En Sıcak Konular

İsrail için kıyamet senaryosu

9 Kasım 2007 15:10 tsi
İsrail için kıyamet senaryosu İsrail'in önde gelen bakanlarından Avigdor Lieberman, Mısır ve Suudi Arabistan'ın nükleer programa başlayacakları bir durumun İsrail için "kıyamet senaryosu" olduğunu söyledi.

Stratejik İşler Bakanı Avigdor Lieberman, İsrail'de İngilizce yayımlanan Jerusalem Post gazetesine yaptığı açıklamalarda, "Mısır ve Suudi Arabistan nükleer programa başlarsa bu bizim için kıyamet senaryosuna yol açar" dedi. İran'ın nükleer silah sahibi olmaması için İsrail tarafından yapılan çalışmalardan sorumlu olan bakan, bu iki ülkenin nükleer programla ilgili açıklamalarının ciddiye alınması ve gerekli tedbirlerin alınması çağrısında bulundu.

Yeni şafak gazetesinden alınan bilgiye göre, Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek, 29 Ekim'de yaptığı açıklamada birkaç nükleer santral inşa etmeyi planladıklarını ifade etmişti. Mısır'la birlikte İsrail'le barış anlaşması yapan yegane Arap ülkesi olan Ürdün'ün yanı sıra Cezayir, Libya, Yemen ve Suudi Arabistan'ın da dahil olduğu 6 Körfez ülkesi nükleer enerji elde etme konusunda niyetlerini ortaya koymuşlardı.

Aşırı milliyetçi Evimiz İsrail (Yisrael Beitenu) partisinin de lideri olan Lieberman, nükleer silah sahibi Pakistan'ın da İsrail için büyük bir tehdit olabileceğini ifade etti. İsrailli Bakan, "Taliban ya da El Kaide lideri Usame Bin Ladin Pakistan'ın kontrolünü ele geçirirse terörist amaçlarla kullanabilecekleri nükleer silahlara sahip olurlar. Bunların İsrail'e karşı olan görüşleri de sır değil" diye konuştu.

Lieberman, son zamanlarda İsrailli yetkililerin Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Başkanı Muhammed El Baradey'e karşı başlattıkları eleştiri bombardımanı kampanyasına da katıldı. Aynı zamanda Başbakan Yardımcısı olarak da görev yapan Lieberman, İran'ın nükleer konuda acil bir tehdit olmadığını açıklayan Baradey için, "O, çözümün değil sorunun bir parçasıdır" ifadesini kullandı.




Bu haber 641 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,403 µs