Çarşı bu kez basına karşı! | " /> Çarşı bu kez basına karşı! | "/>

En Sıcak Konular

Manifesto gibi açıklama: Çarşı bu kez basına karşı!

12 Kasım 2007 13:32 tsi
Manifesto gibi açıklama: Çarşı bu kez basına karşı! Beşiktaş’ın son günlerde aldığı yenilgiler ve medyada ki Beşiktaş eleştirilerine Çarşı gurubundan sert bir açıklama geldi. Medyayı cahillik ve satılmışlıkla suçlayan Beşiktaş’ın ateşli taraftar gurubu Çarşı’nın açıklaması manifesto gibi.

Utanmışlarmış...

Bugün bütün medya, ağız birliği etmişçesine, utanmaktan sözediyor.

Size ne oluyor? İster 10-0 yeneriz, ister 8-0 yeniliriz. Biz seviniriz, biz üzülürüz. Rahat bırakın bizi. Acımızı demlendirelim, kavgamızı edelim. Aşkımızı tazeliyelim.

Sınavda, 8 notunu "kendisi alan"; ama notu 3 olunca, "hocanın verdiğini" söyleyen sorumsuz talebe anlayışı vardır. Aynı o talebeler gibi, -ama mâsum olmayan- medyacılar da, 2 hafta önce "Liverpool''u yendik" diyordu. Bugün, "kahrettiler", "utanmazlar", "utandırdılar" vb. başlıkları attılar.

Dün maçtan sonra yorum yapan Mehmet Aslan, bugün "İkitelli''nin en bi utangaçı" E.Özkök''ün Hürriyet gastesinde ne yazmış diye baktım. Yazısını şöyle bitirmiş: "Shankly Gates... Liverpool’un kurucusu... O, "Futbol hayat memat meselesi değildir, ondan çok, çok daha önemlidir..." demişti. Önemli olan kaybederken ne kazandığımızdır"

Shankly Gates, Anfield''in kapılarından birinin adı. Bill Shankly''nin anısına, o isim verilmiş. Olmayan bir insanı, Liverpool FC kurucusu yapan utanmayacak. O gastenin sorumlusu, sahibi utanmayacak, Beşiktaş utanacak. Öyle mi? Hırsızlık mı yaptılar, elle gol mü attılar, kavga mı ettiler, yalandan yerlerde mi yuvarlandılar, rakibi mi sakatladılar? Niye utanacaklarmış ki.

Evet, üzüldük. Çokkkk üzüldük.

Ne yaptı bizim çocuklarımız? Bu sene bütün maçlarda yaptıkları gibi ileri top şişirdiler. Ankara maçından farklı mı oynadılar? Aynı topu oynadılar. Gelgelelim Liverpool, Ankara değildi. Bu fark, sonuca yansıdı. Yenilgi, hezimete dönüştü. (Benitez, 7-0 iken bastırın diye işaret yapıyordu, oturduğu yerden. Herkes Lucescu değil elbet. 3-0''dan sonra "Yana oynayın. Onların da ailesi, çocuğu var" desin.)

Ortalık, son haftada olduğu gibi, büzülmemiş torba misali beyânat fırtınasına tutulunca; Müslüm Gürses''i medya maymuna çeviren medyaya da söz hakkı doğdu. Doğal olarak.

Ama medya, söz hakkını kullanmakla yetinmedi. Bugün, adı Vatan olan gastenin spor sayfasında, Beşiktaşlı futbolcuların maçtan önce toplu olarak çektirdikleri fotoğraf vardı. Sayfanın üçte ikisini kaplıyordu neredeyse. Kocaman. Ve her bir futbolcumuzun gözünde bant vardı. Hani, kocaman çıplak kadın resmini basıp, sahtekârca memeuçlarına bant koyarlardı ya. Ondan. O günlerdeki gazeteleri göremediyseniz, tecavüz edilenlerin gözlerine konan bantları görmüşsünüzdür. İşte tam da ondan.

Gazeteciliğin alnına kara leke sürdüğünüz hergün için utansanıza. Kaptığınız köşelerinizden milletin beynini iğfal edip Türkçeyi iğdiş ederken, oradaki resminize bant koysanıza. tevelerde bu işi yaparken maske taksanıza. Takmazsınız. Bir de poz verirsiniz. Utanmazsınız çünkü. Utanmaktan söz etmeyin.

Irak "operasyonunda" kullanılacak "kilit silâhları", manşet yaparken utansanıza. Her silâhın resmini ve fiatını basarak, gastenizin ilk sayfasını silâh dergisine çevirdiğiniz için utansanıza.

Sağlık haberleriniz, ilâç reklâmı olduğu için; ekonomi haberleriniz holdinglerin basın bülteni olduğu için utansanıza.

Dış "haber"lerinizi, kaynak göstermeden, ABD medyasından tercüme ederek hırsızlıkla yaptığınız için, utansanıza. Hadi emeğe, fikre saygınız yok diyelim. Tercümeleri de doğru dürüst yapmadığınız için bile utanmıyorsunuz. Tercüme yapıyorum derken Türkçe cinayeti işliyorsunuz.

İran'a yapılacak saldırının ABD'ye kaça malolacağını tercüme ediyorsunuz da, kaç insan evlâdı ölecek merak etmiyorsunuz. Ama siz, Bağdat müzesinin yağmalanmasını da sorun etmeyen "utangaç" kişilersiniz. O müzedekiler de, İran'dakiler de, insanoğlunun tarihi. O eserler bizim, benim. Yağmalanmasından, yok edilmesinden acı duyuyorum; çocuklarımdan utanıyorum, emanetlerini koruyamadım diye. Ama hırsızlar, başka hırsızları ancak kıskanır, sizin gibi. Hırsızlığa toz kondurmazlar. "Benim hırsızım çok yaşasın" diyor haberleriniz. Sizin hırsızlarınız da yaşamasın, başkalarınınki de. Hele Beşiktaş''takiler hiç yaşamasın.

Siz ne utanmaz, iki yüzlülersiniz.

Ahmet Çakar'ı Cem Papila'yı Ali Şen'i, bağrınıza basıp maaş verdiğiniz için utanmak aklınıza gelmez.

Futbolcu dövenlerin, onlara "yamyam" diyenlerin, futbolun sportmenlik özelliğini öldürenlerin kapısında kul olurken neden utanmıyorsunuz?

Futbol adamı olmaları, ülkemizde misafir olmaları bir yana; sıradan bir insana "çeribaşı", "kasap", "kürdanlı arap", "zenci", "kazık" derken hiç utanmamıştınız.

Ar damarı kalmamış medyacılar sizi. Defolun siyah ve beyaz renklerden.



Bu haber 1,398 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,394 µs