En Sıcak Konular

'Dağdaki vekil'e DTP ne dedi?

12 Kasım 2007 09:16 tsi
'Dağdaki vekil'e DTP ne dedi? 
Fatma Kurtulan'ın dağda çekilmiş fotoğrafları yayınlandı. Peki DTP ne dedi?

Rehin askerler için K.Irak’a gidip PKK’nın elini sıkan, ardından da eşinin dağda olduğu ortaya çıkan DTP’li Fatma Kurtulan’ın, en son PKK kamplarında eğitim görürken çekildiği öne sürülen kareleri ortaya çıktı. DTP ise fotoğrafları yalanladı.

Eşi Salman Kurtulan’nın PKK’nın dağ kadrosunda olduğu ortaya çıkan DTP Van Milletvekili Fatma Kurtulan’ın, 1993’te 3 ay süreyle PKK kampında eğitim gördüğü, 1 yıl süreyle de PKK Kadın Gerilla Birlikleri’nin askeri kanadında yer aldığı iddia edildi. Dün ise bir gazetede, Kurtulan’a ait olduğu belirtilen elinde silah dağda çekilmiş fotoğrafı yer aldı.

AHMET TÜRK: KENDİNE SORUN

Dün Ankara’da tartışma yaratan bu iddia ile ilgili soruları yanıtlayan DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, “Böyle birşey olsa bile bunun muhatabı ben değilim” dedi. “Böyle bir şeyin olacağına inanmıyorum” diyen Türk, “Doğrusunu öğrenmek istiyorsanız kendileri ile konuşun” dedi.

DTP Siirt Milletvekili Osman Özçelik ise konuya ilişkin bir bilgisi olmadığını belirtirken, “İtirafçıların neler yaptığı belli. Bu haberin doğru olduğuna inanmıyorum. Bir karalama kampanyası başlatılmıştır” diye konuştu. Fatma Kurtulan ve Sevahir Bayındır ile diğer DTP’li milletvekilleri ise gün boyu telefonlarını açmadılar.

CAN GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE ATAN BİR YALANDIR

DTP Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada ise, Kurtulan ve Bayındır hakkındaki iddialar “düzmece iftiralar” diye nitelendirildi. Haberin “kara bir iftira” olduğu belirtildi. Açıklamada, “Kullanılan fotoğrafın Kurtulan’a ait olmadığını anlamak için uzman olmaya gerek yoktur. Bu tür yalan haberler, can güvenliğini dahi ortadan kaldıracak kadar ağır sonuçlar doğurabilir. Geçmişte de bunun örnekleri yaşanmıştır” denildi. .

“YENİ BİR ANDIÇ”

Haber “yeni bir andıç olayı” olarak tanımlanırken şöyle denildi: “Genelkurmay Başkanı’nın ve Başbakan’ın sürekli partimizi hedef göstermesinin ardından bu tür yalan haberlerin çıkması manidardır. Meclis’ten çıkarılmamız ve partimizin tasfiye edilmesi amacıyla bir yerlerden düğmeye basıldığı anlaşılmaktadır”

15 YIL HAPSİ İSTENEBİLİR

Yasama dokunulmazlığını düzenleyen Anayasa’nın 83. maddesi, “terör suçlarıyla” ilgili Anayasa’nın 14. maddesini kapsam dışında tuttuğundan milletvekilleri hakkında dokunulmazlıkları kaldırılmadan soruşturma açılabiliyor. Kurtulan ve Bayındır hakkında “Terör örgütüne üye olmak” iddiasıyla 5 yıldan 10 yıla kadar hapis istenebilecek. Ayrıca Terörle Mücadele Yasası’nın ceza artırımını düzenleyen 5. maddesi uyarınca da ceza talebi yarı oranında artırılıp 7,5 yıldan 15 yıla kadar çıkabilecek.

MUHALEFET NE DEDİ?

CHP: İSTİFA ETMESİ GEREKİR

CHP Grup Başkanvekili Mustafa Özyürek, fotoğrafın Kurtulan’a ait olup olmadığının tespit edilmesini istedi. “Eğer fotoğraf gerçekse PKK ile olan ilişki net bir şekilde ortaya çıkmış olur” diyen Özyürek, “Bir terör örgütünde silahlı eğitim almış, belki eylemlere katılmış bir kişinin TBMM’de Türk milletinin temsilcisi olarak bulunması kabul edilemez. Doğru ise vekilin derhal istifa etmesi gerekir” dedi.

MHP: SAVCILAR DEĞERLENDİRİR

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, fotoğrafın gerçek olduğunun belirlenmesi gerektiğini kaydederek, “Savcılarımız kendileri değerlendirerek, hukuki işlemi başlatacaktır” dedi. Toskay, Anayasa’da “etnik temele dayalı siyasi parti kurulamaz” hükmü bulunduğunu belirterek, DTP’nin tavrının bu hükümle çeliştiğini ve terör örgütü ile ilişkisine “açıklık getiremediğini” söyledi.

İnternet haber



Bu haber 544 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,043 µs