En Sıcak Konular

Altaylı-Ünsal polemiğinde 3. raund!

9 Kasım 2007 17:40 tsi
Altaylı-Ünsal polemiğinde 3. raund! Hakan Ünsal'ın G.Saray'dan koparılmasıyla ilgili sözleri yüzünden eski oyuncunun sert tepkisiyle karşılaşan Fatih Altaylı bugün cevap bir verdi. Altaylı, Hakan Ünsal'ı sevdiğini ve kendini borçlu hissettiğini ifade ederk polemiğin 3. raundunu açtı!

Fatih Altaylı'nın Aydınlık dergisine Hakan Ünsal'ın Galatasaray'dan kopartılmasıyla ilgili açıklamaları Sarı Kırmızılı eski futbolcunun sert tepkisini çekmişti. Haber7'de yer alan habere göre, Ünsal'ın Altaylı'ya yönelik eleştirilerine cevap bu gün geldi. Altaylı Gazeteport'taki köşesinde Hakan Ünsal'a önce meziyetlerinden dolayı takdirini belirtti sonra işi yine tarikat konusuna getirdi. İşte Altaylı'nın Hakan Ünsal'a cevabı:

“ Altaylı genç futbolcuları tarikatçı yaptığımızı iddia ediyor. Evet, altyapıdan gelen futbolculara, geceleri gezmeyin, içki ve sigara içmeyin, bu kötü alışkanlıkları edinmeyin diye tembihte bulunduk. Bunu zaten antrenör ve yöneticiler de istiyor. Bunlarında dışında, bir insanın dinini yaşaması gerektiğini, bunun bir emir olduğunu da söyledik. Namaz kılmanın gerekliliğinden bahsediyorduk. Ama asla kimseyi zorlamadık.”

Yukarıdaki sözlerin sahibi Hakan Ünsal. Bana da bir araba hakaret yağdırdığı açıklamasından bir bölüm. Hakan benim anlattıklarımı teyit ediyor, beni de din düşmanı ilan ederek. Canı sağolsun. Hakan’ı severim. Bunları dese de severim, demese de severim. Kişiliği ile sorunum yok. Bir Galatasaraylı olarak, takıma kattıkları için kendisine borçlu hissederim kendimi. Ama bir futbol takımı “Tebliğ” yeri değildir. Hele o takıma futbol oynamak için gelmiş, ağabeylerinin gözünün içine bakan, onları idol yapan çocukları etki altına alma yeri hiç değildir. İnanç özgürlüğünden söz ediliyor.

Buna benden daha fazla kimse saygı duyamaz. Bir gün birisi gelip “Hakan Ünsal odasında sarık takıp ibadet ediyormuş” gibisinden bir şey söyledi. “Odasında istediğini yapar.” diyen de benim. Hakan Ünsal ve onun gibi düşününlerin inanç özgürlüğü olacak ama onlardan olmayanın inanç özgürlüğü olmayacak. Benim gördüğüm kadarıyla Türkiye’de inanç özgürlüğünden söz edenler, bunu “Müslüman olma özgürlüğü” olarak tanımlıyorlar.
O iş öyle değil beyler.
İnanç özgürlüğünü sindir. Sonra o cümleyi ağzınıza alın.

Bu haber 474 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,276 µs