milli şefi oluyor | " /> milli şefi oluyor | "/>

En Sıcak Konular

Putin, Rusya'nın milli şefi oluyor

8 Kasım 2007 15:07 tsi
Putin, Rusya'nın milli şefi oluyor Mart 2008'de Kremlin'den ayrılmaya hazırlanan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yüzde 70'lere varan yüksek halk desteğini korumaya devam ediyor.

Birleşik Rusya Partisi'nden 2 Aralık'ta yapılacak parlamento seçimlerine katılacak Rusya liderinin siyasi hayatına başbakan olarak devam etmesi bekleniyor. Putin'i birinci sıra aday göstermekle yetinmeyen Birleşik Rusya şimdi de Rusya liderini 'Milli Şef' ilan etmeye hazırlanıyor.

Birleşik Rusya Partisi yöneticilerinden Abdulhakim Sultigov Rusya'nın son dört yüz yıl içinde Putin'den daha başarılı bir başka lideri olmadığını söyledi. Kremlin yanlısı iktidar partisinin dinler arası ve milletler arası ilişkilerinden sorumlu yöneticisi Sultigov Putin'in 'Ulusal lider' olmayı hak ettiğini, ulusal Sivil Konsey'in toplanarak Putin'in yeni dönemdeki rolünü de bu şekilde belirlemesini istedi.

Haber 10'da yayınlanan habere göre, Birleşik Rusya Partisi'nin web sayfasında yayınlanan makalede Sultigov Sivil Konsey'i Rusya Çarlık döneminde toplanan Zemski Sabor (Ulusal meclis)'a benzeterek din adamlarının ve farklı toplum temsilcilerinin yer aldığı bir konsey olarak tanımladı. Zemski Sabor 1613 yılında toplanarak Rusya'nın son Çar ailesinin ilk ismi Mihail Romanov'u ulusal lider ilan etmişti. Sultigov 2 Aralık'ta Birleşik Rusya'nın tüm Rusya çapında büyük bir başarı göstereceğini ifade ederek, sonrasında da tüm siyasi parti temsilcileri, resmi yetkililer, hükümet temsilcileri, sivil toplum örgütleri bir araya gelerek 'Sivil Birlik'i oluşturmasını ve Putin'i de lider ilan etmesini istedi.

Birleşik Rusya'nın ulusal çaptaki 'Sivil Konsey'i toplayabileceğini ve oluşturulacak yeni kurumun başına da Putin'in getirilmesi için çalışmalar yürütebileceğini ifade eden parti yöneticisi, "Böylece Putin'in politikalarının devamlılığı garanti edilmiş olur." dedi. Sultigov, The Moscow Times'a yaptığı açıklamada Putin'le Romanov arasında benzerlik kurulmasını reddetti. Sultigov, "Putin bir monark değil. Ancak Romanov'a gösterilen tüm saygıyı hak ediyor." dedi. Sultigov Putin'in ABD Başkanı Franklin Roosevelt ya da Fransa Cumhurbaşkanı Charles de Gaulle'a benzetilebileceğini söyledi.

Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov başkanlık yönetiminin yapılan çalışma ile ilgisi olmadığını belirtti. Peskov tüm bunlar Sultigov'un kişisel düşünceleri olabilir dedi. Peskov Sivil Konsey toplansa bile, anayasal olarak herhangi bir ulusal lider seçme yetkisine sahip olamayacağını belirtti.

Duma başkanı Boris Gruzlov Putin'in yeni dönemdeki rolünün mecliste büyük çoğunluğu bulunan siyasi partinin lideri olarak belirlendiğine işaret etti. Birleşik Rusya Partisi'nin de lideri olan Gruzlov Putin'in etkinliğinin parti ile garanti edildiğini söyledi.

Kremlin yanlısı Adalet Partisi Putin'in Rusya politikası üzerinde etkinliğinin devam etmesini isterken, Birleşik Rusya'nın girşimini de seçim öncesi oy toplama çabası olarak değerlendirdi. Komunist Partisi ise Putin'in 'ulusal lider' olarak ilan edilme çabasını Birleşik Rusya'nın saçmalıklarından biri olarak yorumladı. Komunist Parti yetkilisi Ivan Melnikov, "Saygı duyulan bir politikacı olmak, hiç kimseye ömür boyu oturacağı bir koltuk kazandırmaya yetmez." dedi.



Bu haber 473 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,463 µs