En Sıcak Konular

TRT'yi yönetmesi için kimin adı geçiyor?

7 Kasım 2007 11:25 tsi
TRT'yi yönetmesi için kimin adı geçiyor? Uzun süredir vekaletle yönetilen TRT Genel Müdürlüğü için iki isim ön plana çıkmaya başladı. Sezer'in iki kez veto ettiği Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şahin'in adı yeniden gündemde ama TRT kökenli bir isim daha geçiyor...

10. cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından iki kez kararnamesi geri çevrilen Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şahin'in adı yeniden gündeme geldi. İkinci isim ise TRT kökenli gazeteci Mehmet Barlas. 

Haber7'den alınan bilgiye göre, 1 Ağustos 2005 tarihinde Şenol Demiröz'ün emekliye ayrılmasıyla boşalan ve bu tarihten sonra vekaleten yürütülen TRT Genel Müdürlüğü için 26 Ekim'de başlatılan başvuru süreci 9 Kasım'da doluyor. 26 Ekim'den bu yana TRT Genel Müdürlüğü için 16 isim RTÜK'e resmi başvuruda bulundu.

TRT Genel Müdürlüğü için başvuru süresinin başlamasının ardından kulisler de yeniden hareketlendi. Daha önce Hükümetin aday gösterdiği ancak prosedür hatası yapıldığını gerekçe göstererek iki kez 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından kararnamesini geri çevrilen Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şahin favori isim olarak yeniden gündeme geldi. En büyük zarardaki KİT'lerden PTT'yi genel müdürlüğü zamanında kara geçiren ve ardından Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarlığı'na getirilen İbrahim Şahin, yeniden aday gösterilmesi halinde TRT Genel Müdürlüğü'ne atanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Müsteşarlığı sırasında 160 bürokrat arasından Başbakanlık tarafından “en başaralı” bürokrat seçilerek ödüllendirilen İbrahim Şahin'in şu ana kadar RTÜK'e resmi bir başvurusu bulunmuyor. Hükümet tarafından da henüz resmi aday olarak ilan edilmedi. AKP Hükümeti'nin en gözde bürokratı olan Şahin'in, daha önce olduğu gibi Hükümet tarafından “son dakikada” aday gösterileceği konuşuluyor.

TRT Genel Müdürlüğü için Hükümet çevrelerinde konuşulan sürpriz isim ise gazeteci-yazar Mehmet Barlas. NTV televizyonunda da Emre Kongar ile program yapan ve Posta gazetesinde günlük yazılar yazan Mehmet Barlas, İsmail Cem'in (1974-75) TRT Genel Müdürlüğü döneminde Haber Dairesi Başkanlığı görevine getirilmişti. O dönem TRT'nin haber ve program kalitesinin artırılması, aktif televizyon gazeteciliğinin geliştirilmesinde önemli rol oynayan Mehmet Barlas'ın adı da hükümet çevrelerinde güçlü aday olarak gösteriliyor. Ancak Mehmet Barlas'ın da RTÜK'e henüz bir resmi başvurusu bulunmuyor. Mehmet Barlas'ın ismi üzerinde bir uzlaşma sağlanması halinde Hükümetin adayı olarak RTÜK'e bildirilmesi bekleniyor.

TRT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SÜRECİ

Yücel Yener'in 23 Mart 2003'te görevinden istifa etmesinin ardından yaklaşık bir yıl boş kalan Genel Müdürlük koltuğuna, Sezer'in karşı çıkmasına karşın uzun süren atama sürecinden sonra 12 Ocak 2004'te İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Müdürü Şenol Demiröz oturdu. Ancak Demiröz, görev yaptığı süre içinde Hükümet ile düştüğü görüş ayrılığı sonucu 1 Ağustos 2005 tarihinde görevini bırakarak emekliye ayrılmak zorunda kaldı. Bu tarihten itibaren boş bulunan TRT Genel Müdürlüğü koltuğuna önerilen isimler Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından veto edilmişti. 1 Ağustos 2005 tarihinden bu yana TRT Genel Müdürlüğü'nü genel müdür yardımcısı Ali Güney vekâleten yürütüyor.



Bu haber 301 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,825 µs