En Sıcak Konular

Vay Demirtaş vay...

12 Kasım 2007 14:10 tsi
DTP'nin başına geçen Demirtaş'a ağır suçlama.. 5 yıla kadar hapsi istendi.

''Sahte Çürük Raporu'' operasyonu kapsamında, 183 kişi hakkında açılan davada, Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Nurettin Demirtaş'ın, askerliğe elverişsiz raporu almak için ''sahte evrak düzenlemek ve kullanmak'' suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ''Sahte Çürük Raporu'' operasyonu kapsamında yürüttüğü soruşturmayı tamamlayarak iddianameyi hazırladı. Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul etti.

Nurettin Demirtaş'ın ifadelerine de yer verilen iddianamede, Demirtaş'ın, ''1991 yılında askerlik çağına girdiğini, ancak bulunduğu için askere gidemediğini, 2006 yılının sonlarına doğru Ankara'da DTP'nin kongre hazırlıkları ve siyasi faaliyetlerini yürüttüğü sırada, askerliği ile ilgili askerlik şubesinden evrak geldiğini öğrenince Çankaya Askerlik Şubesi'ne başvurduğunu kaydettiği'' aktarıldı.

Bunun üzerine Palu Askerlik Şubesi'ne faks çekildiğini, daha sonra şubedeki doktora muayene olduğunu, rahatsızlığını beyan etmesi üzerine Etimesgut Askeri Hastanesi Göğüs Hastalıkları Bölümü'ne sevkinin yapıldığını belirten Demirtaş'ın, hastanede röntgenlerinin çekildiğini ve tetkiklerinin yapıldığını söylediği kaydedildi.

İddianamede, yaklaşık 15 gün sonra tekrar hastaneye müracaatında kendisine çürük raporu verildiğini, bu raporu kardeşi aracılığıyla Palu Askerlik Şubesi'ne gönderdiğini ifade eden Demirtaş'ın, herhangi bir örgüt aracılığı ile rapor almadığını ve kimseye rapor için para vermediğini savunduğu belirtildi.

Davanın iddianamesinde, Demirtaş'ın, örgüt tarafından hazırlanan ve Ankara Etimesgut Hava Hastanesi'nden verilmiş gibi gösterilen sahte raporda, ''Akciğer Tüberkülozu Sekeli Hastalığı tanısı ile askerliğe elverişli değildir'' ibaresinin yer aldığı ve bu raporla Demirtaş'ın askerlikle ilgili aramasının durdurulduğu ve askerliğe alınmadığı belirtildi.

Demirtaş'ın, Başsavcılıkça incelenen hastane kayıtlarında herhangi bir hastane giriş kaydı ve hastanede muayene olduğuna dair kaydın ve belgenin bulunmadığı ifade edilen iddianamede, ''Demirtaş'ın, şubesinden getirtilen ve dosya içerisine eklenen raporun tamamen sahte olduğu, hastane tarafından düzenlenmediği, örgüt tarafından tamamen sahte olarak düzenlendiğinin anlaşıldığı'' kaydedildi.

''Operasyon kapsamında örgüt liderlerinden Aytekin Demirdaş'ta yapılan aramalarda Nurettin Demirtaş'a ait sevk yazısı ve ön rapor örneğinin ele geçirildiği'' ifade edilen iddianamede, ''Demirtaş'ın, örgüt aracılığı ile sahte evrak düzenlettirdiği ve düzenlenen tamamen sahte resmi evrakı şubesine ibraz ederek kullanmak suretiyle üzerine atılı sahte resmi evrak düzenlemek ve kullanmak suçunu işlediği'' ileri sürüldü.

İnternet haber



Bu haber 744 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,893 µs