En Sıcak Konular

"Din sadece namaz kılmak değildir"

8 Kasım 2007 21:03 tsi
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, İslam dininin insanlığın dünya ve ahiret hayatını güzelleştirmek için var olduğunu söyledi. Dinin sadece namaz kılmaktan ibaret olmadığını söyleyen Bardakoğlu, dinin insanın tüm hayatını etkilediğini savund

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, İslam dininin insanlığın dünya ve ahiret hayatını güzelleştirmek için var olduğunu söyledi. Sadece namaz kılıp oruç tutmakla dinin bitmediğini dile getiren Bardakoğlu, "Din adamı aynı zamanda gönül doktorudur, temizliğin simgesidir, şefkatin temsilcisidir. Kısacası hayatın her kesimi ile diyalog adamıdır." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, hizmetiçi eğitim toplantısına katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Burdur'a geldi. Şehir girişinde yaklaşık 50 müftülük çalışanı tarafından karşılanan Bardakoğlu, daha sonra toplantının yapılacağı Belediye Düğün Salonu'na geçti. Burdur merkez, ilçe ve köylerindeki tüm müftülük çalışanlarının katıldığı toplantıda Vali Mustafa Rasih Özbek, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Oral, İl Emniyet Müdürü Celal Aydoğan ve bazı kamu müdürleri de hazır bulundu. Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Halil Arık, Burdur'da yapılan çalışmalardan bahsetti. Özellikle kızların okutulması, hasta bir üniversite öğrencisine yardım edilmesi, kan ve organ bağışlarına destek verilmesi gibi çalışmalar ile imamların camiye tıkılmadığını dile getirdi.

Daha sonra Kur'an kursu öğreticileri adına konuşan Erçil Topmulu, özlük haklarının yetersizliğinden bahsetti. Daha fazla teknolojiden yararlanmak istediklerini dile getiren Topmulu salondan büyük alkış topladı. Daha sonra ilçe müftüleri adına konuşan Kemer Müftüsü Hasan Hüseyin Güller, imamların hacca sadece din görevlisi kadrosu ile gönderilmemelerini istedi. Güller, başka görevlerin de imamlara açılması halinde hacca gidecek olan imam sayısında artış yaşanacağını dile getirdi.

Prof. Dr. Ali Bardakoğlu besmele ile başladığı konuşmasını Burdur'daki çalışmaları takdirle karşıladığını söyleyerek sürdürdü. Diyanet olarak kuşatıcı din hizmetine önem verdiklerini söyleyen Ali Bardakoğlu, okuryazar oranını arttırması, kız çocukların okutulması, ülkenin ağaçlandırılması, akarsuların ve çevrenin daha temiz olması gibi görevlerinin de bilincinde olduklarını aktardı. "Temizliğin imandan olduğu bilincini yaygınlaştırmak din anlayışımızın merkezinde yer alır." diyen Bardakoğlu, dindarlığın sadece namaz kılmak ve oruç tutmakla bitmediğini vurguladı. Dinin insanların tüm hayatına olumlu etkileri bulunduğunun altını çizen Bardakoğlu, bu amaçla bütün dünyaya rahmet peygamberinin mesajlarını iletmeyi amaç edindiklerini aktardı. İhtiyacı olan her insana şefkat eli uzatmak için görev yaptıklarını bildiren Bardakoğlu, "Dini ve dindarı sadece seccade üzerinde namaz kılmak, oruç tutmak olarak algılamıyoruz. Dindarlar toplumun yaralarını sarmak için emek sarf eder. Bu yüzdendir ki teröre karşı bilinçli ve birlikte mücadele çağrısında bulunuyoruz. Ülkenin en ücra köşelerinde bile görev yapan görevlilerimiz, sadece din adamı olarak değil, gönül doktoru olarak görev yapmaktadır." şeklinde konuştu.

Bardakoğlu hedeflerinin ise sadece 70 milyonluk Türkiye'ye değil, tüm dünya insanları olduğunu söyledi. Şu an 50'ye yakın Türk ve İslam ülkesinde hizmet vermeye çalıştıklarını anlatan Bardakoğlu, oralara sağlıklı din hizmeti götürülmediği takdirde neler yaşanabileceğini tahmin ettiklerini açıkladı.

Kur'an kurslarının modernize edildiğini belirten Bardakoğlu, "Buralarda sadece kapalı kutu içinde din eğitimi verilmiyor. Modern dünyanın gerekleri, güncel konular, insani yaklaşımlar en iyi şekilde öğretiliyor." diyerek sözlerini tamamladı.

Programın sonunda Başkan Bardakoğlu ve Vali Özbek, başarılı çalışmalar yapan din görevlilerine takdirname verdi.



Bu haber 499 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,475 µs