'Türkiyesiz Euro' açıklaması | " /> 'Türkiyesiz Euro' açıklaması | "/>

En Sıcak Konular

AB'den 'Türkiyesiz Euro' açıklaması

11 Kasım 2007 10:45 tsi
AB'den  'Türkiyesiz Euro' açıklaması
'Türkiyesiz Euro' açıklama getiren AB Komisyonu Para Politikaları Sorumlusu, "Paradaki şekil harita değil tasvir" dedi.

AB Komisyonu'nun Para Politikalarından Sorumlu Üyesi Joaquin Almunia, yeni basılan madeni eurolarda yer alan Avrupa haritasında Türkiye'nin yer almamasıyla ilgili tartışmalara son noktayı koyarken, " Madeni euroların yeni tasarlanan ortak yüzünün coğrafi bir harita olarak değil, AB'nin stilize bir tasviri şeklinde görülmesi gerektiği vurgulanmalıdır" dedi.

Geçmişte Kıbrıs'ta nöbetçi kulübesinden bir Türk bayrağını alıp Brüksel'e getirmesiyle kamuoyunu meşgul eden Avrupa Parlamentosu'nun Kıbrıs Rum Kesimi kökenli milletvekili Marios Matsakis, yeni tasarlanan eurolarda Türkiye'ye yer verilmemesine ilişkin tepkiler konusunda yazılı soru önergesi verdi. Matsakis AB Komisyonu'nun ilgili üyesinin yanıtlaması istemiyle AP Başkanlığı'na verdiği yazılı soru önergesinde Türkiye'nin tezlerini Avrupa'da savunanları da "iğneleyip" şöyle dedi:

"AB-15'ten AB 27'ye genişlemeden sonra tasarlanan yeni madeni euroların bir yüzünde küçük bir stilize AB 27 haritası bulunmaktadır.

Oldukça 'dikkatli' İtalyan küçük bir azınlık politikacı Türkiye'nin haritada gösterilmemiş olmasına dikkat çekmiş ve kimi medyanın yardımı ve Avrupa'daki Türk lobisinin açık desteğiyle bunu olduğundan büyük bir sorun haline getirmiştir.

Henüz bir Üye Devlet değilse Türkiye haritada neden görünmek zorundadır?

Şayet Türkiye, eğer bir üye olursa madeni paralarımızı yeniden dizayn etmek çok mu zordur? Komisyon'un aday ülkelerin üye haline gelmeden yıllar önce madeni paralarda görülmesi gerekliliğine ilişkin bir politikası mı bulunmaktadır?

PARADAKİ AVRUPA "COĞRAFİ HARİTA" DEĞİL, "STİLİZE TASVİR"

AB Komisyonu'nun "bakan" konumundaki yetkilisi, Para Politikalarından Sorumlu Üye Joaquin Almunia ise önergeye verdiği yanıtta, Avrupa Konseyi'nin, "AB'deki tüm üyelerin madeni parada temsil edilmesi" kararı üzerine yeni tasarıma gidildiğini bildirdi.

Almunia, "Konsey ayrıca bu kararı almayı, zamanlama olarak, euroyu benimseyen üye devletlerin de parayı yeni ortak yüzüyle basabilmelerini garantilemek için istemiştir. Sonuçta madeni euroların yeni tasarlanan ortak yüzünün coğrafi bir harita olarak değil, AB'nin stilize bir tasviri şeklinde görülmesi gerektiği vurgulanmalıdır" dedi.

dunyabulteni



Bu haber 437 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,647 µs