En Sıcak Konular

İki jandarmaya Hrant Dink davası

9 Kasım 2007 07:49 tsi
Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, Agos Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesi olayıyla ilgili iki Jandarma görevlisi hakkında dava açtı.

Aktif haberden alınan bilgiye göre, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesinde ihmalleri olduğu iddiasıyla 2 jandarma görevlisi hakkında dava açtı.

 Savcılık, astsubay O.Ş. ve uzman çavuş V.Ş. hakkında "görevi ihmal" gerekçesiyle 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istedi.

Başsavcılık, Dink suikastında istihbarat açısından ihmalleri olup olmadığı gerekçesiyle haklarında ön inceleme yapılan 8 jandarmayla ilgili adli soruşturmayı sonuçlandırdı. Trabzon İl Jandarma Komutanlığı ve bağlı olan Pelitli Jandarma Komutanlığı'nda görevli 8 jandarma personelini suikastta ihmalleri olup olmadığı yönünden inceleyen müfettişler, 4 görevli hakkında soruşturma izni verilmesini talep etmişti.

Bu talebi değerlendiren Trabzon Valiliği İl İdare Kurulu, 4 görevliden astsubay O.Ş. ve uzman çavuş V.Ş. hakkındaki soruşturma yapılmasına izin vererek, dosyayı Trabzon Başsavcılığı'na gönderdi. Adli soruşturmayı tamamlayan savcılık, O.Ş. ve V.Ş.'nin "görevi kötüye kullandığı" gerekçesiyle TCK'nın 257/2 maddesine göre yargılanmasını talep etti. Savcılık, 2 jandarma görevlisi için 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası isteyerek dosyayı Trabzon Sulh Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

6 personel için takipsizlik kararı
Zanlıların Dink'e yönelik suikast planından önceden haberdar olmalarına rağmen, görevde ihmalkâr davrandıkları ve görevin gereğini yerine getirmedikleri iddia edildi. Savcılık, müfettişlerin soruşturma izni istediği dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz ve 5 rütbeli jandarma personeli hakkında takipsizlik kararı verdi.

 



Bu haber 489 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,852 µs