En Sıcak Konular

CHP, DTP'ye verdi veriştirdi

9 Kasım 2007 15:55 tsi
CHP İl Başkanlığı'nda son dönemde yaşanan olayları değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Demokratik Toplum Partisi'ni (DTP) ağır bir dille eleştirdi... Peki, DTP'nin kapatılması söz konusu mu?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Demokratik Toplum Partisi'ni (DTP) ağır bir dille eleştirerek, "Hem teröriste arka çıkayım, yardımcı ve destek olayım hem de Anayasa sistemi içinde siyasi parti olarak faaliyet gösteririm demek mümkün değildir" dedi.

CHP İl Başkanlığı'nda son dönemde yaşanan olayları değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, basın mensuplarının DTP'nin kapatılmasının söz konusu olma ihtimaline yönelik sorularına ilişkin olarak, "Türkiye'de siyasi partilerin hangi şartlarda çalışacağı Anayasa hükümlerinde belirtilmiştir. Hiç bir parti bir etnik kökenin temsilciliğini yapamaz. Teröre karşı tavır almak anayasamızın temel icabıdır. Bu konuda Anayasa Mahkemesi'ne yönelik bir dava talebinde bulunulmuş mudur, bunu bilemeyiz.

Bunu değerlendirecek olan Cumhuriyet Başsavcılığı, gereğini yapacak da Anayasa Mahkemesi'dir. Eğer bu ülkede kanunlarla yasaklanmasına rağmen dini ve etnik esaslara göre siyaset yapılıyorsa, işlemeyen bir şeyler var demektir. Biz Ankara'da hakimlerin olduğuna inanmak istiyoruz. Kanunlar ne diyorsa o yapılmalıdır. Kanunlara herkes uymalıdır. Hiçbir partinin kanunlar karşısında imtiyazı yoktur. Avrupa'dan destek görüyor diye hiçbir partinin yasa dışı faaliyet gösterme hakkı yoktur" diye konuştu.

ABD'nin demokrasinin beşiği olmasına rağmen milli menfaatlerini insan haklarının önüne geçirdiğini ifade eden Öymen, "ABD terör olaylarında farklı bir tutum sergiliyor. Teröristleri daha topraklarına girmeden vurmaya çalışıyor. Ama Türkiye'yi 4 yıldır PKK konusunda oyalıyor. Buna yıllardır ses çıkartamadık. Kendi politikası kimi terörist olarak görürse onu terörist ilan ediyor.

PEJAK diye PKK'nın kardeş örgütü, Kuzey Irak'ta PKK ile aynı alanda faaliyet gösteriyor. Bunu ABD'nin terör örgütü listesine koyduğunu görmedik. Şimdi bu örgüt İran'a saldırı girişimlerinde bulunuyor. ABD'nin, Devrim muhafızlarını terörist olarak gördüğünü AB ve Birleş Milletler böyle görüyormu bunlara bakmak gerekir" diye konuştu.

Türkiye'nin meclisten aldığı tezkereyi zaman kaybetmeden kullanması gerektiğine işaret eden Öymen, "Zaman kaybetme lüksümüz olmamalı. Hava şartları zorlaşmadan harekete geçilmeli. Aksi halde hedef dağılacak. Teröristler sivil halkın içine girecek ve hedefler boşalacak. Hükümet bölge halkına zarar vermeden terörü tasfiye etmek için operasyon yapmalı. Başkan Bush'un dediği gibi terörden korunmak için çalışmamalıyız. Hükümetin hiçbir engeli kalmadı. ABD'nin nokta istihbaratını bekleyemeyiz. Onlar nereyi hedef gösterirse orayı mı vuracağız?

Esas kaynağımız kendi istihbaratımız olmalıdır. ABD'nin hava istihbaratı iyi olabilir ama bu insani istihbaratı kapsamıyor. Kuzey Irak'ta şimdiye kadar kendi istihbaratımız ile 24 operasyon yaptık. ABD'nin istihbaratı iyi olsaydı, yıllardır aradıkları Usame Bin Ladin'i, Karaziç'i, Molla Ömer'i ele geçirirdi. Hem ABD' bugüne kadar bizi engelledi de şimdi niye karşı çıkmıyor? Yoksa ABD'nin Irak'taki stratejisi değişti mi?" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin AB üyeliğiyle ilgili ilerleme raporuna ilişkin açıklamalarda da bulunan Öymen, üye ülke temsilcilerinin Türkiye'ye karşı sergiledikleri tutuma hükümetin sessiz kaldığını kaydetti. Türkiye ile aynı dönemde müzakerelere başlayan Hırvatistan'ın epey yol kaydettiğini bildiren Öymen, AB komisyonlarının Türkiye'ye karşı farklı tutum sergilediğini sözlerine ekledi.

cafesiyaset.com



Bu haber 444 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,671 µs