En Sıcak Konular

Bakan Çelik'ten şok açıklama

12 Kasım 2007 16:42 tsi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, sosyal taraflardan gelecek görüş ve öneriler doğrultusunda Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu Taslağı'nın, bu ayın sonuna kadar TBMM gündemine getirileceğini söyledi. Bakan Çelik, sosyal güve

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlığının 2008 yılı bütçesiyle ilgili sunumda bulunan Faruk Çelik, Sosyal Güvenlik Reformu taslağının tarafların görüşüne açıldığını hatırlatarak, taslağın bu ayın sonuna kadar TBMM gündemine taşınacağını ifade etti. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun(SGK) açıkları konusunda bilgi veren Bakan Çelik, kurum gelirlerinin Ağustos 2007 itibariyle 35 milyon 867 milyon YTL, giderlerinin 53 milyar 415 milyon YTL, finansman açığının 17 milyar 549 milyon YTL olduğunu bildirdi. Bakan Çelik, sosyal güvenlik sisteminin 2007 yılı sonu gelirlerinin yaklaşık 56 milyar YTL, giderlerinin 82.5 milyar YTL, finansman açığının ise yaklaşık 26.4 milyar YTL olarak gerçekleşeceğinin tahmin edildiğini kaydetti. Faruk Çelik, 2008 yılı gelir tahmininin 62.7 milyar YTL, gider tahmininin 91.5 milyar YTL, finansman açığının 28.8 milyar YTL olarak öngörüldüğünü ifade etti. Bakan Faruk Çelik, SGK'nın 2006 yılında GSMH'nin yüzde 3.1'i olarak gerçekleşen toplam açığının 2007'de yüzde 4.2, 2008'de ise yüzde 4'ü olarak gerçekleşmesinin beklendiğini bildirdi.

79 BİN 433 KİŞİ HAKSIZ MAAŞ ALIYOR

SGK'nın yaptığı düzenlemeler neticesinde haksız ve yersiz maaş ödemeleri yapıldığının belirlendiğini açıklayan Bakan Çelik, "Yapılan çalışmalar sonucunda Bağ-Kur'da 21 bin 96, Emekli Sandığı'nda 13 bin 47, SSK'da 45 bin 290 kişi olmak üzere toplam 79 bin 433 kişiye yersiz ödeme yapıldığı tespit edilmiştir. Yersiz ödemelerin tespiti sonucunda yıllık toplam 352 milyon YTL haksız ödeme önlenmiştir" diye konuştu.

Bu yıl meydana gelen iş kazalarında 737 ölüm, 2 bin 705 yaralanma, 982 uzuv kaybı vakası tespit edildiğini anlatan Çelik, 2007 yılının ilk dokuz aylık döneminde işverence iş sözleşmesi sona erdirilen 31 bin 925 işçi ile ilgili olarak 19 bin 495 işyeri hakkında inceleme başlatıldığını kaydetti.

İşsizlik Sigortası kapsamında Ekim sonu itibariyle bu yıl işsizlere 1 milyar 251 milyon 914 bin YTL ödeme yapıldığını belirten Çelik, fonda toplam 30 milyar 895 milyon YTL para biriktiğini söyledi.

Bakan Çelik, İşgücü Piyasası Yapısal Dönüşüm ve İstihdamın Geliştirilmesi Planı hazırladıklarını, bunun yıl sonuna kadar Meclis'e sunulacağını ifade ederek, "Bu çalışma ile özürlü ve eski hükümlü gibi zorunlu istihdam yükümlülüklerinin hafifletilmesi, işyeri hekimi ve iş güvenliği personeli çalıştırılması ve sağlık birimi kurulması gibi işveren yükümlülüklerini hafifletici yeni düzenlemeler yapılması, işsizlik sigortasından yararlanma koşullarını genişleterek ve ödenek miktarını artırarak işgücü piyasası güvenliğinin sağlanması, mesleki eğitime ağırlık verilerek nitelikli işgücü oluşturulması, genç işsizliğinin azaltılmasına yönelik teşviklerin yürürlüğe konulması hedeflenmektedir" diye konuştu.

 8 sütun



Bu haber 1,015 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,172 µs