' olarak algılanmıştır. Burada DTP'nin PKK'dan farklı bir çizgiye yönelme potansiyeli çok net bir şekilde görülmektedir." ifadelerini kullandı.

Bölgedeki nispi siyasi istikrar ve ekonomik iyileşmelerin PKK'nın şahin kanadınca tehlike olarak görüldüğünü savunan Laçiner, sürecin durdurulması ve DEP'liler davalarının hatırlatılması için eylemlerin başladığını ileri sürdü.

Son dönemdeki terör eylemlerinin bir kısmının doğrudan DTP'yi kaydığı çizgisine döndürmek üzere işlendiğine dikkat çeken Laçiner, DTP içerisindeki bazı şahinlerin de eylemlere paralel olarak PKK ile DTP çizgisi arasında fark olmadığını işlemeye başladığını vurguladı.



Bu haber 831 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,580 µs