Oyun başladı kural değiştiriyorlar! | " /> Oyun başladı kural değiştiriyorlar! | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan'dan sitem: Oyun başladı kural değiştiriyorlar!

8 Kasım 2007 17:34 tsi
Erdoğan'dan sitem: Oyun başladı kural değiştiriyorlar! Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin AB'ye uyumu konusunda sürekli önüne yeni engeller çıkarılmasını kastederek, ''Oyunun kuralları bellidir, oyun başlamıştır, oyun esnasında yeni kurallar icat edilmez'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin AB süreci konusunda, ''Oyunun kuralları bellidir, oyun başlamıştır, oyun esnasında yeni kurallar icat edilmez'' dedi.

İtalyan Sanayicileri Genel Birliği'nde düzenlenen "Türkiye-İtalya İş Forumu"nda konuşan Erdoğan, sürecin siyasi unsurlardan arındırılmış, objektif kriterler çerçevesinde sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

Haber10'un haberine göre Erdoğan, "Oyunun kuralları bellidir, oyun başlamıştır, oyun esnasında yeni kurallar icat edilmez. Zaman zaman biz, penaltının kurallarının oyun içinde de değiştiğini görüyoruz. Tabii bu çok garibimize gidiyor. Maç başladı, devam ediyor. Oyun esnasında penaltının kuralları değişmiş. Bir pusula hakemin eline geliyor. Olmaz böyle şey" dedi.

"Tabii ki, bu arada sıkıntılarımız olmuyor değil, oluyor (...) Avrupa Birliği'ne girme konusunda kararlı olan bir hükümet işbaşındadır" diyen Erdoğan, "Zaman zaman siyasi bazı nedenler önümüze çıkarılmak suretiyle tıkama gayreti içerisine girenler olmuyor değil. Bazı hoşlanılmayacak mesajlar Avrupa'dan gelmiyor değil" diye konuştu.

Bunların halka olumsuzluk ve AB sürecine yönelik bir umutsuzluk aşıladığını kaydeden Başbakan, bunu gidermeye çalıştıklarını belirtti.

Erdoğan, gerek eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi gerekse şimdiki Başbakan Romano Prodi'nin Türkiye'yi desteklemesinin Türkiye'nin mücadelesini kolaylaştırdığını söyledi.

Erdoğan, "Fakat, biliyoruz ki süreç engellerle karşılaşacaktır. Ama biz inatla yol devam edeceğiz. Türkiye'nin AB üyeliği aslında yalnızca Türkiye'nin değil, topyekün Avrupa ülkelerinin hatta merkezinde bulunduğumuz coğrafyanın da yararına olacaktır" dedi.

İşadamlarına çağrı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ayrıca, İtalyan işadamlarını Türkiye'ye daha fazla yatırım yapmaya davet ederek, "Türkiye'nin sunduğu fırsatlardan yararlanmak isteyen işadamlarına her türlü kolaylığın, desteğin gösterileceği sözünü de burada huzurlarınızda ifade etmek istiyorum" dedi.

"Zaman zaman bazı sıkıntılar, aksamalar tabii ki olabilir" diyen Erdoğan, "Bu her ülkede olağandır.Dün, en üst düzey yetkililerle yaptığımız görüşmeler çok çok verimli geçti" diye konuştu.



Bu haber 452 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,903 µs