En Sıcak Konular

Galatasaray dibe vurdu

9 Kasım 2007 07:02 tsi
Galatasaray, evinde Helsinborg'a yenilerek grupta sonuncu sıraya yerleşti

Galatasaray UEFA Kupası grup ikinci maçında evinde İsveç temsilcisi Helsinborg karşısında şok bir mağlubiyet alarak gruptan çıkma şansını zora soktu: 2-3

İsveç temsilcisi karşısında zor anlar yaşayan Galatasaray, 61 gün sonra sahaya çıkan Sabri'nin iki basit hatası ile 2-0 geriye düştü. Devre biterken Nonda tribünleri yeniden ateşledi.

İkinci devrede Galatasaray beraberliği sağlamak için bastırırken kalesinde bir gol daha buldu.

Nonda'nın son dakikadaki golü farkı indirmekten öteye geçmeyince, sarı-kırmızılı takım gruptaki ikinci maçını da puansız kapattı.

MAÇTAN DAKİKALAR

1. dakika. Maçtaki ilk atak Helsingborg'tan geldi. Galatasaray ceza sahası içine gönderilen ortada kısa süreli bir karambol yaşandı. Tehlikeli olabilecek pozisyonda topa son anda kaleci Aykut kapanarak sahip oldu.

2. dakika. G.Saray atağı sağ kanattan Sabri ile etkili gelişti. Ceza sahasına sokulan Sabri'nin ortasında kaleci D. Anderson son anda topu kornere çeldi.

3. dakika. G.Saray köşe atışını sağ kanattan Lincoln ile kullandı. Ceza sahasına inen top bir anda Barış'ın önünde kaldı. Bu futbolcunun şuta hazırlandığı sırada Helsingborg savunması ayak koyarak meşin yuvarlağı kornere çeldi. G.Saray'ın bu dakikalarda kurduğu baskıdan sonuç gelmedi.

8. dakika. Galatasaray atağında sağ kanattan ceza sahasına sokulan Lincoln yerde kaldı. Hakem devam dedi. Brezilyalı golcü ortasını yapabilse tehlikeli bir pozisyon olacaktı.

13. dakika. Helsingborg atağı bu dakikada G.Saray kalesinde etkili gelişti. Ceza sahasına inen topa Skulason vole denedi. Barış'a çarpan top kornere çıktı.

14. dakika. 14. dakikada Dahl'ın sağdan kullandığı köşe atışında, ceza alanında karambol oluşurken, ayaklardan sekerek kaleye yönelen topa çizgi üzerinde ayak koyan Sabri, önemli bir tehlikeyi engelledi.

17. dakika. G.Saray gole Lincoln ile çok yaklaştı. Bu dakikada Barış rakip ceza sahasının 5-6 metre dışında yerde kaldı. Atışı Linconl kullandı. Brezilyalı futbolcunun şık vuruşunda kaleci Daniel Andersson harika uzanarak topu kornere çeldi.

18. dakika. G.Saray köşe atışına Helsingborg ceza sahası içinde etkili oldu. Nonda'nın ceza sahası içinde Lincoln'e kazandırdığı topu Sambacı Hakan Şükür'e doğru havalandırdı. Hakan Şükür kafaya çıktığı anda yerde kaldı. Hakem devam dedi. Pozisyonun devamında Volkan sert vurdu. Helsingborg savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.

25. dakika. Helsingborg atağı etkili gelişti. Dahl'ın ceza sahasına doğru kullandığı serbest vuruştan gelen topa Jacobson kafayı vurdu ancak top auta çıktı...

28. dakika. Hasan'ın arapasında Helsingborg savunmasının arkasına sarkan Nonda, sol çaprazda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun sert vuruşunda kaleci Daniel Andersson, sektirdiği topu ikinci hamlede, Lincoln'den önce kontrol edip önemli bir tehlikeyi engelledi.

 30. dakika. Christoffer Andersson'nun soldan ordasında, ceza alanında topla buluşan Larsson, bekletmeden yerden düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Aykut'un solundan filelere göndererek Helsingborg'u öne geçirdi

Helsingborg, Larrson ile Galatasaray karşısında 1-0 öne geçti.

38. dakika. Galatasaray sağ kanattan Lincoln ile köşe atışı kullandı. Ceza sahasında Servet'in yükselip vurduğu top kalecinin ellerinde kaldı.

 39. dakika. G.Saray Ali Sami Yen'de şoku yaşıyor. Sabri'nin kaptırdığı topla hareketlenen Larsson'nun derinleme pasında Omotoyossi, ceza alanına girer girmez vurdu. Aykut topu çelerken, geriden gelen Makondele'nin doldurduğu topu arka direkte Servet'ten önce davranan Omotoyossi ağlara gönderdi: 0-2

 43. dakika. G.Saray'da Sabri yerini Arda'ya bıraktı

 44. dakika. Oyuna az önce giren Arda sağ kanattan şık çalımlarla ceza sahasına sokulup ortasını yaptı. Nonda kale sahasında yükselip kafa ile topu Helsingborg ağlarına bıraktı.

G.Saray Nonda'nın golüyle skoru şimdi 2-1 yaptı.

45. dakika. G.Saray ilk yarıda Helsingborg karşısında istediği futbolu sahaya koyamadı. Sarı-Kırmızılı ekip 2-0 geriye düştüğü maçta Nonda ile golü bularak 2. devre için umutlandı.

Ali Sami Yen'de ilk 45 dakika Helsingborg'un G.Saray karşısında 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

İKİNCİ YARI

Karşılaşmada 2. yarıya Helsingborg ekibi başladı.

55. dakika. G.Saray eşitlik golüne yaklaştı. Sağdan ceza sahasına sokulan Lincoln ortasını yaptı. Nonda gol vuruşunu yaptı. Kaleci Daniel Andersson son anda uzanarak topu kornere çeldi.

 56. dakika. Helsingborg'ta Wahlstedt, Volkan'a yaptığı sert faul sonrası sarı kartı gördü.

57. dakika. G.Saray yine Nonda'ye gole yaklaştı. Lincoln'in ceza sahasına yaptığı ortaya Nonda yükselip kafayı vurdu. Meşin yuvarlak kalenin az farkla yanından auta çıktı.

61. dakika Lincoln'ün ceza sahası ön çizgisi üzerinden, sol çaprazdan sert şutunda kaleci Anderson topu çeldi..

62. dakika. G.Saray eşitlik golüne Arda ile çok yaklaştı. Song'un ceza sahasına gönderdiği topu Hakan Şükür Arda'ya indirdi. Arda bomboş pozisyonda sert vurdu. Top kaleci Anderson'un üzerine gitti. Sarı-Kırmızılı ekip için şansız bir an.

 63. dakika. G.Saray'da Song sarı kart gören isim oldu.

 64. dakika. G.Saray'da Hakan Şükür yerini Ümit Karan'a bıraktı.

66. dakika. Helsingborg tehlikeli olabilecek bir noktadan serbest vuruş kazandı. Topun gerisine geçen Larrson vuruşu yaptı. Top barajdan sekerek soldan kornere çıktı.

Helsingborg köşe vuruşunda etkili oldu. Ön direkte Makondele topa ayak koydu. Meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.

 67. dakika Helsinborg'ta Svanback sahaya dahil oldu. Kenara alınan isim Makondele  oldu.

68. dakika. G.Saray Ümit Karan ile eşitlik şansını değerlendiremedi. Helsingborg savunmasının arkasına atılan pasla topla buluştu Ümit Karan... Kaleci ile karşı karşıya kaldı ve vuruşunda top az farkla dışarı çıktı...

69. dakika. Hızlı gelişen Helsingborg atağında G.Saray kalesi büyük bir tehlike atlattı. Svanback ceza sahası içinde bir anda topla buluştuğu anda boşta kaldı. Bu futbolunun vuruşunda  kaleci Aykut ayaklarıyla topu çıkarttı,

73. dakika. Helsingborg atağında Arda Skulason'u indirdi. Konuk ekip ceza sahasının hemen önünde frikik kazadı. Tehlikeli noktadan atışı  Jakobsson kullandı.Top kalenin üzerinden auta çıktı.

 76. dakika. Helsingborg 3. golü C. Anderson ile buldu. Hızlı gelişen atakta ceza sahası içinde topla buluşan C. Anderson şık bir vuruş yaptı. Aykut'un ilerde olduğu pozisyonda topa G.Saray ağlarıyla buluştu: 1-3

80. dakika. Lincoln'ün yaklaşık 20 metreden kullandığı frikik atışında top üssten dışarı çıktı

85. dakika. G.Saray tüm hatlarıyla gol arıyor. Ümit Karan ceza sahası içinde topla buluştuğu anda şutunu attı. Top farklı şekilde auta çıktı.

 88. dakika. Helsingborg'ta C. Anderson yerini  Lantz'a bıraktı.

 90. dakika. Helsingborg'ta Beloufa sahaya girdi. Dahl kenara alındı.

 90+1. dakika. G.Saray 2. golü Nonda ile buldu. Sağ kanattan Arda ceza sahasına ortasını kesti. Nonda iyi yükselip kafayı vurdu. G.Saraya uzatmalarda Helsingborg karşısnıda Nonda ile skoru 3-2 yaptı.

Uzatmalarda G.Saray'ın beraberlik için baskısı sonuç vermedi. Helsingborg, Ali Sami Yen'de Cimbom'u 3-2 mağlup etmeyi başardı. Sarı-Kırmızılı ekip UEFA'da 2. maçında 2. mağlubiyetini alarak 0 puanda kaldı ve dibe demir attı.

İnternet haber



Bu haber 575 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,763 µs