En Sıcak Konular

Barzani sıkışınca Kremlin'e sarıldı

7 Kasım 2007 22:55 tsi
Barzani sıkışınca Kremlin'e sarıldı Beyaz Saray'daki görüşmeden çıkan sonuçtan memnun kalmayan Kürt yönetimi rotayı Kremlin'e çevirdi

Başbakan Erdoğan'ın ABD ziyaretinde tezkerenin kullanılacağını kararlılıkla vurgulaması Kuzey Irak'taki yerel yönetimi farklı arayışlara itti. Beyaz Saray'daki görüşmeden çıkan sonuçtan memnun kalmayan Kürt yönetimi rotayı Kremlin'e çevirdi.

Gazeteport'un haberine göre, Kuzey Irak'taki yerel yönetimin başkanı Mesud Barzani 'arabulucu' olması için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e mektup yazdı. Ria Novosti Haber Ajansı'na açıklamlarda bulunan yerel yönetimin BDT temsilcisi Babakr Hoshavi, Barzani'nin mektubunda Moskova'nın Türkiye ile yaşanan krizde arabulucuk yapmasını istediğini ve bölgede barışın sağlanması için destek istediğini söyledi. Kürt temsilci, Rusya'nın tarihin her döneminde Kürtlerle iyi ilişkiler içinde bulunduğunu da hatırlattı.

'OPERASYON TÜM BÖLGEYİ İSTİKRARSIZLAŞTIRIR'

Ajansın haberine göre, Hoshavi, "Ankara, operasyon düzenlerse bu Türkiye için büyük bir kayıp olur. PKK üslerine ulaşmak çok zor. Türkiye, daha önce de benzer operasyonlar yaptı. Ancak her seferinde başarısız oldu" dedi.

Kürt temsilci bölgesel yönetimin PKK'ya destek vermediğini de belirerek soruna barışçıl yollardan çözüm bulunmasını istediklerini dile getirdi. Hoşhavi, "Operasyon çok uzun zaman alabilir. Bölge dağlık ve gerilla savaşı yapılması gerekir. Bu bölgeyi daha istikrarsız hale getirir. Sadece Kürt bölgesi değil, tüm komşu ülkeler de bu istikrarsız ortamdan etkilenecektir" diye konuştu.

'TÜRK ORDUSU SINIRA YIĞILDI'

Ajansın haberinde Türkiye'de son günlerde artan terörist saldırılara ve askeri operasyonlara da değinildi. Eylül ayından bu yana 40 yakın sivilin ve askerin PKK saldırılarında hayatını kaybettiğini hatırlatan ajans, 150 bin kadar Türk askerinin Irak'ta yuvalan 3 bin 500 kadar PKK'lıya karşı operasyon hazırlığında olduğunu ve sırın bölgesine yığıldığını yazdı.

Haberde Başbakan Erdoğan'ın ABD ziyaretinde sarf ettiği sözlere ve Cumhurbaşkanı Gül'ün "Türkiye'nin bölgeyi işgal etme niyeti olmadığı" yönündeki açıklamlarına da yer verildi.

'OPERASYON PKK İLE SINIRLI KALMAZ'

Bu arada, Rus devlet televizyonuna konuşan eski başbakanlardan Yevgeni Primakov, Türkiye'nin geniş çaplı bir saldırı başlatması durumunda bunun etkisinin PKK ile sınırlı kalmayacağını ve Türklerle Kürtlerin savaşına dönüşebileceğiğini öne sürdü. Primakov, "Bu durum, NATO'nun en büyük ülkelerinden Türkiye'nin ABD ile ilişkilerini zorlar" yorumunda bulundu.

'TEK YOL SINIRLI OPERASYONA İZİN VERMEK'

Primakov ayrıca, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı olmasına direnip başarısız olan ordunun şimdi rövanş peşinde olduğunu, herkesi rahatlatacak tek uzlaşma yolunun Türkiye'nin sınırlı bir operasyonuna izin vermek olduğunu kaydetti.



Bu haber 420 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,698 µs