küstah açıklama | " /> küstah açıklama | "/>

En Sıcak Konular

Rum Dışişleri Bakanı'ndan küstah açıklama

10 Kasım 2007 19:41 tsi
Rum Dışişleri Bakanı'ndan küstah açıklama
Mısır'da resmi temaslarda bulunan Kıbrıs Rum Kesimi Dışişleri Bakanı Erato Kozakou Markoullis, Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa ile düzenledikleri ortak basın toplantısında küstah açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Mısır'da resmi temaslarda bulunan Kıbrıs Rum Kesimi Dışişleri Bakanı Erato Kozakou Markoullis, "Türkiye'nin Kürdistan'ı işgaline karşıyız" dedi.  
 
Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa ile düzenledikleri ortak basın toplantısında Markoullis, Türkiye'nin muhtemel bir Kuzey Irak operasyonunun uluslar arası yasalara da aykırı olduğunu öne sürdü.

Cihan muhabirinin "Kürdistan kelimesini neden kullanıyorsunuz, neden Irak demiyorsunuz?" sorusunu cevapsız bırakan Markoullis, konuyu değiştirerek Ankara'yı suçlayan ifadeler kullandı.

Markoullis, Türk gazetecilerin "Türkiye Birleşmiş Milletler (BM) kararını kabul etti, fakat siz reddettiniz, ayrıca Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye ile ilgili bazı sözlerine yerine getirmesini de engelliyorsunuz" yönündeki ifadelerine, yine Türkiye'yi suçlayarak cevap verdi.

Uluslar arası anlaşmalara uymayan ülkenin Kıbrıs Rum Kesimi değil, Türkiye olduğunu iddia eden Markoullis, "BM şu ana kadar Kıbrıs konusunda 100'den fazla karar aldı. Bu kararların hepsine biz uyduk ama Türkiye uymadı" dedi.

Avrupa Birliği ile ilişkilerde sürekli olarak Türkiye'nin bir değişimden geçmesini desteklediklerini de söyleyen Rum Bakan, Ankara'nın şu ana kadar AB'ye karşı verdiği sözleri tutmadığını söyledi.

Kıbrıs Rum Kesimi'nin 27 AB ülkesinden biri olduğunu kaydeden Markoullis, Türkiye'nin AB'ye üye olabilmesi için Kıbrıs'la ilgili verdiği sözleri yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.

Mısır Dışişleri Bakanı Ahmet Ebul Geyt ile dün görüşen Rum Bakan, daha sonra da Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa ile bir araya geldi. Musa ve Rum Bakan mutabakat zaptı da imzaladı. Musa, Rum Bakan ile bölgesel ve Kıbrısla ilgili sorunları konuştuklarını ifade etti.

Markoullis, daha sonra Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek ile de bir araya geldi.
 
zaman



Bu haber 463 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,030 µs