Teröristten al haberi! | " /> iyibilgi zoo" /> Teröristten al haberi! | "/> iyibilgi zoo"/>

En Sıcak Konular

Açık istihbarat: Teröristten al haberi!

8 Kasım 2007 12:21 tsi
Açık istihbarat: Teröristten al haberi! Evet, Osman Öcalan bir terörist. Ancak gelişmeleri anlamak isteyen herkes için terörist dahi olsa Osman Öcalan’ın sözlerine kulak kabartmaya karar verdik. Ve bakın hangi özel bilgilerle karşılaştık… iyibilgi zoo

Osman Öcalan PKK’nın önde gelen isimlerinden… Üstelik terörist başı Abdullah Öcalan’ın da kardeşi… Her ne kadar örgütle sorunlar yaşasa da, geçmiş dönemde işlediği -belki de hala işlemeye devam ettiği- suçlar nedeniyle arananlar listesinde. Şu anda Kuzey Irak’ta, Süleymaniye yakınlarında ailesiyle birlikte yaşıyor…

Osman Öcalan’ın örgüt üzerinde bir etkisinin olmadığı bilinen bir gerçek. Bu yüzden ismi uzun bir süredir gündeme gelmiyordu. Ancak ABD eski Ankara Büyükelçisi Marc Grosmann’ın ‘başta Osman Öcalan olmak üzere PKK liderleri Türkiye’ye teslim edilmeli’ çağrısıyla tekrar gündeme geldi. O habere gelen okur yorumlarını hatırlıyoruz. Özellikle bir tanesini: PKK’da etkisi kalmamış birini Türkiye’ye iade edip bu meseleyi kapatacaklar.

Osman Öcalan’ın da benzer bir kaygıya düştüğü söylenebilir. Çünkü bugün bir gazetede yayınlanan röportajı aslına bakılırsa önemli bir mesaj taşıyor. Öcalan ‘ben değiştim ve sorun değilim’ diyor. Sözleri şöyle: Osman Öcalan PKK içinde sivil siyaseti savunuyor. Dağdan inmiştir. Benim durumum herkes tarafından dakika dakika izleniyor. Şimdi bir PKK'lı "Osman Öcalan bile tutunamadı" demez mi? Belki Türkiye bilmez ama PKK'nın tüm militanları benim görüşlerimi bilir. Osman Öcalan bile tutunamıyor, o zaman 'niye dağdan inelim' der.

Öcalan’ın amacının bu noktada ‘kendini kurtarmak’ olduğunu hemen vurgulayalım. Ancak sözkonusu kişi geçmişi karanlıklarla dolu bir terörist de olsa, üstelik öncelikli hedefi ‘reklam ve kendini aklama’ da olsa, yine de sözlerine dikkat kesilmek gerekiyor. Çünkü gelişen iletişim olanakları ‘açık istihbarat’ denilen yeni tür bir istihbarat toplama tekniğini ortaya çıkarıyor. Buna göre gazete haberleri içinde geçen cümleler, yapılan vurgular okumasını bilen gözler için önemli bilgilerle dolu. Şimdi Öcalan’ın verdiği röportajdaki bazı noktalara dikkat çekelim ve şu sonuçları ortaya koyalım:

1. Kuzey Irak’takiler Türkiye’nin hedefinin PKK değil, Kuzey Irak yönetimi olduğunu düşünüyor. Bunun sebebi Kuzey Irak yönetiminin birkaç yıl daha böyle giderse komşularına kafa tutabilecek düzeye erişeceğine yönelik inançları.

2. PKK Türkiye’yi Kuzey Irak’a çekmek istiyor. Ancak bunu isteyen sadece o değil. Bölgede PKK’yı aşan güçler var. Irak’ta Şii-Kürt ittifakı İsrail’i rahatsız ediyor. İsrail bunu baltalamak istiyor.

3. –Dün gazeteci İbrahim Karagül’ün de vurguladığı gibi- PKK İran’a yönelecek. Son durumda İran'dan gelen katılımlar Türkiye'yi geçiyor. Bu PKK'nın taktiğini ve stratejisini etkileyecektir. PKK, Türkiye'de alamadığı sonuçları İran'da alabilir.

4. Bu sonuç belki de dikkat çekilmesi gereken en önemli nokta: PJAK. ABD ve İsrail, Türkiye'yi Kuzey Irak'ta sıkıştırıp İran'a sürmek istiyorlar.

www.iyibilgi.com



Bu haber 15,456 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,589 µs