Gereği yapılsın | " /> Gereği yapılsın | "/>

En Sıcak Konular

Çiçek'ten AB'ye sitem: Gereği yapılsın

10 Kasım 2007 21:07 tsi
Çiçek'ten AB'ye sitem: Gereği yapılsın
AB-Türkiye Karma İstişare Komitesi (KİK) 23. Toplantısı'nın açılışında konuşan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Avrupa Birliği ülkelerini PKK konusunda eleştirdi ve gereğinin yapılmasını istedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, "Maalesef AB'li dostlarımızın PKK'yı terör örgütü olarak kabul etmeleri 20 seneyi aldı" dedi.

Terörle mücadeleyi hukuk çerçevesinde sürdürmeye devam edeceklerini bildiren Çiçek, "Şundan herkes emin olsun ki sorunun çözümü için askeri, siyasi, hukuki diplomatik, ekonomik, ne tedbir gerekiyorsa aldık."dedi.

AB-Türkiye Karma İstişare Komitesi (KİK) 23. Toplantısı'nın açılışında konuşan Çiçek, "En büyük tehdit teşkil eden terör karşısındaki insanlığın aymazlığını, kararsızlığını; hatta samimiyetsizliğini, hatta ikiyüzlülüğü anlamak mümkün değildir. Bir insanlık suçu ülkemizde, bölgemizde ve bütün dünyada işlenirken, bu konuda samimi bir kararlılık ve tutarlılık, iyi işleyen bir mekanizma söz konusu değildir" diye konuştu.

"Ama bir örgütü, terör örgütü olarak kabul etmek yetmiyor. Bunun gereğinin yapılması lazım" diyen Çiçek, şöyle devam etti:

"Gereği yapılmayan tespit ve kararların, bu belaya destek olduğu gibi bir sonuç ister istemez çıkıyor. Ben 4,5 yıl adalet bakanlığı yaptım. Şu kadar terör örgütü mensubunu istedim, bana teslim edilen bir terör örgütü mensubu gösterilemez. O zaman suçluların iadesine dair anlaşmanın ne anlamı kalıyor."
Terörle mücadeleyi hukuk çerçevesinde sürdürmeye devam edeceklerini bildiren Çiçek, "Şundan herkes emin olsun ki sorunun çözümü için askeri, siyasi, hukuki diplomatik, ekonomik, ne tedbir gerekiyorsa aldık. Bundan sonra da almaya devam edeceğiz. Bu, bizim kendimizi savunma hakkımızın tabi gereğidir" dedi.

Hükümet olarak AB ile ilişkileri iki tarafın da yararına gördüklerini bildiren Bakan Çiçek, bunun bir hükümet politikası değil; 1963'ten bu yana yürütülen bir devlet politikası olduğunu vurguladı.

AB'ye yönelik yapısal ve kurumsal düzenlemelerin aynı zamanda bir "iç talep" olduğunu ifade eden Çiçek, Türkiye'nin taahhütlerine sadık bir ülke olduğunu bildirdi.

dunyabulteni



Bu haber 309 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,506 µs