Batman'a Delta Force! | " /> Batman'a Delta Force! | "/>

En Sıcak Konular

Pimi çekilen bomba: Batman'a Delta Force!

8 Kasım 2007 11:22 tsi
Pimi çekilen bomba: Batman'a Delta Force! Amerikalı dostlar bölgede CIA’nin değil, Delta Force adı verilen gücün savaşçılarının rol alacağını vurguladılar. Güçlerin konuşlanma alanı olarak Batman civarından söz ediliyor. Aynı kaynaklar insana dayalı istihbaratın toplanması için Amerika- Tür

Serdar Turgut/Akşam

Pimi çekilen bomba

Amerikalı uzmanlar ve bağlantıları iyi olan gazeteci arkadaşlar, son gelişmeyle birlikte Amerika’nın da düşmanı ilan edilen PKK’nın aktif olduğu tüm bölgede çok daha yoğunlaşmış bir istihbarat faaliyeti olacağını söylediler.

Amerikalı dostlar bölgede CIA’nin değil, Delta Force adı verilen gücün savaşçılarının rol alacağını vurguladılar. Güçlerin konuşlanma alanı olarak Batman civarından söz ediliyor. Aynı kaynaklar insana dayalı istihbaratın toplanması için Amerika- Türkiye ve İsrail’in birlikte çalışacağını vurguladılar.

Bu arada elektronik casusluktan sorumlu Amerikan kurumu bazen yürürken çıkarılan sesi bile duyabilecek teçhizatını Amerika’nın ve Türkiye’nin düşmanı terörist örgüte yöneltmeye başladı.

Bir Tom Clancy romanı tadında olan bu gelişmeler yanında Washington’daki Yahudi lobilerinin Türkiye için hayli faal oldukları da anlaşılıyor. Bu lobilerle çok iyi ilişki içinde olan bir kaynak, İsrail uçaklarının Suriye’yi bombalamasından sonra topraklarımıza uçağın yakıt tankının düşmesi olayını ‘o bir hataydı’ diye anlattı. Aynı kaynağa göre Suriye’de sınırlarımıza çok yakın bir bölgede çok faal bir dinleme üssü varmış. İsrail uçaklarının hedeflerinden bir tanesi de buymuş. Ancak üzerinde bir kez uçtuktan sonra işi bitirmek için geri dönerlerken tank bir tanesinden düşmüş. Konuştuğum kaynağın meseleyi iyi takip ettiği belliydi çünkü anlatırken bana elimdeki Washington Post gazetesinin üzerine çizdiği haritada Batman’ın yerini doğru çizdi, Suriye’deki üssün yerini de gösterdi.

Washington’da bir ‘Spy community’ vardır. Bu grup, meslek hayatlarının bir aşamasında istihbarat ile bağlantılı çalışmış insanlardır. Dünyada her yerde olduğu gibi istihbarata bir kez bulaşınca bundan kurtuluş olmuyor. Bu community’deki insanlar birbirlerini tanır ve yardımlaşır. Türkiye ile alakalı olanların sayısı da hayli fazladır. Şimdi bunların büyük bölümü Dışişleri Bakanlığı ile Kongre’ye dağılmış durumdalar. Liderler zirvesinden sonra istihbarat işbirliği talimatı çıktığından bu grup şimdilerde yeniden aktive olmaya hazırlanıyor.

Önümüzdeki günler gazetecilik yapmak açısından Washington hayli heyecanlı bir yer olacak, dedikodu çok sevildiğinden burada haber akmaya başlayacak. Bu gibi durumlarda keşke buradaki gazeteciliğimi hiç bırakmasaydım diye de düşünüyorum. Eski kaynaklarla tekrar buluşup görüşmek iyi oldu. Seymour Hersh’ün bana ‘my friend’ (arkadaşım) diye hitap etmesi beni onurlandırdı. Şimdi çok kısa süre içinde hükümetin yeni durum hakkında yorumunu almak için Ankara’ya geçmek üzere İstanbul’a dönme vakti geldi.



Bu haber 1,117 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,258 µs