En Sıcak Konular

Arınç'tan Dağlıca bombardımanı!

11 Kasım 2007 18:21 tsi
Arınç'tan Dağlıca bombardımanı! Eski TBMM başkanı Bülent Arınç, "Dağlıca Baskını"ndan girdi, Genelkurmay'dan çıktı ve çok tartışılacak eleştirilerde bulundu. İşte "Türk askeri düşmanına teslim olmaz, bunu tarih yazmıyor.." diyen Arınç'ın ilginç açıklamaları

Eski TBMM Başkanı ve AKP Manisa milletvekili Bülent Arınç, Dağlıca baskını sonrasında PKK tarafından kaçırılan ve daha sonra serbest bırakılan 8 askere ilişkin Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaları eleştirirken, yeni bir terörle mücadele konsepti yaratılması gerektiğini söyledi.
Bülent Arınç, katıldığı bir televizyon programında güncel konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Aktifhaber'de yer alan habere göre, terörle mücadele eden güvenlik güçlerinin, bu sırada yaptığı hataları konuşmanın mücadeleyi zaafa uğratabileceği endişesi taşıdığını söyleyen Arınç, "İyi ama bazı yanlışlar da var ve bu yanlışlar da sürüp gidiyor. O zaman bunları da konuşarak, yazarak, bunların üzerine de dikkat çekerek yeni bir terörle mücadele konsepti meydana gelemez mi" dedi.

"SÖYLEYECEĞİM ÇOK ŞEY VAR, SÖYLEYEMİYORUM"

Yeni bir terörle mücadele konsepti oluşturmak için Hükümet ve Silahlı Kuvvetler'in bir an önce harekete geçmesi gerektiğini ifade eden Arınç, 21 Ekim'de Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde yaşanan saldırının da yeni bir mücadele konsepti ihtiyacını gözler önüne serdiğini kaydetti.
Arınç,

''Peki bu olay nasıl oldu? 200 kişi bir anda girdiyse termal kameralar bir işe yaramadı mı? Ayrı ayrı mı girdiler, nerede bir araya geldiler? Bu istihbarat nerede? Söyleyeceğim çok şey var da söyleyemiyorum, ancak söyleyebildiğim bunlar.

En sonunda da 8 askeri kaçırdılar, ondan sonra da teslim edildiler. Teslim edilme töreni daha büyük bir fecaat oldu. İki, üç milletvekili orada, merasim kıtasının önünde, bir masanın önünde kağıt imzaladılar. O da ayrı bir rezalet. Şimdi bunu hoş karşılayan, insani görenler de var, 'Bu propaganda amaçlıdır, sizin orada ne işiniz var' diyenler de var.

Ama Genelkurmay'ın açıklamasına bakın. 'İrtibat kesilen askerlerimizin silahlı kuvvetlerle irtibatı sağlandı'. Çok diplomatik bir açıklama, ben bundan bir şey anlamadım. Bir şey anladım da... Bakkal Hasan, Hüseyin, Ali bir şey anlamadı. Bir taraf diyor ki, 'teslim alındı', bir taraf diyor ki, 'kaçırıldı', bir taraf diyor ki, 'zorla götürüldü'. PKK terör örgütünün propagandasına alet olmamak için 'teslim alındı' sözünü söylememek lazım.

Kaçırıldılar, o büyük bir gerçek. Hiçbir Türk askeri mücadele ettiği ekibe teslim olmaz, tarihimiz bunu yazmıyor. Ama aradan şu kadar zaman geçti bu açıklama bir doğru olayın ne kadar üstünü örtüyor?

Bu diplomatik açıklamayı bir büyükelçi yapabilir. Çok açık olmalı. Bunlar baskın sırasında kaçırılmış askerlerimizdir, alınmışlar, götürülmüşlerdir. Ondan sonra da devreye girenler olmuştur, o örgüt de bu askerlerimizi tekrar Türkiye'ye teslim etmiştir. Bu gerçeğin üstünü, 'İrtibat kaybedildi, ondan sonra da tekrar görevlerine döndüler' şeklinde açıklamak, hiçbir şeyi yok kabul edemez, hiçbir şeyin üstünü örtemez.''


"GENELKURMAY AÇIKLAMASINDAN BİRŞEY ANLAMADIM"
Söz konusu açıklamanın çok "diplomatik bir dille" kaleme alındığına işaret eden Arınç, şöyle konuştu:

"Bu çok diplomatik bir açıklama. Ben bundan birşey anlamadım. Hani ben birşey anladım da, Manisa'da bakkal dükkanında oturan Hasan birşey anlamadı, Hüseyin, Ali birşey anlamadı. Evet, terörle mücadelenin zaafa uğramaması için 'teslim alındı' dememek lazım, çünkü düzenli muharabe yapmıyoruz. Ama kaçırıldılar, bu büyük bir gerçek. Aradan şu kadar zaman geçti, bu açıklama bir doğru olayın üstünü ne kadar örtüyor? Anneler, babalar bilgi istiyor, bilgiye ulaşamıyorlar. Fakat öbür taraftan telefonla ailelerine ulaşanlar var. Bence çok açık olmalıyız. Bunlar bu baskın sırasında kaçırılmış askerlerimizdir. Şimdi bu gerçeği 'İrtibat kayboldu, sonra tekrar döndüler' şeklinde açıklamak.. Hiçbirşeyi yok kabul edemezsin, hiçbir şeyin üstünü örtemezsin."

"TERÖRLE MÜCADELEDE PROFESYONEL 5 BİN ASKER YETER"
Arınç, terörle etkin mücadele için profesyonel ve bölge şartlarına hakim 5 bin askerin yeterli olacağını savundu. Bunun için, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın aksine, Silahlı Kuvvetler'in bütçesinin iki kat artırılmasına ihtiyaç olmadığını savunan Arınç, "Birebir mücadelede etkin yetişmiş, profesyonel savaşçı insanların çok daha iyi sonuç alacağını düşünüyorum. Henüz kıtasına katılalı 5 ay olmuş bir askerle, daha yeni biyolojiden mezun olmuş bir asteğmenin dağ başlarında yapacağı mücadelenin ne kadar etkili olacağını sonuçlarıyla görüyoruz" diye konuştu.

Askeri tedbirlerin yanında sosyal, kültürel ve ekonomik gelişime de ağırlık verilmesi gerektiğine vurgu yapan Arınç, DTP'nin de PKK'yı ve Öcalan'ı reddetmedikçe Türkiye partisi olamayacağını ve giderek marjinalleşeceğini dile getirdi.



Bu haber 395 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,910 µs