En Sıcak Konular

Ertuğrul sağlam konuşuyor

8 Kasım 2007 17:04 tsi
Ertuğrul Sağlam, medya mensuplarının karşısına geçti, "istifa edip etmeyeceğinden" "Hakan'ı neden sahada tuttuğuna" kadar her soruya açık açık cevap verdi.

Ertuğrul Sağlam önce kısa bir açıklama yaptı sonra soruları cevapladı:

Maalesef o gün kötü oynadık ve kötü oynarken de çok şanssız bir gece geçirdik

Bunu iş kazası olarak değerlendirip, çarelerini arıyoruz.

Sizin 15 gün önce kahraman ilan ettiğiniz bu çocuklar 2-1 Liverpool'u yenmişlerdi. O gün o çocuklar kahramandı gazetelerde. Maalesef bu çocuklar 15 gün sonra böyle oynadılar.

Sporcu kardeşlerimiz toplantı yaptılar ve işin sorumluluğunu üstlendiler. Olgun insanlar gibi davrandılar ve özellikle rica ettiler, “bu üzüntüyü biz yaşattık ve bu sıkıntıdan yine biz çıkacağız. Sivas maçında, iyi futbol, iyi mücadele ve iyi skor çıkaracağız” dediler.

Dolayısıyla Cumartesi Sivas maçına bu çocuklarla çıkıp, taraftarımızın camiamızın acısını bir nebze olsun düzelteceğiz.

Cenaze evinde düğün yapanları gördükten sonra oluşan bu durumdan faydalanmak isteyip, bizi bölmek bizi parçalamak isteyenleri gördükten sonra, taraftarımızdan ve beşiktaşımızı seven insanlardan günü çok iyi değerlendirip, camia içindeki bütünlüğü oluşturmak için destek istiyoruz.

O yüzden Cumartesi Günü Sivas maçında da taraftarımızdan bu olgunluğu göstermesini istiyoruz. Bizi bölmek isteyen bizi parçalamak isteyen insanlara karşı güzel bir sinerji oluşturup bu işin üstesinden gelmek istiyoruz.

Ligde her takımın başına bir kez gelebilecek ve geldiğinde kıyametin kopartılacağı hatalardan bizim başımızda 4 – 5 kere geldi. Sıradan hakem hatalarından bahsetmiyorum, fahiş hakem hatalarından bahsediyorum. O hatalar olmasa ligin zirvesindeyiz.

Ayrıca Şampiyonlar Ligi'nde gruplardan sıfır çekerek çıkan takımlar varken, bizim çocuklar Liverpool'dan 3 puan aldı. Marsilya'yı yendiklerinde bir sonraki maç final maçı konumuna gelebilir.

Yine çok önemli bir şey söyleyeceğim, “İyiler sendeler ama asla yıkılmazlar” Biz de sendeledik ama Başkanımız, teknik kadromuz ve sporcularımızla dimdik ayaktayız. Ve güzel günler yaşatmak için bu inancı ve birlikteliği kendimizde görüyoruz. Bunun nasıl yapılabileceğini herkese göstereceğim.

Sorular:

Kaleci Hakan Arıkan'ın psikolojisi ne durumda. Çünkü Milli Takım'ın kalecisi ve çok önemli bir milli maç var önümüzde?

Hakan iyi bir profesyonel, oluşan bu durumdan kurtulmak için büyük çaba sarfedecektir. Bir psikologla çalışıyoruz, o da yardımcı olacak.

Fener maçındaki olaylar sizi etkiledi mi? Ara transferde oyuncu takviyesi olacak mı?

Fenerbahçe maçından sonra yaşanan olumsuzluk bizi tabiki etkiledi. Ama maçın skorunu direk Fener maçına bağlamak yanlış olur. Sezon başında oyuncu planlaması yaparken, şuandaki mevcut kadromuzda bulunan birçok oyuncumuzdan daha fazlasını bekliyorduk açıkçası. Takımımıza takviye yapmayı düşünüyoruz.

Hakan Arıkan hep aynı tarz goller yiyor, kaleci antrenöründe mi sorun?

Kaleci antrenörümüz çok inandığımız bir antrenördür. Öztürk hoca kadar hiçbir kaleci antrenürümüzün işine sadık olduğuna inanmıyorum. Hakan, Rüştü ve Atilla kalecilerimizle iyi çalışıyor. Ama siz de takdir edersiniz ki Hakan 8-10 senedir bu işi yapıyor. Bunca zamanlık alışkanlıkları değiştirmek kolay olmuyor.

Takımın oynadığı oyun sizi tatmin ediyor mu? Bu gibi ağır mağlubiyetlerden sonra hocalar istifa eder hiç siz düşündünüz mü?

Biz bir değişim yaşıyoruz, dolayısıyla belli sıkıntıları yaşayacağımızı öngörmüştük. Dünyanın en iyi hocaları bile bu değişimleri yaşarken bir yıldan bahsederken, bizim sıkıntı yaşayacağımızı düşünüyorduk. Arada çok tempolu güzel karşılaşmalar oynadık. Dün yazıldı bugün de yazıldı, “Hoca istifa etti başkan kabul etmedi” diye ben Başkan7a şunu söyledim “Takımın menfaati adına herhangi bir şey yapmam gerekiyorsa ben hazırım” dedim, kendisi bunun sözkonusu olmadığını, bize olan güvenini ifade etti, biz de mutlu olduk. İstifa etmeyi düşünseydim, direkt istifa eder ve geri dönerdim. Bundan sonraki dönemde de bir şeylerin olacağına inancımı kaybedersem yine ayrılırım.

Demirören döneminde 5 hoca ve onlarca oyuncu değişti. Beşiktaş'ta sorun ne?

Bakın ortada bir başarısızlık varsa bunu sadece birilerine mal etmek olgun insanların işi değil. Başarıdan herkes pay alıyorsa, başarısızlıktan da herkes üstüne düşen payı alsın. Herkes hatalarını görür. Biz ağır bir mağlubiyet aldık ama genel durumumuz itibariyle çok karamsarlığa gerek yok. Bunu telafi edecek çok fırsatımız olacak.

PAF'la Sivas maçına çıkmaktan vaz mı geçtiniz?

Evet içinde bulunduğumuz durum nedeniyle bundan vazgeçtik. Tabi bu konuda Sermeye Piyasası Kurulu'nun da yaptığı bir uyarı oldu. Bu da etkili oldu. Sonra tekrar değerlendireceğiz.

Fener maçı oynanmasaydı ne olurdu?

Tabi Fener'le çok ağır bir maç yaptık. Ertesi gün de 4 saat uçak yolculuğu. Liverpool'un kadrosuna bakınca 33 oyuncu var ve 33. oyuncusu bile bizim takımda ilk 3'e girer. Ayrıca bizden önce oynadıkları Rangers maçından 5 oyuncuyu değiştirerek çıktılar. Şimdi diyecekler ki, “siz de hazırlıklı olsaydınız, siz de 33 oyuncu hazırlatsaydınız” ama karşımızda 800 milyon Euroluk maç var. Yani üç yaşında çocuğa sorsanız Liverpool'la aramızdaki güç farkını söyler. Sadece 8 santroforlarından biri olan Fernando Tores bizim bütün takımımız ediyor. Bu gücü dengelemenin yolu 3 gün önce ağır bir derbi oynamamaktı. Ama bu oldu, bu iş kazası.

Rüştü mü oynayacak, durumu nedir?

Rüştü şuan iyi durumda, Hakan mı Rüştü mü değerlendireceğiz.

Hakan'ı neden değiştirmediniz?

3 oyuncu değiştirme hakkınız var. Belki çok değiştirilecek oyuncu vardı o maçta ama sadece 3 hakkınız var.

Siz psikolojik destek alacak mısınız?

Tabi biz bir psikologla çalışıyoruz. O hem oyuncular hem teknik kadroyla çalışıyor. Gerek görürsek alırım. Ama bu gün itibariyle böyle birşeye gerek yok. Görürsem alırım.

Aktif haber



Bu haber 591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,489 µs