En Sıcak Konular

''Gelin ibadetinizi Kilise'de yapın''

10 Kasım 2007 23:54 tsi
''Gelin ibadetinizi Kilise'de yapın'' Dinler arası diyalog masalıyla Müslümanları uyutmaya çalışan Vatikan, bu kez kilisede cuma namazı kılınmasına yeşil ışık yaktı.

Müslümanlara şirin görünmek isteyen İtalyan rahip, “Gelin ibadetinizi burada yapın” diyor.

İtalya'nın Treviso şehrinde yaşayan müslümanların, 2 yıldan beri cuma namazlarını Santa Maria Assunta Kilisesi'nde kıldığı ortaya çıktı. Dinlerarası diyalogçu olduğunu açıklayan Rahip Aldo Danieli, “Nasıl olsa hepimiz Allah'ın kuluyuz, ne farkeder” demeye getiriyor...

Papa'nın emri
“Papa II. Jean Paul, Müslümanlar için 'saygıdeğer Müslüman kardeşlerim' ifadesini kullanıyordu. Ben de onlara böyle bir imkan vermek istedim” diyen Rahip Danieli'nin aklına nedense bir cami inşa ettirmek gelmedi.

1200 cemaat
Her cuma günü yaklaşık 200 Müslüman'ın ibadet için kiliseye geldiğini bildiren Danieli, “Ramazan'da sayı bin 200'ü buluyor. Eğer vazgeçmemi isteyen olsaydı, kulak asmazdım” diye konuştu.

Dinler arası diyalog masalıyla Müslümanları uyutmaya çalışan Vatikan, bu kez kilisede cuma namazı kılınmasına yeşil ışık yaktı.

Hıristiyanlığı yaymak için her yolu deneyen ve bu amaçla dinler arası diyalog masalını ortaya atan Vatikan'ın son numarası, kilisede cuma namazı. Müslümanlara şirin görünmek isteyen isteyen Vatikan, İtalya'daki bir kilisede cuma namazı kılınması için bölüm ayrılmasına onay verdi. İtalya'nın Treviso şehrindeki Santa Maria Assunta Kilisesi'nin Rahibi Aldo Danieli, kasabadaki Müslümanlar'ın ibadetlerini yerine getirebilmeleri için kilisenin bazı bölümlerinin cuma günü namaz kılınması amacıyla Müslümanlara açıldığını söyledi. Diyalog için kapıların herkese açık olması gerektiğini ifade eden Danieli, şunları söyledi:

Uygulama bir ilk
“Hatırlatmak gerekir ki, Papa II. Jean Paul, Müslümanlar için 'saygıdeğer Müslüman kardeşlerim'ifadesini kullanıyordu. Bu durumda kapılar neden kapansın. Benim için hepimiz Allah'ın kuluyuz ve kardeşçe, hep birlikte barış içinde yaşamak için ne gerekiyorsa yapılması gerekiyor. Müslüman kardeşlerimiz için önemli ibadet günlerinden biri cuma günü. Ben de onlara böyle bir imkan vermek istedim. Bu sayede yine bir ibadet yeri olan kilisede, Allah'ın huzurunda dini görevlerini yerine getiriyorlar.”

Aynı çatı altında 2 yıl
Her cuma günü yaklaşık 200 Müslüman'ın ibadet için kiliseye geldiğini bildiren Rahip Danieli, “Ramazan ayında bu sayı bin 200'ü buluyor. Bu uygulamadan vazgeçmemi isteyen olsaydı, kulak asmazdım. Papa da, 'diyalog için kapıları açık tutun, bunu herkes için olduğu gibi, Müslümanlar için de yapın'çağrısında bulunmuştu. Müslümanlar 2 yıldır kilisemde ibadetlerini yapıyor. Bu, beni oldukça mutlu ediyor” diye konuştu. Veneto bölgesindeki 11 bin 400 nüfuslu Paderno di Ponzano kasabasında 640 yabancı uyruklu yaşıyor. Bunların böyük bölümü Müslüman.

aktifhaber



Bu haber 442 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,897 µs