En Sıcak Konular

PKK'lıya kırmızı pasaport

7 Kasım 2007 16:17 tsi
Eşi dağda olan DTP'li milletvekili Fatma Kurtulan'ın eşine, Türkiye'de sadece üst düzey insanlara verilen Kırmızı Pasaport verildiği şüphesi doğdu.

DTP'li milletvekili Fatma Kurtulan'ın, dağda olan PKK terör örgütü üyesi eşi Salman Kurtulan'a da kırmızı pasaport çıkartmış olabileceği şüphesi doğdu. TBMM Özlük İşleri Başkanlığı bu amaçla bir inceleme yaparken, Dışişleri Bakanlığının da yurt dışı elçilikler açısından bir araştırmaya giriştiği öğrenildi.

Pasaport yasası gereği milletvekillerinin eş ve çocuklarına da kırmızı pasaport veriliyor. Milletvekilleri form doldurup eşlerinin 2 fotoğrafını da ekleyip başvurularını TBMM Özlük İşlerine yapıyorlar. Özlük İşleri de Dışişleri Bakanlığına başvurup Protokol Genel Müdürlüğü aracılığı ile kırmızı pasaportları hazırlattırıyor. Salman Kurtulan'ın eşinin milletvekili olduğunu ispatlayıp yurt dışındaki bir elçilkten de kırmızı pasaport alma imkanı bulunuyor. Yasa gereği diplomatik pasaportlar, Dışişleri Bakanlığı ile yabancı memleketlerde Türkiye Cumhuriyeti Büyük Elçilik ve elçilikleri tarafından 4 yıl için veriliyor. Diplomatik pasaport ayrıca milletvekillerinin eşlerine ve evli olmayan kız çocukları ile 18 yaşından küçük erkek çocuklarına da veriliyor. Diplomatik pasaport almaya hak kazanan kişilere ihbar ya da şüpheli bir durum olmadığı taktirde emniyet soruşturması yapılmıyor.

DOKUZ YILDIR YURTDIŞINDA
DTP'li milletvekili Fatma Kurtulan'ın eşi Salman Kurtulan, 9 yıldır bölücü örgütün dağ kadrosunda bulunduğu, 3 askerin şehit edilmesi 1 kişinin öldürülmesi olayları nedeniyle ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle gıyabında yargılanıyor.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi'ne bağlı Bölükçam Köyü nüfusuna kayıtlı olan Salman Kurtulan'ın müebbet hapsi istendiği eylemleri şunlar:

-Salman Kurtulan, 25 Aralık 1998'de, 'Reşit' kod adlı 34 yaşındaki Mehmet Can Gürhan, 'Kemal' kod adlı 27 yaşındaki Casim Dursun, 'Fikret- Ahmet' kod adlı 37 yaşındaki Fikri Azgan ile Hatay'ın Dörtyol İlçesi, Osmaniye ve Mersin'in Tarsus İlçesi'nde güvenlik güçleriyle çatışmalara girdi.

- Salman Kurtulan, örgüt üyeleri Casim Dursun ve İzmir DGM'ce hakkında dava açılan PKK'lı İsmet Akbulut ve 'Brüks ve Ferhat' kod adlı teröristle birlikte 11 Nisan 1999'da ise Osmaniye'nin Dereli Köyü yoluna mayın döşeyerek, devriye gezen jandarma onbaşı Cüneyt Kırlı, jandarma çavuş Zekeriya Şahin, jandarma er Süleyman Acar'ı şehit etti. Aynı olayda Dereli Köyü sakinlerinden Uğur Dağ yaşamını yitirdi.

- Salman Kurtulan, örgütün dağ kadrosundaki grubu Fikri Azgan, Mehmet Can Gürhan ve İzmir DGM'de hakkında dava açılan Şahin Gümüş'le birlikte 2 Ağustos 1999'da da Adana'nın Pozantı İlçesi eski Tekir yolu üzerinde bulunan Köy Hizmetleri Şantiyesi'ni uzun namlulu silahlarla taradı. Şantiyedeki 01 FG 700 plakalı aracı da benzin dökerek yaktı.

Aktif haber



Bu haber 611 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,631 µs