En Sıcak Konular

Yağmur üstüne kar geliyor!

9 Kasım 2007 14:25 tsi
Hafta sonu soğuk, fırtına ve şiddetli yağış bekleniyor. Yurdumuz Balkanlar üzerinden gelecek soğuk ve yağışlı havanın etkisine giriyor. Meteororloji'den hayati bir uyarı var!

Marmara Bölgesinin, hafta sonu Orta Akdeniz ve Balkanlar üzerinden gelecek soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği bildirildi.

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, yarın Marmara bölgesi genelinde, 11 Kasım pazar günü ise bölgenin güney ve doğusunda İstanbul, Bursa, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik’te kuvvetli olacak yağışların, genellikle sağanak ve gök gürültülü sağanak, Bursa ve Bilecik çevrelerinin yükseklerinde de karla karışık yağmur şeklinde görüleceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Yağışların hafta başında da bölge genelinde devam etmesinin beklendiği ifade edilen açıklamada, rüzgarın günbatısı ve lodostan, akşam saatlerinde ise karayelden kuvvetli ve fırtına şeklinde eseceği kaydedildi.

Açıklamada, hava sıcaklığının yarın lodosla birlikte 2 ila 4 derece artacağı, akşam saatlerinden itibaren ise karayelle birlikte 6-8 derece azalacağı ifade edildi.

İSTANBUL

İstanbul’da ise yarın lodos fırtınası ile birlikte kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görüleceği belirtilen açıklamada, hava sıcaklığının en düşük 7, en yüksek ise 17 derece olacağı bildirildi.

Açıklamada, 11 Kasım pazar günü ise İstanbul’da kuvvetli sağanak yağışla birlikte hava sıcaklığının en düşük 3, en yüksek 9 derece olacağı ifade edilerek, 12 Kasım pazartesi günü ise kuvvetli sağanak yağışla birlikte hava sıcaklığının en düşük 3, en yüksek 14 derece olacağı kaydedildi.

Açıklamada, vatandaşlar ve yetkililer, hafta sonu görülecek fırtına ve kuvvetli yağışların oluşturabileceği ani sel, su baskını, dolu, yıldırım ve soba zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

5 GÜNLÜK HAVA HARİTALARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Meteorolojiden lodos uyarısı: Sobaları kapatın

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Adnan Ünal, bu gece ve yarın sabah özellikle Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve Batı Karadeniz bölgelerinde rüzgarın, güney ve güneybatı kesimlerde kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesinin beklendiğini bildirdi.

Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle sonbahar ve kış aylarında kuvvetli lodos rüzgarına bağlı olarak Türkiye’nin iç ve batı kesimlerinde yaşanan soba zehirlenmelerine dikkati çekti.

Bu gece ve yarın sabah özellikle Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve Batı Karadeniz bölgelerinde rüzgarın, güney ve güneybatı kesimlerde kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesinin beklendiğini belirten Ünal, "Üzücü olayların yaşanmaması için lodos ile birlikte hava sıcaklığında gece saatleri olmasına rağmen artış ve gece sıcaklığının düşük değerlere inmeyeceği göz önüne alınarak sobaların kapatılması alınabilecek önlemlerin başında gelmektedir" diye konuştu.

Ünal, bu tür meteorolojik olaylarda vatandaşların en az 24 saat önceden uyarıldığını ve bu uyarıların da medya yoluyla yapılmasının halkın bilinçlendirilmesi ve bilgilendirilmesi açısından önemli olduğunu ifade etti.

Adnan Ünal, bu geceden itibaren Türkiye’nin güney-güneybatı yönlerinden esmesi beklenen kuvvetli lodos nedeniyle Bursa, Balıkesir, Afyon, Uşak, Kütahya, Bilecik, Eskişehir, Sakarya, Kocaeli, Bolu, Düzce, Denizli, Isparta ve Burdur illerinde vatandaşların soba zehirlenmelerine karşı tedbirli olmalarını istedi.

Kar yüzünü gösterdi
 
Hafta sonu yeni bir yağışlı hava dalgası beklenirken kış bazı bölgelerde yüzünü göstermeye başladı. Erzurum'da kent beyaza bürünürken 43 köy yolu ulaşıma kapandı. Meteoroloji soğuk ve yağışlı havanın neden olacağı olumsuz durumlara karşı halkı ve yetkilileri uyardı.



Bu haber 774 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,155 µs