En Sıcak Konular

Türkiye şiddetli fırtınaya tutuldu

10 Kasım 2007 18:49 tsi
Şiddetli yağmur ve fırtına Türkiye''nin dört bir yanında etkili. Birçok ilde aşırı yağışlar yüzünden taşkınlar meydana geldi, ev ve işyerlerini su bastı. İşte yurttan manzaralar:

İstanbul'da sağanak yağışla birlikte etkili olan fırtına, vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Kentte zaman zaman yağan yağmur, akşam saatlerine doğru etkisini arttırdı. Sağanak yağışla birlikte etkili olan fırtına, vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Aniden şiddetli rüzgar ve yağmura yakalanan vatandaşlar, kapalı mekanlara koştu. Şemsiyeler rüzgara dayanamazken, yağışın gece boyunca devam etmesi bekleniyor.

Balıkesir'in Edremit ilçesinde sağanak yağmur sebebiyle sel baskınları yaşanırken, çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kaldı.

Gece saatlerinden itibaren bölgeyi etkisi altına alarak gün boyu aralıklarla yağan yağmur, öğleden sonra şiddetini arttırdı. Rüzgarla birlikte şiddetlenen yağış sebebiyle ilçenin alt yapı sistemi devre dışı kaldı. İlçenin hemen hemen tüm cadde ve sokakları dereye döndü. Özellikle ilçenin en yoğun trafiği olan Çayiçi Caddesi'nden akan sular yüzünden çok sayıda ev ve iş yerini su bastı.

Cadde üzerinde seyreden araçlar ise, dereyi andıran yolda mahsur kaldı. Plakası bile sular altında kalan bir otomobilin ilerleyememesi sebebiyle yol uzun süre trafiğe kapalı kaldı. Belediye ekipleri tam kadro çalışarak su baskınlarına karşı tedbir alırken, mağdur vatandaşlar ve esnaf, en küçük bir yağışta bile elektriklerin kesildiğini belirterek, tepki gösterdi. Çocuklarıyla birlikte dışarıda yağmura yakalanan vatandaşlar ise, kaldırımlara kadar taşan yağmur sularından kaçarken ilginç görüntüler
oluşturdu.

İZMİR

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde şiddetli lodos nedeniyle denizin taşması sonucu trafik tıkanırken, bazı yerlerde ise şiddetli lodosun etkisiyle ağaçlar devrildi. Devrilen ağaçlar herhangi kazaya sebebiyet vermezken, yolu trafiğe kapatan ağaçlar görevliler tarafından kaldırıldı. Trafikteki araçlar yollarda biriken suyun içinde kalırken, yolda kalan araç sahipleri alt yapı eksikliklerinden şikayet etti. Yağmurun yağmasına sevindiklerini ifade eden vatandaşlar yetkililere seslenerek, kentin alt yapı eksikliklerinin giderilmesini istedi.

Sağanak yağış ve şiddetli lodos nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi, tüm yolcu ve arabalı vapur seferlerini iptal etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi İzdeniz A.Ş., sağanak yağış ve şiddetli lodos nedeniyle yolcu ve arabalı vapur seferlerinin bugün saat 15.15 itibariyle iptal edildiğini bildirdi. Yetkililer, saat 13.00'te arabalı vapur, saat 14.00'te yolcu vapurlarının seferlerinin iptal edildiğini, Konak ve Karşıyaka seferlerinin ise saat 15.15'e kadar sürdüğünü belirtti. Vapur seferlerinin hava
koşullarının normale dönmesiyle tekrar başlayacağı kaydedildi.

TEKİRDAĞ
Tekirdağ'da öğleden sonra başlayan sağanak yağış etkisini sürdürüyor.

Şiddetli lodos nedeniyle sahil kenarındaki bazı işyerleri sular altında kalırken, Tekirdağ Valiliği fırtına beklentisi nedeniyle denizcileri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Tekirdağ'da öğleden sonra etkili olan şiddetli lodos ve sağanak yağış nedeniyle sahil kenarındaki bazı işyerlerini su bastı. Kentte olumsuz hava koşulları nedeniyle çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.

Tekirdağ Valiliği'nden yapılan açıklamada, denizlerde esen şiddetli rüzgarın yarın öğle saatlerine kadar etkisini sürdüreceği ifade edilerek, "Yarın öğle saatlerine kadar etkisini sürdürecek olan fırtına nedeniyle denizcilerin ve ilgililerin tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir" denildi.

Öte yandan, yeni soğuk ve yağışlı bir havanın etkisine girecek olan Trakya'da zirai don uyarısı yapan valilik, "Marmara Bölgesi'nin Trakya kesiminde hafif kuvvette, güneydoğusu çevreleri ile İç Ege ve Göller Bölgesi'nde hafif, yüksek kesimlerde orta kuvvette, 11-12 Kasım gecesi Marmara Bölgesi'nin Trakya kesiminde hafif kuvvette don olayı beklenmektedir. Tarımsal faaliyetin sürdüğü bu bölgelerimizde üreticilerimiz ile sebze ve serada üretim yapan yetiştiricilerimizin gerekli tedbirleri almaları gerekmektedir" açıklamasında bulundu.


ÇORLU

Çorlu'da aniden bastıran sağanak yağış, vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Yaklaşık yarım saat süren yağış nedeniyle bazı amatör futbol müsabakaları iptal edildi.

Çorlu'da öğle saatlerinde başlayan yağmur vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Kısa sürede caddelerin yağmur suları ile kaplandığı Çorlu'da vatandaşlar zaman zaman zor anlar yaşadı. Yağmur nedeniyle trafikte de aksamalar meydana geldi.

Yoğun trafikte bisikleti ile ilerlemeye çalışan bir genç ise hem pedal çevirip hem de şemsiye tutarak ilginç görüntü oluşturdu. Yağışların gün boyu devam etmesi halinde su baskınları meydana gelebileceği belirtilerek vatandaşlar uyarıldı.

BALIKESİR

Balıkesir'in Bandırma ilçesini gün boyu etkisi altına alan sağanak yağış hayatı felç etti.

Bandırma Meteoroloji İstasyonu Müdürlüğü, sağanak yağışın aralıklarla yarın da devam edeceğini, hava sıcaklığının düşeceğini belirtti. Bandırma bölgesinde metrekareye 20 kilogram yağış düşerken, yağmur en çok aylardır kuraklık çeken Manyas gölü çevresindeki çiftçileri sevindirdi. Kuraklıktan suları çekilen gölün yağmurlarla birlikte 10 santim su tuttuğu açıklandı.

Bandırma'daki şemsiye satıcılarının yağmur sayesinde yüzü güldü. Seyyarlar da köşe başlarında şemsiye satarak ekmek parası kazanmaya çalıştı. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ise mağazalara ve otobüs duraklarına sığındı. Sağanak yağışla birlikte çukur semtlerde bulunan binaların alt katlarını su bastı. Sağanak yağışta caddelerde araçları güçlükle ilerleyen sürücüler saatlerce sıkıntı çekti.

DENİZLİ

Denizli'de bir süredir devam eden yağmur yağışının ardından bugün başlayan lodos, ağaç ve tabelaları yerinden söktü.

Yurdun batı bölgelerini bugün etkisi altına alan lodos, Denizli ve çevresinde de etkili oldu. Bir süredir yağmur yağışının yaşandığı Denizli'de, bugün öğle saatlerinde başlayan kuvvetli rüzgar zaman zaman hayatı olumsuz yönde etkiledi. Saatteki hızı 35 kilometreye ulaşan lodos sebebiyle, Yenişehir Meclis Caddesi'ndeki bir ağaç devrilirken, aynı caddede bulunan büyük reklam panoları da yıkıldı. Rüzgarın etkisine fazla dayanamayan reklam panolarının yerinden sökülerek devrilmesi görenleri şaşırttı.

Şiddetli rüzgar sebebiyle vatandaşlar yollarda yürümekte zorluk çekti.

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, bu gece yarısından itibaren rüzgarın kuzeyden esmeye başlamasıyla lodosun etkisini kaybedeceği ve yarından itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkili olacağı belirtildi. Kuzeyden esecek rüzgarla birlikte soğuyacak olan havanın, yüksek kesimlerde kar yağışına dönüşebileceği kaydedildi.

EDİRNE
Edirne'de öğle saatlerinde başlayan sağanak yağış kenti adeta felç etti. Sağanak yağış nedeniyle cadde ve sokaklar göle dönerken, bazı evleri su bastı.

Edirne'de öğle saatlerinde başlayan sağanak yağış nedeniyle şehrin kot seviyesi düşük Kirişhane mahallesinde bazı evleri su bastı. Evlerini su basan vatandaşlar defalarca belediye ekiplerini aradıklarını ancak gelen giden olmadığını belirterek, içinde bulundukları duruma tepki gösterdi. Vatandaşlar, ellerine aldıkları kovalarla evlerine dolan suları boşaltmaya çalıştı.

Şehrin tek ana arteri olan Atatürk Bulvarı da sağanak yağış nedeniyle adeta göle döndü. Göle dönen caddede araçlar ilermede güçlük çekerken, trafik durma noktasına geldi.

Edirne Meteoroloji yetkilileri, yağmur yağışının pazartesi gününe kadar devam edeceğini, hava sıcaklığının gündüz 11, gece 0 dereceye düşeceğini belirterek, don olayına karşı vatandaşları uyardı.


ÇANAKKALE
Çanakkale'de sabah saatlerinde başlayan ve aralıksız yağan sağanak yağmur hayatı felç etti. 8 saatte metrekareye 44 kilogram yağışın düştüğü kentte çok sayıda ev ve iş yerinin bodrum katlarını su bastı.

Çanakkale'de sabah başlayan sağanak yağmur vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Kısa sürede ağaçlardan düşen yaprakların rögarları tıkaması sonucu ev ve dükkanlar sular altında kaldı. Vatandaşlar kendi imkanları ile suları kovalarla tahliye etmeye çalışırken bunda başarılı olamadı. Belediye ekipleri de ihbarlara yetişmekte güçlük çekti.

Eski sanayi sitesinin bulunduğu bölgede yolların sular içinde kalması sebebiyle iş yerinde mahsur kalan işçiler dışarıya çıkamadı.

Çanakkale Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, 8 saatte metrekareye 44 kilogram yağışın düştüğünü belirterek, yağmurun aralıklarla devam edeceğini söyledi. Bu arada aşırı yağmur sebebiyle tekneleri sular içinde kalan balıkçılar da zor durumda kaldı.

Çanakkale Boğazı ve Kuzey Ege'de etkili olan şiddetli fırtına deniz ulaşımını olumsuz yönde etkiliyor.

GESTAŞ A.Ş. yetkilileri, saatteki hızı zaman zaman 70 kilometreye ulaşan şiddetli fırtına sebebiyle sabah 07.00'de yapılması gereken Gökçeada - Kabatepe ve 11.00'de yapılması gereken Kabatepe - Gökçeada feribot seferi ile saat 07.30'da yapılması gereken Bozcaada-Geyikli ve saat 10.00'da yapılması gereken Geyikli-Bozcaada arasındaki vapur seferlerinin iptal edildiğini açıkladılar.

Yetkililer, Çanakkale-Eceabat ve Gelibolu-Lapseki arasındaki feribot seferlerinin ise şuan için normal olarak yapıldığını
ifade ederlerken, fırtınanın etkisini kaybetmesinin ardından Gökçeada ve Bozcaada feribot seferleri yeniden başlayacağını açıkladılar.

Bu arada şiddetli fırtınadan korunmak isteyen balıkçı tekneleri ise Çanakkale sahillerinde en yakın limanlara sığınarak fırtınanın dinmesini beklemeye başladılar.

haber7



Bu haber 498 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,761 µs