En Sıcak Konular

O ahlaksız gazeteci kim?

12 Kasım 2007 09:48 tsi
O ahlaksız gazeteci kim? Genelkurmay Başkanı Büyükanıt "Dağlıca baskınında kendisini 'Tümgeneral Yılmaz’ olarak tanıtan ve bilgi almaya çalışan' bir gazeteciden bahsetmiş ve Genel Yayın Yönetmeni aranarak uyarıldı demişti. Peki, kim o gazeteci?

Star gazetesi yazarı Şamil Tayyar, 'Dağlıca baskınında kendisini 'Tümgeneral Yılmaz’ olarak tanıtan ve bilgi almaya çalışan kişinin izini sürdü.  'Tümgeneral Yılmaz' kod adlı gazeteci kim?

Ben Tümgeneral Yılmaz

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Cuma günü akredite 14 gazetenin Ankara temsilcisiyle buluştu. Cumhurbaşkanı ve başbakanın uçağındaki davetli listesini dillerine dolayanlar, ne hikmetse bu buluşma listesine ses çıkarmadılar. Varsın çıkarmasınlar, zaten toplum, bu iki yüzlü yazar güruhunu çok yakından tanıyor.

O nedenle yazı konumuz, sadece Büyükanıt Paşa’nın açıklamalarıyla ilgilidir. Bu açıklamalar içinde en çok ilgi çekeni, ‘ Tümgeneral Yılmaz’ kod adlı gazetecidir. Büyükanıt diyor ki: O gazetecinin genel yayın yönetmenini arayarak uyardım.

Eğer paşanın sözlerinden iz sürerek şifreleri çözmeye kalkışırsak, kesin olmasa da bir adrese ulaşabiliriz. Bir defa o gazetecinin akretide olmayan bir gazetede çalışmadığı kesin. O nedenle cevap, Genelkurmay karargahında temsil edilen 14 gazeteyle ilgilidir. Çünkü, Büyükanıt, ‘öteki’ gördüğü gazetelerle muhatap olmuyor.

Alanı daralttık, şimdi ince işçiliğe başlayalım. Büyükanıt’ın doğrudan aradığı genel yayın yönetmeni sınırlı. Gazetelerin yayın politikaları, özel Büyükanıt demeçleri ve Büyükanıt’ın isim vermemekteki özenli tutumunu, meslek tecrübemizin imbiğinden geçirdikten sonra iki gazetenin öne çıktığını görüyoruz.

Biri Hürriyet, diğeri Milliyet. İlkinde Ertuğrul Özkök, diğerinde Fikret Bila imzaları var. Muhatap genel yayın yönetmeni olduğuna göre, Hürriyet üzerinde yoğunlaşılabilir. Tabu bu kestirim, bilgiye dayalı değil tamamen tahminidir.

Yanılma payım yüksek olabilir. İnşallah ilgili genel yayın yönetmeni kendisi ortaya çıkar da konuya açıklık getirir.

Ayrıca, bu konuda farklı bir düşüncem daha var. Büyükanıt, bir gazetenin santral numarasının tespit edildiğini söyledi. Arayanın kim olduğu bilinmiyor. Tahminim şu: Telefonu açan gazeteci olmayabilir. O gazetecinin yakın dostu bir emekli asker, yanından gazetenin telefonunu kullanarak Dağlıca Taburu’na ulaşmış olabilir.

Yani, Büyükanıt’ın gazeteci sandığı Tümgeneral Yılmaz, gazeteci dostu emekli bir asker olabilir, emekli olduğu rütbe de yarbay, albay olabilir.



Bu haber 635 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,549 µs