En Sıcak Konular

Halk da DTP'nin PKK'yı kınamasını istiyor

11 Kasım 2007 16:02 tsi
Halk da DTP'nin PKK'yı kınamasını istiyor Doğu ve Güneydoğu’daki 14 ilde yapılan araştırmada halkın yarıdan fazlası Kuzey Irak’a yapılacak sınır ötesi harekatı gerekli görüyor. Vatandaşların yüzde 52.5 ise DTP’nin PKK’yı kınamasını istiyor. İşte araştırmanın ayrıntıları:

Sınır ötesi harekata destek yüzde 51.5     
 
ARAŞTIRMA şirketi Metro Poll A.Ş.’nin hazırladığı ‘Terör ve Kürt Sorunu’ araştırmasından sınır ötesine destek çıktı. Araştırmaya göre, vatandaşların yüzde 51.5’i operasyona ‘evet’ diyor. Siirt, Şırnak, Batman, Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman, Hakkari, Bitlis, Muş, Van, Tunceli, Bingöl ve Ağrı’da 1-3 Kasım’da bin 79 kişiyle gerçekleştirilen araştırmadan şu sonuçlar çıktı:

YELPAZENİN SAĞINDALAR: Katılanların yüzde 37.4’ü kendisini sağda, yüzde 10.8’i solda, yüzde 16.7’si ortada tanımlarken, yüzde 13.5 fikrinin olmadığını, yüzde 21.5 da hiçbiri diye görüş beyan etti.

MEMNUNLAR YÜZDE 53.8: Halkın yüzde 53.8’i yaşam koşullarından memnun olduğunu belirtirken, yüzde 11.4’ü çok memnun, yüzde 34.6’si ise memnun değil.

TEDİRGİNLİK YAŞIYOR MU: Bölge dışına çıktığında tedirginlik yaşadığını belirtenlerin oranı yüzde 26 iken, tedirginlik hissetmeyenlerin oranı yüzde 64.7. Yüzde 9.3’lük kısmı ise kısmın tedirginlik duyduğun ifade ediyor.

EN ÖNEMLİ SORUN İŞSİZLİK: Vatandaşların yüzde 41.9’u işsizliği en önemli sorun olarak belirtirken, yüzde 14.7’si terörü, yüzde 10.9’u geri kalmışlığı, yüzde 6.6’sı eğitimsizliği, yüzde 4.4’ü sosyal ve kültürel geri kalmışlığı, yüzde 2.2’si de Türk- Kürt ayrımının en önemli sorun olduğunu düşünüyor.

PROFESYONEL ORDU: Profesyonel orduya geçilmesini isteyenlerin oranı yüzde 72.3 iken, yüzde 10.8 ‘hayır’ diyor.

SON SALDIRILAR: Son saldırıların ardından askeri eğitimin yetersiz olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 20.9 iken, tedbir yetersiz diyenlerin oranı yüzde 8.6, bölge koşuları diyenlerin oranı yüzde 5, devlet politikası diyenlerin oranı yüzde 31. Yüzde 40.3’ünün ise fikri yok. Bilgi sızdığını düşünenlerin oranı ise 1.3.

Kuzey Irak’a operasyon yapılsın

Vatandaşların yüzde 51.5’i sınır ötesi operasyona evet derken, yüzde 13.5’u fikrinin olmadığını belirtiyor, yüzde 35’i ise hayır diyor.

Operasyon olması halinde Türkiye’nin kazanacağını düşünenlerin oranı yüzde 23.5, batağa saplanacağını düşünenlerin oranıysa yüzde 17.5.

İşsizlik ve ABD terör nedeni

l Son dönemdeki terör olaylarının neden arttığı konusunda vatandaşların yüzde 37.1’i fikri olmadığını belirtirken, yüzde 10.3’ü işsizlikten kaynaklandığını, yüzde 8.8’i ABD’nin olayları körüklediğini, yüzde 7.3’ü dış güçlerin etkisiyle, yüzde 6.9’u ise bağımsız Kürt devleti kurulmak istenmesi nedeniyle artış olduğunu düşünüyor.

star gazetesi
 



Bu haber 264 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,490 µs