En Sıcak Konular

‘Milletvekili Kurtulan, dağda eğitim aldı’

9 Kasım 2007 16:27 tsi
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra PKK'ya katılan ve 10 yılını Kuzey Irak'ta örgüt kamplarında geçirdikten sonra pişmanlık duyup güvenlik birimlerine teslim olan ‘Doktor’ kod adlı S.S. ifadesinde, DTP Van Milletvekili

Tıp Fakültesi'nden 1995 yılında mezun olduktan sonra bir süre hastanede görev yapan ve ardından PKK'ya katılarak Kuzey Irak'daki kamplara giden kadın doktor S.S., pişmanlık duyunca güvenlik güçlerinin girişimiyle Erbil'den Türkiye'ye getirildi. Örgüt hakkında önemli bilgiler veren S.S. ifadesinde, Kuzey Irak'taki Şehit Harun Kampı'nda uzun yıllar kaldığını ve DTP Van Milletvekili Fatma Kurtulan ile DTP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır'ın, 2003 yılında kampa gelip üç ay boyunca ‘siyasi eğitim’ aldığını ileri sürdü.

Örgütün diğer üyelerince öldürülmesi ihtimali bulunan S.S., devlet korumasına alınırken, hakim önünde verdiği ifadelerde, bazı ünlü isimlerle ilgili şok iddialarda bulundu. S.S., gizli tutulan yaklaşık 40 sayfalık ifadesinde, Kuzey Irak'ta kaldığı Şehit Harun Kampı'nda çatışmalarda yaralanan örgüt üyelerinin tedavilerinin yanısıra, özellikle kadın birliklerin çalışmalarında aktif rol oynadığını, kısa süre içinde PKK'nın kadın yapılanması olan Özgür Kadın Partisi'nin (PJA) sorumlusu olduğunu söyledi. Aynı zamanda terör örgütü üst düzey yöneticileriyle birlikte siyasi eğitim de aldığını belirten S.S., elebaşı Abdullah Öcalan yakalanmadan önce yanında bulunduğunu ve sağlık sorunlarıyla yakından ilgilendiğini anlattı.

PKK'da yılları geçen kadın doktor S.S., bölücçü örgütün elindeki 8 askeri tutanakla teslim alan heyette bulunan DTP Van Milletvekili Fatma Kurtulan'ın da, eşi Salman Kurtulan gibi Kuzey Irak'taki terör örgütü kamplarında ‘siyasi eğitim’ aldığını söyledi. Kadın doktor S.S., “2003 yılında kampa gelen Fatma Kurtulan ile DTP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır'a, üç ay boyunca siyasi eğitim verdim. Eğitimin ardından Kurtulan ile Bayındır faaliyetlerde bulunmak için Türkiye'ye döndüler” dedi.

Bölücü örgütün üst düzey yöneticilerinin kadınlara düşkün olduğunu söyleyen S.S., Fatma Kurtulan'ın eşi ‘Piro’ kod adlı Salman Kurtulan'ın da zaman zaman Şehit Harun Kampı'na gelip, eğitim aldığını iddia etti.

ÖRGÜTE NASIL KATILDI

1995 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitiren S.S., bir devlet hastanesinde iki yıl görev yaptıktan sonra öğrencilik yıllarında tanıştığı terör örgütü PKK üyeleriyle ilişkisini devam ettirdi. Örgüte katılmaya karar veren S.S., Kuzey Irak'taki terör kamplarına gitmek için önce Yunanistan'a geçti, oradan da Avrupa'daki bazı ülkelere gitti. Avrupa'da bir süre yaşayan S.S., daha sonra yasadışı yollardan Kuzey Irak'a geçip terör örgütünün saflarına katıldı.

Kuzey Irak'taki kamplarda terör örgütü PKK'nın doktoru olarak görev yapmaya başlayan S.S., özellikle Güneydoğu'daki çatışmaların ardından yaralanan örgüt üyelerinin tedavilerini yaptı. Örgüt içinde ‘Doktor’ kod adıyla tanınan ve elebaşı Abdullah Öcalan'ın da tedavisiyle ilgilendiğini söyleyen S.S., PKK'nın kadın yapılamasında önemli görev aldı.

3 AYLIK GÖRÜŞME SONUNDA GELDİ

PKK'ya katıldığı için pişman olup teslim olmaya karar veren S.S., kendisine verilen bilgisayar aracılığıyla İzmir'deki ailesiyle temas kurdu. Teslim olma isteği ailesi tarafından polise bildirilen S.S.'nin Türkiye'ye getirilmesi için harekete geçildi. Polisin internet üzerinden sürdürdüğü yaklaşık 3 aylık görüşmeler sonrası S.S.'nin örgüt kampından kaçarak geldiği Erbil kentinden İstanbul'a uçakla ulaşması sağlandı.

S.S. pasaport kontrolü sırasındaki kimlik kontrolünde, ‘terör örgütü üyesi’ olmak suçundan arandığının tespit edilmesi üzerine gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulanan S.S., sevkedildiği adliyede, etkin pişmanlık yasasından yararlandırıldı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Hurriyet



Bu haber 735 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,218 µs