PKK'yla işimiz olmaz | " /> PKK'yla işimiz olmaz | "/>

En Sıcak Konular

40 yıllık CHP'liyiz PKK'yla işimiz olmaz

12 Kasım 2007 14:39 tsi
40 yıllık CHP'liyiz PKK'yla işimiz olmaz VAN Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nin 8 asker hakkında verdiği tutuklama kararı üzerine, aileleri Van'a gelmeye başladı. Askerlerden birisinin babası '40 yıllık CHP'liyiz, Atatürkçüyüz... PKK ile işimiz olmaz' dedi.

Ağrı'nın Patnos İlçesi'nden yola çıkan Piyade Er İlhami Demir'in babası Rabih Demir Van'a ulaşırken, Gaziantep'ten yola çıkan İrfan Beyaz'ın ailesi ise Bitlis'te trafik kazası geçirdi. Özel otomobilde hasar olurken er İrfan Beyaz'ın babası Halil Beyaz, "Çocuklarımızı davul zurna ile uğurlamıştık. Sonuçta devletin askeri eğer suçlularsa cezalarını çekerler" dedi.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı ardından Kuzey Irak'a kaçırılan ve 2 hafta sonra Türkiye'ye getirilen 8 askerin sevkedildikleri askeri mahkemece tutuklanması ardından, aileleri onları görmek için Van'a gelmeye başladı. Van'da sevk edildikleri askeri mahkemede tutuklanan 8 askerden Gaziantepli Er İrfan Beyaz'ın ailesi oğullarıyla görüşmek için Van'a gitti.

Avukatı Mehmet Kurdoğlu, eşi Senem ve yeğeni Hüseyin Beyaz ile özel bir otomobille gece geç saatlerde Van'a hareket eden baba Halil Beyaz, oğlunun tutuklandığını Van Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan kendisine açılan telefonla öğrendiğini söyledi. Baba Beyaz, "Bana bir hafta içinde avukat tutabileceğim söylendi. Daha sonra da İrfan aradı ve Van Cezaevi'ne götürüldüklerini söyledi" dedi.

`40 YILLIK CHP'LİYİZ'

Oğlunun Demokratik Toplum Partisi (DTP) Gençlik Kolları Başkanlığı yaptığıyla ilgili internet sitelerinde dolaşan iddialara tepki gösteren baba Halil Beyaz, "Biz 40 yıllık CHP'liyiz. Atatürkçü bir aileyiz. Ne benim, ne oğlumun DTP ile ilgisi olmamıştır" diye konuştu.

Gaziantep'ten Van'a gelmek için yola çıkan er İrfan Beyaz'ın babası Halil, annesi Senem Beyaz ile yeğeni Hüseyin Beyaz'ın da içinde bulunduğu Avukat Mehmet Kurtoğlu'nun kullandığı 06 AB 5927 plakalı otomobil, bugün saat 07.30 sıralarında Bitlis il merkezi girişindeki Yenisanayi Sitesi yakınlarında karşı yönden gelen bir otomobille çarpıştı. Kazada her iki araçtada hasar meydana geldi. Bitlis Fuat Bal Polis Merkezi'ne kazayla ilgili ifade veren aile daha sonra Bitlis Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi'ne giderek kazayla ilgili işlemleri tamamladıktan sonra aynı otomobille Van'a hareket etti.

İrfan Beyaz'ın avukatı Mehmet Kurtoğlu, konuyu henüz detayları ile bilmediklerini söyledi. Tutuklanan er İrfan Beyaz ile babası Halil Beyaz'ın telefonla konuştuklarını belirten Avukat Kurtoğlu şunları söyledi:

"Diğer ailelerin de araçlarla Van'a gittiklerini duyduk. Biz de Van'a giderek olayı öğrenmek istiyoruz. Askeri mi, sivil mahkemede mu tutuklandı tam olarak bilmiyoruz. bu detayları öğrenmek için Van'a gidiyoruz."

Avukat Kurtoğlu, Van'da diğer askerlerin aileleriyle bir araya gelip, ne yapabilecekleri konusunda görüşeceklerini belirtirken, baba Halil Beyaz ise üzgün olduklarını söyledi. Görüntülenmesini istemeyen baba Beyaz, çocuklarının şehit düşenler arasında bulunmamasına sevindiklerini, ancak kaçırılma olayına üzüldüklerini anlatırken, "Tutuklama olayı bizi üzdü. Bu durum karşısında ne yapacağımıza şaşırdık. Biz çocuklarımızı davul- zurna ile uğurlamıştık. Sonuçta devletin askeri eğer suçluysalar cezalarını çekerler. Ne yapmamız gerektiğinde diğer askerlerin alileriyle birlikte karar vereceğiz" dedi.

Anne Senem Beyaz ise, otomobilde üzüntülü otururken, asker oğlu hakkında konuşmadı.

Vatan



Bu haber 329 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,943 µs