'ABD bir gecede çökertilebilir!' | " /> 'ABD bir gecede çökertilebilir!' | "/>

En Sıcak Konular

'ABD bir gecede çökertilebilir!'

10 Kasım 2007 21:38 tsi
'ABD bir gecede çökertilebilir!'
Eski ABD Başkanı Reagan döneminde Hazine Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Paul Craig Roberts ABD'nin ömrünün bir günlük olduğunu şöyle itiraf etti.

Eski ABD Başkanı Ronald Reagan döneminde Hazine Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Paul Craig Roberts, ABD ekonomisinin bir gecede yok olabilecek kadar sarsıntılı bir dönem geçirdiğini söyledi. Roberts, “ABD doları, halen dünyanın en güçlü rezerv parası olsa da, Brezilyalı süpermodel Gisele Bundchen'in hizmet bedelini karşılayacak gücü bulamıyor” dedi. Doların dünya piyasalarında giderek değer kaybettiğini farkeden ünlü model, bu yılın ilk yarısında kazandığı 30 milyon dolarlık meblağın kendisine Euro olarak ödenmesini istemiş, Amerikalı milyarder George Soros'un ortağı Jim Rogers'ın da bütün mülkiyetini satarak Çin'in para birimi Yuan'la değiştirmeye hazırlandığı öğrenilmişti.

ABD'Yİ TAKMIYORLAR

“Dolar rezerv para olmaktan çıktığında yabancılar ABD'nin ticaret ve bütçe açığını finanse etmekten vazgeçecek ve Amerikan imparatorluğu, savaşlarıyla birlikte bir gecede dünyadan kaybolacak” diyen Roberts, “Belki Bush, Irak ve Afganistan'daki askerleri eve getirmek için Dünya Bankası'ndan ya da 'Chavez Bank'tan borç almaya muvaffak olabilir” dedi.

737 ÜSSÜ EVE GETİRİN!

Roberts ayrıca, “ABD lideri ve ABD para biriminin pek itibar görmediği açık. Bir çözüm var mı? Muhtemelen cevap, yurtdışındaki 737 üste yatıyor. Bu üsler ülkeye taşınır ve 50 eyalet arasında taksim edilirse her bir eyalet 15 üs elde edecek. Bu, konut piyasasındaki çöküşün sonu demek. Ayrıca, hangi ülke, mevcut üslere ilaveten herbir eyalette 15 yeni üssü olan br ülkeye saldırmayı düşünür? Bir terörist nereye dönse kendisini askerler tarafından kuşatılmış bulacaktır. Bu üsler için harcanan para ABD'de kalacak, yabancıların gelirleri ABD vatandaşlarının geliri olacak” dedi.

hurhaber



Bu haber 1,011 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,498 µs