En Sıcak Konular

Org. Büyükanıt'a çok zor sorular

9 Kasım 2007 07:51 tsi
Org. Büyükanıt’tan “yapılan baskınların ve verilen şehitlerin sayısındaki artış” konusunda bir yanıt beklemeli miyiz? Niçin ordu başarısız? Niçin tümeni basılıyor? Niçin askeri esir alınıyor?

Necati Doğru/Vatan

Büyükanıt'tan büyük yanıt beklemeli!

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'tan şu günlerde “yapılan baskınların ve verilen şehitlerin sayısındaki artış” konusunda bir yanıt vermesini beklemeli miyiz?

Bence beklemeliyiz.

Ağzından duymalıyız.

Sitesinden öğrenmeliyiz.

Çünkü kendi ülkemizin dumanı, bizi başkasının ateşinden her zaman daha çok ısıtmıştır. Orgeneral Büyükanıt'ın yanıtı da; bu ülkenin insanlarını ABD Başkanı Bush'un “Türk Ordusu'na istihbarat vereceğiz, PKK'yı ortak düşman bileceğiz” türü bol vaatli ve iyimser içerikli sözünden daha çok kavrayacaktır.

Bush, güvenilir değildir.

Samimiyeti yoktur.

Yürekten, içten olamaz.

PKK'yı Bush güçlendirdi.

Silahlandırdı.

Türk subaylarının başına Kuzey Irak'ta ABD askerleri, Bush döneminde çuval geçirdi ve bu davranışlarından ötürü de Bush yönetimi, Türk halkından özür dilemeyip sadece “bizi başınıza çuval geçirmek zorunda bıraktığınız için teessüf (kederlenme, tasalanma) ederiz” dedi.

Kılıç yarası gibiydi.

Çuval yarası kapanmadı.

Kanıyor.

Bu yarayı açan ve “teessüf ederim” küstahlığıyla kanayan yaraya bir hançer daha saplayan Bush yönetimine Türk halkı neden güvensin?

Orgeneral Büyükanıt!
Sanki karşı karşıya iki ordu savaşıyor da ordulardan biri sürekli baskına uğruyor, askeri vuruluyor ve sürekli şehit veren ordu Türk ordusu oluyormuş gibi bir tablo var. Sanki Türk Ordusu, PKK ile savaşmakta başarısız kaldığı için gelip gece vakti kendi vatan topraklarında tümenini basıyorlar, 13 askeri şehit ediyorlar, 8 askeri de kaçırıp sınır ötesinde Kuzey Irak'ta dağlarda mağaralarda 2 hafta rehin tutabiliyorlar. Sonra ABD Başkanı Bush, Türkiye Başbakanı'na “fiyaka yapsın diye” rehin 8 Türk askerini getirip Kuzey Irak'taki ABD'li orgenerale Apo posterli masada “teslim tutanağı” imzalatarak veriyorlar.

Bu kara tablo nedir?

Ne demektir?

Kime, kimlere mesajdır?

Bütün Orta Doğu'ya, o ülkelerin halklarına, “ABD olmazsa Türk Ordusu hiçtir...” demek mi istiyorlar ve böyle bir imaj yaratarak nereye varmak istiyorlar?

Orgeneral Büyükanıt!

Nedir sizdeki büyük yanıt?

Bu topraklarda 4 yıl önce kanını-canını, askerlik bilgisini ortaya koyarak ve halkından eksik olmayan desteği de alarak “terörü sıfır noktasına indirmeyi” başarmış bizim ordumuz, 4 yıl sonra bugün neden kendi vatanında kendi askerini rehin durumuna düşürüyor ve rehin askerlerin “Apo posterli masalarda imzalar atılarak kurtarılması tiyatrosu oynansın” diye neden kendisine dünyada kimsenin güveni kalmamış ABD Başkanı Bush'un işaret vermesi yetiyor?

Orgeneral Büyükanıt!
Siz de mutlaka bilirsiniz; Türkçede “Ağamın elini bir tutan var peki paşam senin elini kim tutuyor?” diye bir deyim söylenir. Diyelim bizim ağanın, yani iktidarın (daha açık yazayım, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın) elini ABD tutuyor, peki Paşam Büyükanıt sizin elinizi, kolunuzu kim tutuyor?

Niçin ordu başarısız?

Niçin ABD'ye muhtaç?

Niçin tümeni basılıyor?

Niçin askeri esir alınıyor?

Orgeneral Büyükanıt!

Bush'un lafı önemli değil.

Sizin yanıtınız önemli.

Bizim yüreğimizi, Bush'un bize umut pompalayan vaatlerinden çok, sizin bizi umutsuzluğa itecek de olsa “gerçeği sergileyen sözleriniz” ısıtacaktır.

Not: Yazıyı teslim ettikten sonra Yazı İşleri'ndeki arkadaşlarım Yaşar Büyükanıt'ın bugün bir açıklama yapacağı bilgisini bana ilettiler.

 



Bu haber 671 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    17,606 µs