10 bin özel tim sınırda | " /> 10 bin özel tim sınırda | "/>

En Sıcak Konular

10 bin özel tim sınırda

11 Kasım 2007 09:03 tsi
10 bin özel tim sınırda
Terör örgütüyle mücadelede kararlı tavrını sürdüren Türkiye, özel eğitimli birliklerin neredeyse tamamını Güneydoğu'ya kaydırdı. Irak sınırında konuşlanan timler, Amerika'nın vereceği anlık istihbarat doğrultusunda nokta operasyonlar yapacak. İşte ayrın

Alınan bilgilere göre, PKK militanlarıyla ilgili ABD'den gelecek sıcak bilgiler, anında Diyarbakır'daki 7. Kolordu Komutanlığı'na aktarılacak. Doğu ve Güneydoğu'daki bütün birliklerin koordinasyonunu sağlayan komuta merkezi, sınırdaki timlere hedefi bildirecek. Teröristlerin uzaklığı ile mekan ve zaman şartları dikkate alınarak hava veya kara operasyonu gerçekleştirilecek. Her türlü donanıma sahip askerlere, Skorsky helikopterler destek verecek.

Yaklaşık 150 bin askerin bulunduğu Hakkari-Şırnak sınır hattında, özel tim sayısı da kademeli olarak 10 bine çıkarıldı. Astsubay, çavuş ve komandolardan oluşan birlikler kritik noktalara yerleştirildi. 12 askerin şehit olduğu Dağlıca'ya da Jandarma'nın özel harekât timleri konuşlandı. 21 Ekim'deki hain saldırı sebebiyle psikolojik açıdan yıpranan Dağlıca'daki tabur, artık bölgenin 'alan savunması' görevini yürütecek, askerler operasyona çıkmayacak.

Alınan bilgilere göre; alaylar bünyesinde kurulan ve rütbeli personelden oluşan 4 A Timi, tabur seviyesinde teşkilatlandırılan ve ağırlıklı olarak uzman jandarma çavuşlardan oluşan 15 B Timi ile komando eğitimi verilen erbaş ve erlerden seçilerek 3 ay eğitimi müteakip görev yerlerine dağıtılan 10 tane C Timi, Güneydoğu'daki Jandarma Komando birliklerine dahil edildi. Doğrudan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na (KKK) bağlı olan Piyade Komando birliklerinden ise 45 tim, Dağ ve Komando birliklerinden 18 tim ile Paraşütçü Komando birliklerinden oluşan 14 tim de Hakkari'ye gönderildi. Bu timlerin Hakkari Dağ ve Komando Tugayı emrinde sınırda nokta operasyonlar icra edeceği belirtildi. Timler iç güvenlik harekatı kapsamında gönderildikleri birliklerin emrinde kalacak, sıcak operasyonlarda Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı'nda bulunan komuta merkezinden yönetilecek. Hakkari'nin Yüksekova ilçesine sınır ötesi operasyon hazırlıkları kapsamında gönderilen Jandarma Özel Harekat timleri, 21 Ekim'deki hain saldırının meydana geldiği Dağlıca bölgesine yerleştirildi. Alçak saldırıdan psikolojik olarak etkilenen tabura, bölgenin 'alan savunması' görevi verilirken, askerlerin operasyonlara çıkması durduruldu. Yüksekova 3. Taktik Tümen Komutanlığı'na gönderilen emirde, bünyesinde bulunan tugay ve taburların görev yerlerinde değişiklik yapıldı. Manisa-Kırkağaç 6'ncı Jandarma Komando Eğitim Alayı ile İzmir- Foça 7'nci Jandarma Komando Eğitim Alayı'nda eğitimlerini tamamlayan komando timleri de bölgeye gönderildi.

9 PKK'lı cezaevine gönderildi

Bu arada, Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, kentte öğrencilere yönelik tehdit ve baskı uyguladıkları ve terör örgütü PKK adına çeşitli faaliyetlerde bulundukları iddiasıyla gözaltına alınan 18 kişiden 9'unun çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiği aktarıldı.

İŞTE KONTROL ALTINDAKİ KRİTİK BÖLGELER

Yüksekova, Dilekli ve Çağlayan: Teröristler Türkiye'ye sızmak için en çok bu yolu kullanıyor. Bölge, sınır ötesi harekât ve güvenlik açısından stratejik öneme sahip.

Gülyazı, Andaç ve Dağdibi: Militanlar, Şırnak bölgesine geçmek için bu alanı kullanıyor. PKK'nın Zaho'daki kampları sebebiyle büyük önem taşıyor.

Şemdinli: İran'ın düzenlediği operasyonlar sebebiyle zorda kalan teröristler, Tekeli, Suçıktı, Oylum, Beşikağaç kırsalından Türkiye'ye sızmaya çalışıyor. Bölgedeki Kelareş Dağı teröristlerin üslendiği Kandil Dağı'yla birleşiyor.

Genişdere ve Üzümkıran: Dağlıca'nın doğusundaki bölge PKK kamplarının karşısında yer alıyor. Teröristler intikal için buradaki dağ yollarını kullanıyor.

Uludere, Silip, Taşdelen: Bugüne kadar teröristlerle en çok çatışmanın yaşandığı Bestler/Dereler Vadisi'nin sınır boyunu kapsıyor.


PKK'ya karşı Mahmur'da güvenlik artırıldı

Terör örgütüne yakınlığıyla bilinen Kürdistan Demokratik Çözüm Partisi'nin bürolarını kapatan Kuzey Irak'taki bölgesel yönetim, Mahmur Kampı'nda da güvenlik tedbirlerini artırdı. Erbil'e 45 km uzaklıkta bulunan kampın yolları tutuldu, araçlar 3 ayrı noktada kontrolden geçiriliyor. ABD askerleri de güzergâh üzerinde gözcülük yapıyor. Kampta yaşayan 12 bin kişinin çoğunu, PKK'nın baskıları sebebiyle 1996 yılında Hakkari ve Şırnak'tan göçenler oluşturuyor.
 
zaman



Bu haber 405 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,147 µs