Körfez'de nükleer yığınak! | " /> Körfez'de nükleer yığınak! | "/>

En Sıcak Konular

Ankara'da diplomasi, Körfez'de nükleer yığınak!

12 Kasım 2007 15:34 tsi
Ankara'da diplomasi, Körfez'de nükleer yığınak! Türkiye Ortadoğu’da barış sürecini hızlandırmak için İsrail ve Filistin liderlerini ağırlarken, ABD en büyük nükleer savaş gemisini İran Körfezi'ne gönderiyor. Bush yeni stratejisini Sarkozy ile paylaşırken Hizbullah ‘İsrail’in yeni bir

Türkiye İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez ve Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’ı ağırlıyor. Perez dün Ankara’ya gelirken, Abbas’ın uçağı öğleden sonra Ankara’ya indi. İki lider yarın TBMM’de konuşma yapacak.

Önümüzdeki günlerde Annapolis’te gerçekleştirilecek barış görüşmeleri öncesinde bu ziyaret önem taşıyor. Ancak her ne kadar Ankara barış yolunda sorumluluk üstlense de yakın vadede Ortadoğu’da barış sözcüğünü duymak pek de mümkün görünmüyor. Çünkü yapılan son açıklamalar ve ülkelerin attığı karşılıklı adımlar bunun bir göstergesi.

Bush’tan yeni İran stratejisi

Bölgeyle ilgili en önemli gelişmelerden birisi Bush’un Fransız lider Sarkozy ve Alman lider Merkel ile paylaştığı yeni İran stratejisi… İsrail’in istihbarata yakınlığı ile bilinen sitesi Debkafile’da yer alan bir habere göre ABD Başkanı Bush geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği Sarkozy ve Merkel görüşmelerinde İran’a yönelik yeni stratejisini açıkladı. Bush’un İran’ın nükleer sırları ile ilgili istihbarat bilgilerini tüm dünyaya açıklayacağı, böylece İran’a sert yaptırımlar önündeki Rus ve Çin engelini aşmak istediği belirtildi. Bush’un bu stratejisinin İsrail tarafından sert bir şekilde eleştirilen Uluslar arası Atom Enerjisi Başkanı Muhammed el Barady’i de zor durumda bırakma amacı taşıdığı belirtiliyor. İsrail, İran’ın nükleer çalışmalarını denetleyen Baradey’i görevini yerine getirmemekle suçluyor.

İran: Sert yanıt veririz

İran ise İsrail’in Baradey ile ilgili açıklamalarına tepkili. İran dışişlerinden yapılan açıklamada İsrail, Tahran yönetimi ile BM Atom Enerjisi Ajansı’nın arasını bozmakla suçlandı. İsrail’i askeri bir operasyona yönelik uyaran Bakanlık sözcüsü Muhammed Ali Hüseyin böyle bir ihtimalin gündeme gelmesi halinde İran’ın çok sert yanıt vereceğini söyledi.

Hizbullah: İsrail savaşa hazırlanıyor

Öte yandan Perez ve Gül görüşmesinin ardından Türkiye, kaçırılan üç İsrail askerinin serbest bırakılması için çalışmalara başlayacakken, Lübnan Hizbullah’ında da İsrail ile ilgili bir açıklama geldi. Lübnan Hizbullahı’nın lideri Hasan Nasrallah Beyrut’ta yaptığı açıklamada İsrail’in Lübnan sınırındaki son askeri manevraların, Lübnan’a yönelik yeni bir savaş hazırlığı olduğunu söyledi. Nasrallah geçtiğimiz hafta İsrail’in askeri tatbikatlarını arttırdığını, elli bin askerin katılımıyla tatbikat yapıldığını, İsrail’in Lübnan’a saldırması halinde buna yanıt vereceklerini söyledi.

İran körfezine nükleer yığınak

Bu arada Amerikan Deniz Kuvvetleri İran Körfezindeki askeri varlığını arttırmaya devam ediyor. ABD’nin nükleer başlık taşıyan gemisi USS Enterprise Körfez’deki manevralarına devam ederken, bugünlerde en büyük saldırı gruplarından USS Nimitz de ona katılıyor. Daha önemlisi ABD’nin nükleer başlık taşıyan diğer gemisi USS Harry S. Truman 7500 mürettebatıyla Körfez’deki manevralara katılmak amacıyla Norfolk’taki üssünden 5 Kasım’da yola çıktı.

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,500 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,904 µs