şaka gibi açıklama! | " /> şaka gibi açıklama! | "/>

En Sıcak Konular

Şahin bakandan şaka gibi açıklama!

9 Kasım 2007 17:27 tsi
Şahin bakandan şaka gibi açıklama! Önce 'sekiz askerin kurtulmasına sevinemedim' anlamına gelen sözler söyledi ve gündeme oturdu. O sözlerinden geri adım atmadığı gibi sigara yasağına karşı çıkışıyla ilginç bir tartışmayı daha başlatacağa benziyor. Sahi Şahin bakan şaka mı yapıyor?

Bakan Şahin, sigaraya yasağı getiren kanuna şaşırtıcı bir gerekçeyle karşı çıktı; “Vatandaşımızın zaten elinde bir sigarası kaldı. Ona da fazla müdahale etmeyelim” dedi. Şahin, kanunun Türkiye gerçeklerine göre düzenlenmesini istedi.
 
Kaçırılan askerler için “Kurtulmalarına sevinemedim” sözüyle tepki çeken Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, bu kez tiryakilerin sempatisini kazanacak bir açıklama yaptı. Şahin, açılışlar yapmak için geldiği Bodrum’da Güvercinlik köyündeki Jandarma Karakol Komutanlığı’nı ziyaret etti; gazetecilerin soruları üzerine ilginç açıklamalar yaptı. 

NTV'de yer alan habere göre Bakan Şahin, kahvelerde bile sigarayı yasaklayan kanun teklifinin TBMM Adalet Komisyonu’ndan geçmesiyle ilgili bir soruyu şöyle yanıtladı:

“Doğrusu teklifi ben okumadım. Basına yansıdığı kadarıyla birçok yerde sigara içme yasağı getiriyor. Ben şöyle düşünüyorum, vatandaşımızın zaten elinde bir sigarası kaldı. Ona da fazla müdahale etmeyelim. Söz konusu kanun teklifinin görüşülürken maddelerinin Türkiye gerçeklerine uygun şekilde yeniden gözden geçirilmesine ve uygulama kabiliyeti olacak bir hale getirilmesinde yarar olduğunu düşünüyorum. Hassas davranarak bazı hükümler getirirsiniz. Sonra uygulayamazsınız. Bu sefer de vatandaşın Meclisin çıkardığı yasalara karşı olan güvenini sarsmış olursunuz. Buna da dikkat etmek gerek.”



Bu haber 619 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    37,716 µs