En Sıcak Konular

Sahtekar Tümgeneral Yılmaz kimdir?

11 Kasım 2007 17:32 tsi
Sahtekar Tümgeneral Yılmaz kimdir? Org. Büyükanıt Dağlıca baskını sonrasında, bir gazetecinin kendini Tümgeneral Yılmaz olarak tanıtıp bilgi aldığını söylemişti. Suçlanan gazetecilerden ilki konuyla ilgili bir açıklama yaptı...

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt'ın, bir gazetecinin kendisini 'Tümgeneral Yılmaz' olarak tanıtarak görevli subaydan gizli bilgileri öğrenmeye çalıştığını açıklamasıyla yeni bir tartışma başladı.

Dağlıca operasyonu sırasında yaşanan telefon görüşmesini gazetelerin Ankara Temsilcilerine anlatarak sitem eden Orgeneral Büyükanıt medyanın terörle mücadele konusunda daha dikkatli olması gerektiğini söyledi. Genelkurmay Başkanı'nın bu sitemiyle ortaya çıkan olayın ardından kendisini "Tümgeneral Yılmaz" olarak tanıtan gazetecinin kim olduğu merak konusu oldu.

Aktifhaber'de yer alan haber göre, bazı medya organlarında "Tümgeneral Yılmaz" mahlasını kullanan sözkonusu gazetecinin Hürriyet Ankara Bürosu polis-adliye muhabiri Nurettin Kurt olduğu öne sürülmüştü.

Habertürk'e konuşan Kurt ise iddiaları kesin bir dille reddederek o gazetecinin kendisi olmadığını açıkladı. İddialardan dolayı çok üzgün olduğunu belirten Nurettin Kurt konu ile ilgili olarak, "Bu kişi ben değilim. Ben komutanları "Tümgeneral Yılmaz" takma adıyla aramadım. Bu iddialar beni çok üzdü. Tüm hukuki yollara başvurup, bu asılsız söylentileri ortaya atanlar ile yargı yoluyla hesaplaşacağım." diye konuştu.

BÜYÜKANIT NE DEMİŞTİ

Orgeneral Büyükanıt, dünkü basın toplantısında Dağlıca olayından sonra yaşanan bir olaydan söz etti. Büyükanıt, “Bir gazeteci kendisini 'tümgeneral Yılmaz' olarak tanıtıyor ve subayla irtibat kuruyor. Bunu tesbit ettik.

ETİK OLMAYAN YÖNTEMLER

Büyükanıt, “Aranan numaradan yayın kuruluşunu bulduk ve genel yayın yönetmeniyle konuştuk. Bu etik olmayan yöntemler çok yanlış” dedi. Ancak Genelkurmay Başkanı Büyükanıt söz konusu gazetecinin ve gazetenin ismini vermedi.

NASIL ANLADIK

Büyükanıt, yaşanan olayı şöyle anlattı: "Dağlıca'da çatışma devam ediyor.. Saat 15.10... Bir gazeteci subaylarımızdan birini arıyor. Kendisini paşa olarak tanıtıyor, bilgi almaya çalışıyor. Biz sahteciliği nasıl anladık? Bölgedeki PKK haberleşmesini, telsizlerini dinliyoruz. Arayan numaranın gazete santralı olduğunu anladık. Ben yöneticilerini aradım, onlar da çok üzüldüler."

 



Bu haber 1,565 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,861 µs